Αναπαραγωγή Πρέπει η κανάρα να είναι σκουρόχρωμη στην αναπαραγωγή με καναρίνι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alfa9799
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

alfa9799

PB New Member
Εγγραφή
31 Αυγ 2008
Μηνύματα
10
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Θέλω να ζευγαρώσω καρδερίνες με κανάρες,Τα θυληκά που θα βάλω πρέπει απαραίτητα να έχουν σκούρα χρώματα;
Με τεχνητό φωτισμό απο πότε να τα βάλω μαζί; 😕
 
Η περιοδος αναπαραγωγης απο οσο γνωριζω αργει αρκετα ακομη για τα καναρινια το ιδιο και για τις καρδερινες. 😉
 
Κάποιοι λένε ότι πρέπει η κανάρα να είναι σκούρα, αλλά και κάποιοι ότι δεν εχεις σημασία. Σ' αυτό το ζευγαρωμα πρέπει να πετύχεις να ξεγελάσεις την καρδερίνα. Επείδη οι καρδερίνες ζευγαρώνουν πιο νωρίς απο τα καναρίνια θα πρέπει να την έχεις σε ζεστό μερος για να "ετοιμαστεί " πιο γρηγορα και να συμπέσει με τα καναρίνια. Επίσης καλά ειναι να την έχεις ένα διάστημα μαζί με τις θυληκές τις καναρίνες στο ίδιο κλουβι και να την βγάλεις κατα τον Δεκεμβριο μόνη της. Οταν θα είναι να τα βαλεις να ζευγαρώσουν θα πρέπει η καναρα να ακούει μόνο την καρδερινα να κελαιδαει..Αυτα ξέρω. Κι εγω φετος θα το επιχειρησω πρώτη φορα και ότι γίνει... Θα δειξει...
 
Οντως η περιοδος αναπαραγωγης αργει ακομα και αν τα εχεις σε εσωτερικο χωρο. Συνηθως ειναι πιο ευκολο να ζευγαρωσει με σκουρα καναρα αλλα δεν ειναι και απολυτο.Αν το μαθεις να ζει καιρο με την καναρα που θες να ζευγαρωσει τα πραγματα απλουστευουν και με ανοικτου χρωματος καναρα.Βασικο ρολο παιζει να πυρωσει η καρδερινα και να εξημερωθει αρκετα ωστε να ζευγαρωσει σε αιχμαλωσια καλο θα ηταν να τα εχεις μαζι σε κλουβι με χωρισμα ωστε να συνηθησουν. Επειδη οι καρδερινες πυρωνουν πιο αργα απο τα καναρια πρεπει να το προετοιμασεις σωστα ωστε να πυρωσει νωριτερα και να συμπεσει με την περιοδο αναπαραγωγης της καναρας. Καλη επιτυχια μεχρι εκει και βλεπουμε!
 
Καταρχας ειναι πολυ νωρις να σκευτεσαι το ζευγαρωμα. Τα πουλια για να εχουν επιτυχημενο ζευγαρωμα πρεπει να ξεκουραστουν αυτον τον καιρο καθοτι ειναι ταλαιπωριμενα απο την πτεροροια και τυχων γεννες (αν ειχαν κανει).
ασε τα πουλια χωριστα (αλλα η καρδερινα να βλεπει καναρινια διπλα της)
Τον δεκεμβριο θα αρχισεις να αυξανεις την διαρκεια του φωτισμου κατα ενα τεταρτο ανα δυο εβδομαδες και θα δινεις ποιο πλουσια τροφη στα πουλια, πολυβιταμινη,(αυγοτροφη συχνοτερα απο οτι τωρα).
Σημασια εχει οπως σου ειπαν και οι αλλοι να πυρωσει η καρδερινα ποιο γρηγορα απο την καναρα για να το πετυχεις αυτο θα πρεπει η καρδερινα να βλεπει ποιο πολυ φως (διαρκεια και ενταση) απο οτι η καναρα. Μολλις δεις οτι η καρδερινα πυρωσε (κελαιδημα και κατεβασμα των φτερων οταν κελαιδαει) τοτε πρεπει να αρχισεις να πυρωνεις και την καναρα.
Μολλις δεις οτι η καναρα ειναι ανησυχη και κοβει βολτες πανω κατω στο κλουβι και ψαχνει για φωλια τοτε την βαζεις με χωρισμα στην καρδερινα. Βαζεις φωλια και νυμα και οταν θα αρχισει να κανει φωλια βγαζεις το χωρισμα...
Το χρωμα της καναρας κατα την εμπειρια μου δεν παιζει κανεναν ρολο αρκει να εχεις καλα πυρωμενα πουλια και οτι χρωμα θελεις βαζεις! Για να πετυχεις ομως πουλια ποιο κοντα στα προτυπα της com θα πρεπει να βαλεις καναρα πρασινη (self) αν βεβαια θελεις να πας πουλια σε διαγωνισμο.
υπομονη λοιπον και καλη επιτυχια
 
εχω δυο καρδερινες και δυο καναρες. Θα τα βαλω για πρωτη φορα. Τι πρεπει να κάνω; Σημ. (τα πουλια θα παραμεινουνε ολο το διαστημα εξω λογω ελειψεις εσωτερικου χωρου). Ευχαριστώ.
 
Εξω πρέπει να τα προσεξεις να μην κρυωσουν οταν θα κανει τα μεγαλα κρυα. Τωρα πως θα ξεγελασεις τις καρδερινες εξω θαναι προβλημα γιατι θελουν ζεστη για να τις ξεγελασεις και να ειναι ετοιμαστουν κοντα με τις καναρες. εγω την καρδερινα σε λιγο θα τη βαλω μεσα ενα μικρο κλουβακι ειναι...
 
