Γενικά Πρέπει να βγάζουμε από το κλουβί τα παπαγαλάκια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sixe
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sixe

PB New Member
Εγγραφή
21 Απρ 2009
Μηνύματα
5
Πόλη
Κομοτηνή
καλησπέρα

Καπου διαβασα οτι πρεπει τακτικα να βγαζουμε απο το κλουβι τα παπαγαλακια και να τα αφηνουμε να πετανε ελευθερα σε ενα κλειστο δωματιο για να γυμναζονται.
οφειλω να ομολογισω οτι το κλουβακι που εχω τα παπαγαλακια μου δεν ειναι πολυ μεγαλο, ετσι θεωρω οτι καποια στιγμη θα πρεπει να τα βγαζω απο το κλουβι για να "ξεμουδιαζουν"
το θεμα ειναι πως τα ξαναπιανεις για να τα βαλεις στο κλουβι, υπαρχει καποια εκπαιδευση που πρεπει να προηγηθει;
 
Ξένια καλύτερα είναι τα πουλάκια να έχουν εξοικειωθεί με την παρουσία σου, ώστε όταν βγουν έξω να μην σε φοβούνται και απομακρυνθούν απο κοντά σου. 😉
Αν και πάλι δεν μαζεύονται... μπορείς να κλείσεις τα φώτα και να τα πιάσεις με μια πετσέτα. :)
 
Γεια σου Ξένια. Εχει δικιο η Αναστασία, πρωτα πρέπει αν σε συνηθίσουν, καλυτερα να προσπαθήσεις να τα ταϊσεις με το χερι μέσα στο κλουβι. Οταν το καταφέρεις αυτο κ δεν φοβουνται πια το χέρι σου άνοιξε το κλουβακι κ αφησε τα να πεταξουν μονα τους. Συνήθως γυρίζουν μόνα τους στο κλουβί όταν πεινάσουν. Να τους βάζεις την τροφή μονο μεσα στο κλουβί..
 
Οι παπαγαλοι εχουν αναγκη να βγαινουν απο το κλουβι καθε μερα για μερικες ωρες. Το καλυτερο που μπορει να κανει καποιος ειναι να τους εχει την πορτα ανοιχτη ολες τις ωρες που βρισκεται στο σπιτι. Το κοψιμο των φτερων, αν και ειναι μια μεθοδος που δεν υποστηριζα στο παρελθον, την θεωρω πλεον αναγκαιο κακο μιας και η πτηση στο δωματιο μπορει να οδηγησει σε τραυματισμους, ακομα και την "αποδραση" τους σε περιπτωση που καποιος ξεχασει πορτα η παραθυρο ανοιχτο. Φυσικα, η προτερη εξοικιωση τους με το περιβαλλον ειναι απολυτα σημαντικη. Στις αρχες αναγκαζα το κοκατιλ μου να βγαινει απο το κλουβι, τωρα πια βγαινει μονο του. Τοτε μονο τον πλησιαζω και τον παιρνω πανω μου για να παιξουμε. Για το μελλον να θυμασαι, οταν οι παπαγαλοι σου βγαινουν με την θεληση τους, οτι το κλουβι ειναι σαν δωματιο οπου παιζουν με τα παιχνιδια τους και τρωνε και δεν πρεπει ποτε να τα διακοπτουμε.
 
απο τη μερα που τα πηραμε βαζω το χερι μου αργα μεσα στο κλουβι τους με λιγη τροφη και περιμενω αλλα με αγνοουν, ή συνεχιζουν να χαιδευονται και να φιλιουνται ή απλα ανεβαινουν στην κορυφη του κλουβιου και με κοιταν απο εκει.

