Διατροφή Πρέπει για λόγους υγείας να αδυνατίσουν άμεσα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ianos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ianos

PB Supporter
Εγγραφή
31 Ιαν 2011
Μηνύματα
13.012
Πόλη
Νέα Σμύρνη
Έχω δύο καναρίνια Τιμπράντος, 4 ετών. Είναι ζευγάρι, σπουδαία πουλάκια, και υπέροχοι γονείς. Εδώ και έναν περίπου χρόνο χρησιμοποιώ την τροφή Μανιτόμπα best premium. Τους βάζω πολλή τροφή. Επίσης στη διατροφική προετοιμασία έδινα καθημερινά αυγοτροφή και αυγό, διάφορους λιπαρους σπόρους όπως καναβούρι, νίζερ, κλπ. Τώρα έχουν ολοκληρώσει τη μία γέννα που ήθελα να κάνουν, η θηλυκιά κλωσσάει άσπορα και ο αρσενικός έχει τελειώσει με το μεγάλωμα των νεοσσών και είναι ήδη μόνος του για λίγες ημέρες σε 90 άρα κλούβα.
Το ζήτημα είναι ότι τα πουλιά είναι χοντρά, όχι υπέρβαρα, αλλά παχύσαρκα. Να φανταστείτε ότι έχουν λίπος ακόμα και στο στήθος, κάτω από το λαιμό.
Έχω ξεκινήσει εδώ και δύο ημέρες να τους δίνω ένα κουταλάκι του γλυκού τροφή, αυτήν την ίδια της Μανιτόμπα, και από αύριο θα τους την αλλάξω με σκέτο ασπούρι στην ίδια ποσότητα. Το ανάλογο άρθρο που υπάρχει στο φόρουμ του jk21 λέει αυτήν την ποσότητα + 5% περίλλα + 1 κουταλάκι του γλυκού αυγοτροφή (2 εκατοστά φρυγανιά + ασπράδι από ένα αυγό).
Το ζήτημα είναι ότι ναι, καταλαβαίνω ότι πρέπει για λόγους υγείας να αδυνατίσουν άμεσα. Είναι άλλωστε και η ράτσα τέτοια που είναι πιο σπαθάτα πουλάκια, που στο μυαλό μου σημαίνει ότι ο σκελετός τους δεν αντέχει και πολύ βάρος. Αλλά προβληματίζομαι:
1. Η θηλυκιά σε δύο ώρες έχει φάει όλη την ποσότητα
2. Ο αρσενικός όλη την ημέρα και δεν τελειώνει όλη την ποσότητα του φαγητού.
3. Μήπως η θηλυκιά τελικά υποσιτίτζεται;
Δεδομένο είναι ότι από αύριο θα βάζω αυγοτροφή, δεν έχω βάλει ακόμα κι επίσης όπως σε όλη τους τη ζωή καθημερινά τρώνε και από κάποιο χορταρικό.

Αναμένω τις γνώσεις - απόψεις σας.
 
Αυξάνεις την περιεκτικότητα σε ασπούρι μέσα στο μείγμα ακόμη και 20% και χορηγείς μόνο σπόρους για δυο τρεις βδομάδες.
Να θυμάσαι πως όλα τα ζώα και γρήγορα χάνουν το αποθηκευμένο λίπος και γρήγορα το συγκεντρώνουν.
Κάθε δέκα μέρες οπτικός έλεγχος.
Αν θες την άποψή μου βιντεοσκόπησε την συμπεριφορά τους.
Σήμερα, σε δέκα μέρες, σε είκοσι και ίσως και στο μήνα..
Θα δεις σίγουρα εντελώς διαφορετικά πουλιά.
 
Δημήτρη, με τις φωτό δεν τα πάω καθόλου καλά.. Και δε νομίζω οτι χρειάζονται στην προκειμένη φάση. Άλλωστε μου ειναι εμφανές οτι προκειται για λίπος μονο και οχι τπτ άλλο.

Γιάννη,
Αυξάνεις, λες, την περιεκτικότητα σε ασπουρι, μέσα στο μίγμα ακόμη και 20%.
Τι εννοείς; Αυξάνω κατα 20%, αυξάνω στο 20%;
Δλδ, μπου προτείνεις να μην δώσω σκέτο ασπούρι με λίγη περιλα, και την απλή αυγοτροφη, όπως λέει το άρθρο;
 
Δλδ, μπου προτείνεις να μην δώσω σκέτο ασπούρι με λίγη περιλα, και την απλή αυγοτροφη, όπως λέει το άρθρο;
Μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες του άρθρου... αν η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Απλά για τις πιο ήπιες καταστάσεις και για να μην βρεθεί σε πλήρη αλλαγή σιτηρεσίου... εγώ αρχικά αραιώνω το μείγμα σπόρων που τους βάζω...
Αν επιμείνουν και δεν πετύχει η δίαιτα... Πάω αναγκαστικά σε πιο ριζικές λύσεις.
Τι εννοείς; Αυξάνω κατα 20%, αυξάνω στο 20%;
Στο κιλό μείγματος προσθέτω μέχρι και 200 γρ ασπούρι...
 
Eρχεται η πτερόρροια και καμιά δίαιτα δεν ενδείκνυται αυτή την εποχή. Χρειάζονται αυξημένα Αμινοξέα άρα και Πρωτεΐνες. Η αυγοτροφή και οι λιπαροί σπόροι δεν μπορούν να λείψουν. Εξ' άλλου ένα πουλάκι με λίπος στο στήθος είναι μια χαρά. Το υπερβάλον λίπος στην κοιλιά είναι πρόβλημα. Αφησε καλύτερα για ΜΕΤΑ την πτερόρροια, την όποια διατροφική αλλαγή σε περίπτωση που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχει θέμα με τα πουλιά. ( Η άσκηση σε μεγάλη κλούβα είναι η καλύτερη λύση )
 
Μάκη, τα πουλιά μου κάθε χρόνο ξεκινούν πτερορροια στο τελος Ιουνίου, με αρχή Αυγούστου. Και ναι, έχουν φυσικά λίπος και στην κοιλιά, πέραν του στήθους.
Θεωρείς οτι και παλι, δεν υπάρχει χρόνος και οτι θα πρέπει να σταματήσω τη δίαιτα και να ξεκινήσω στα μέσα Σεπτέμβρη έως μέσα Οκτώβρη που θα έχουν ολοκληρώσει την πτερορροια;
Και παρεπιπτόντως με ποια συχνότητα δίνετε αυγό και αυγοτροφη στην πτερορροια και σε τι ποσότητες;
 
Αν τα πάς αδυνατισμένα στην αλλαγή πτερώματος, δεν θα είναι σε καλό. Θα έλεγα να τα βάλεις σε μια κλούβα πτήσης, όσο το δυνατό μεγαλύτερη. Αυγοτροφή μια - δυο φορές την εβδομάδα και πολλά πράσινα. Οταν μπείς σε πτερόρροια την διπλασιάζεις σταδιακά και ταυτόχρονα δίνεις ένα κέρασμα ΠΕΡΙΛΛΑ και ΒΡΏΜΗ και πολλά μπανια.
 
Back
Top