Αν και είμαι t: να κανω μια παρατήρηση σχετικά με τις 3 τελευταίες λέξεις του προηγούμενου πόστ... Ενα μικρό κλουβάκι είναι... Επιτρεψτε μου να πω οτι οι καρδερίνες χρειάζονται μεγάλο και άνετο χώρο διαμονής. Στα μικρά κλουβια, νευρικά καθώς είναι θα σπασουν τα φτερά τους και πιθανων να τα χάσεις απο καποιο ατυχημα. Ξερω πως είναι δύσκολο να έχει κανείς μεγάλα κλουβιά όταν δεν υπάρχει άνεση χώρου, αλλά η επιβίωση των πουλιών μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την σωστή διαμονή τους.
 
G, δεν είσαι καθόλου off topic.
Καλό είναι σε οποιαδήποτε ευκαιρία να τονίζουμε ότι ειδικά τα αγριοπούλια θέλουν σε αρκετά ευρύχωρα.
Πολύ μεγαλύτερα από αυτά που τα έχουμε συνηθίσει, να τα διατηρούμε.
Για λόγους υγειινής, άσκησης αλλά & γιατί ακόμα & γεννημένα στο κλουβί να είναι σε κάποιο βαθμό είναι εγκλωβισμέμα.
Νομίζω ότι πρώτα πρέπει να βλέπουμε εάν μπορούμε να
προσφέρουμε αυτά που πρέπει στα πουλιά μας,
ανάλογα τις ανάγκες τους & όχι αυτά που μας έχουν μάθει ή τις δικές μας ανάγκες.
Γενικότερα, να μάθουμε ότι με τα ζώα "απλώνουμε τα πόδια μας
μέχρι εκεί που δεν βγαίνουν από την κουβέρτα".
& εγώ θέλω στρουθοκάμηλο, δεν έχω χώρο όμως...
Γιατί θα πρέπει να βλέπουμε αγριοπούλια σε κραχτάδικα,
τι έχουμε να παρατηρήσουμε όταν κάποιος άλλος
(ιδίως στο εξωτερικό) για το ίδιο είδος
διαθέτει 1 τετραγωνικό;
Πολλές φορές υπενθυμίζεται όταν κάποιος θέλει να πάρει Ζακό ότι "σκεφτείτε παραμέτρους χρόνου-χώρου κτλ.".
Πόσοι αυτό θα το κάνουν όταν πρόκειται να αγοράσουν μία καρδερίνα;
Μάλλον αυτές οι σκέψεις (αν) ενεργοποιούντε πιο εύκολα ανάλογα του κόστους απόκτησης του κάθε είδους.
Πολλές φορές βέβαια την ανευθυνότητα μας, ούτε το κόστος τη μετριάζει...
(Βλ. σκυλιά ράτσας αδέσποτα).
*Η σκέψεις αυτές δεν αποτελούν προσωπική απάντηση σε κανέναν
από τους συμμετέχοντες στο "θέμα".
 
Χωρίς να ξέρω για τα άγρια να συμπληρώσω ότι και για τα καναρίνια η τάση είναι να μεγαλώσουν τα κλουβιά και να μικρύνει ο αριθμός ατόμων στις κλούβες πτήσης, πλησιάζοντας έτσι κάπως τα πρότυπα των αγρίων.
 
Αναγκαστικά θα μεινουνε εξω τα πουλια. Βεβαια τα εχω σε πολυ καλο σημειο προφυλαγμενα απο το κρυο. Οτι αλλο μπορειτε να μου πειτε για να εχω ενα καλο ζευγαρωμα ειμαι εδω και σας περιμενω!
 
Αναγκαστικά θα μεινουνε εξω τα πουλια. Βεβαια τα εχω σε πολυ καλο σημειο προφυλαγμενα απο το κρυο. Οτι αλλο μπορειτε να μου πειτε για να εχω ενα καλο ζευγαρωμα ειμαι εδω και σας περιμενω!
Θα τα πανε μια χαρα εξω... Αν δεν τα ''δερνει'' το αγιαζι.. Δεν βρεχοντε, δεν ειναι σε ρευματα αερα... Αν εχεις φροντισει την διατροφη τους αναλογα.
Τωρα για καλο ζευγαρωμα... Θα πρεπει πρωτα να διαβασεις ολα τα σχετικα ποστ, που με τοσο κοπο εχουν γραψει εμπειρα και μη μελη, να λαβεις υποψην σου ολα αυτα(εμπειριες καταθετουν)να εισαι ετοιμος για πολλες αποτυχιες και λιγες γλυκες επιτυχιες. 😉
 
sophia pj τα εχω τα πουλια εξω αλλα σε τοσο καλο σημειο που ειναι σαν τα εχω μεσα. Οσο για το ζευγαρωμα εχω διαβασει σχεδον ολα τα ποστ που υπαρχουν.η αληθεια ειναι οτι εμαθα αρκετα και καλα. Οσο για τις πολλες αποτυχιες και τις λιγες επιτυχιες εαν εχεις διαβασει το πρωτο μου μηνυμα που εστειλα οταν ηρθα στην παρεα σας θα εβλεπες οτι ειμαι fun της ολης διαδικασιας του ζευγαρωματος και οχι για τις αμμεσες γλυκες επιτυχιες.σε ευχαριστω πολυ!
 
Back
Top