πρεπει να κανω κατι αλλο για αρχη για να με μαθουν;
 
Χρειάζεται πολύ υπομονή Ξένια. Συνέχισε να το κάνεις αυτό και ταυτόχρονα να τους μιλάς χαμηλώφωνα για να συνήθίσουν τη φωνή σου. Πλησίασε αργά το χέρι με την τροφή προς το μέρος τους, στάματισε αμέσως το χέρι σου όταν κάνουν κάποια κίνηση, μετα απο λίγο πλησιασέτο ξανά.. Θα δεις οτι σιγα σιγά θα σε αφηνει να πλησιάζεις ολο κ πιο πολύ. Κανε λιγακι υπομονη και κάποια στιγμή θα φάνε την τροφή απο το χέρι σου..χρειάζεται να σε εμπιστευτούν πρώτα.. Καλη επιτυχία..
 
Οι παπαγαλοι πρεπει να βγαινουν απο το κλουβι τους οταν ειναι εξημερωμενοι. Σε αντιθετη περιπτωση διαλεγουμε οσο το δυνατον μεγαλυτερο κλουβι μπορουμε να του προσφερουμε και οπλιζομαστε με απειρη υπομονη. Κατα τη γνωμη μου, ενα πουλι που μας φοβαται δεν ειναι και τοσο καλη ιδεα να το αμολησουμε σε ενα τεραστιο για τα δεδομενα του δωματιο ωστε να το ξαφνιασουμε και να μην ξερει προς τα που να παει αφου κατα πασα πιθανοτητα δεν εχει βρεθει ποτε του σε τοσο ανοιχτο χωρο και να μας βλεπει και ξαφνικά ολοκληρους σαν θηρια να θελουμε να το ελεγξουμε που θα καθισει.
Πιστευω πως το κοψιμο των φτερων πιανει πραγματικα τοπο σε πουλια με προβληματα συμπεριφορας και οχι για να κανουμε την εξημερωση οσο πιο γρηγορη και χωρις κοπο για εμας στρεσαροντας τοσο το πουλι εν αγνοια μας.

Συνεχισε να επιμενεις με τον τροπο που προσπαθεις ηδη και μετα απο καποιον καιρο θα κανουν κινηση να φανε απο το χερι σου. Να ξερεις ομως οτι επειδη διαλεξες να εχεις δυο πουλια δεν θα ειναι τοσο ευκολο να τα εξημερωσεις επειδη εχουν για συντροφια το ενα το αλλο και αρα δε θα δεθουν τοσο μαζι σου οσο αν ηταν ενα πουλακι μονο του.
 
MAZEMA

:)Σίγουρα πρέπει να γυμνάζονται, αλλά εγώ πιστεύω οτι δεν είναι απαραίτητο αν είναι εξημερωμένα. Το να τα βγάζεις και να τα αφήνεις να πετούν και να τα πιάνεις είναι δύσκολο, ειδικά αν είναι άγρια και έχουν μεγάλα φτερά, οπότε μπορείς να τους τα κόψεις λίγο για να μπορείς να τα πιάνεις πιο εύκολα.
 
Ανεστη για καποιον λογο δεν μπορουσα να αξιολογησω την απαντηση σου αλλα πραγματικα ειναι παρα πολυ ευστοχη. Το ενα κοκατιλ μου το εξημερωσα χωρις να χρειαζεται να κοψω τα φτερα του. Το αλλο ηταν αλλη περιπτωση. Αν δεν του εκοβα τα φτερα, επαιρνε φορα και επεφτε στο πρωτο αντικειμενο που εβρισκε μπροστα του. Συνεπως εκοψα τα φτερα του για λογους ασφαλειας. Οπως προειπα το κοψιμο των φτερων ειναι ενα αναγκαιο κακο.
Αν καποιος βλεπει οτι ο παπαγαλος του ειναι τρομερα 'ατιθασος΄(στην ουσια η πραγματικη λεξη ειναι φοβισμενος) καλο ειναι να περιμενει λιγο πριν τον ξαναβγαλει απο το κλουβι. Η υπομονη ειναι ο υπερτατος παραγοντας. Δεν γινονται ολα σε μια εβδομαδα, περιμενε να δεις αν το πουλι φοβαται λιγοτερο οταν εισαι κοντα στο κλουβι και αν την ωρα που εισαι κοντα σε παρατηρει.
 
Back
Top