Διατροφή Πρέπει να δίνουμε κάποιο στικ στην πτερόρροια;

Εγγραφή
17 Μαϊ 2018
Μηνύματα
985
Πόλη
Αθήνα
Γειά σε όλη την παρέα! Σε λίγο καιρό θα αρχίσει η πτερρορια και Θ α ήθελα να ρωτήσω αν θα πρέπει να δίνουμε κάποιο στικ από αυτά που έχουν λέει πολλές βιταμινες κλπ;
Η ειναι τζάμπα λεφτά;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Τα στικ απαγορεύονται γενικά γιατί, πόσο μάλλον σε μια τέτοια ευαίσθητη περίοδο :)
Κατά την διάρκεια της πτερόρροιας χρειάζονται μπανάκια για να ανακουφίζονται, ίσως κάποια βιταμίνη στο νέρο που είναι για την συγκεκριμένη περίοδο, αυγοτροφή, φρέσκα βότανα και λαχανικά και όσο μπορείς πιο ήρεμο περιβάλλον γιατί έχουν περισσότερο στρες!
 
θα ηθελα να μαθω γιατι γενικοτερα δεν κανει να δινουμε stik ...η αληθεια ειναι οτι του βαζω ενα συγκεκριμενο 1 φορα το μηνα γιατι μπορει να το φαει ολο σε μια μερα! Οποτε του το αποφευγω για πιο τακτικα.
νομιζα οτι με το stik αθλητε κατα καποιο τροπο
 
θα ηθελα να μαθω γιατι γενικοτερα δεν κανει να δινουμε stik ...η αληθεια ειναι οτι του βαζω ενα συγκεκριμενο 1 φορα το μηνα γιατι μπορει να το φαει ολο σε μια μερα! Οποτε του το αποφευγω για πιο τακτικα.
νομιζα οτι με το stik αθλητε κατα καποιο τροπο

γιατι δε προσφερουν τιποτα ουσιαστικα και ειναι παχυντικα! Δε νομιζω οτι ειναι τροπος αθλησης το στικ!
 
Σίγουρα αποτελεί καποια μικρή άσκηση για το πουλάκι δεδομένο ότι πρέπει να προσπαθήσει για να τσιμπολογήσει επειδή πρέπει να γραπωθεί από εδώ και από εκεί. Ωστόσο η καλύτερη άθληση είναι η κίνηση. Η πτήση.

Τα sticks γενικά είναι αμφιβόλου ποιότητας.. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους, παχαίνουν και δεν αποτελούν κάτι παραπάνω εκτός από το να ικανοποιήσουν την βουλιμία των φίλων μας. Υπάρχει μια γενικότερη καχυποψία λοιπόν..
Κι εγώ στις αρχές τους έδινα άλλα πλέον έχει αφαιρεθεί εντελώς από το.. Μενού.. Αν το κλουβί είναι ευρύχωρο και διαμορφωμένο ώστε το πουλάκι να έχει χώρο, θα αθλείται μια χαρά.. Και είναι απαραίτητο να αθλείται!
 
και εγώ όταν μας ήρθε ο ναμ ναμ πριν περίπου δέκα χρόνια, του έδινα σχεδόν ένα την ημέρα...
μέχρι που μας τα έψαλλε ο γιατρός του, γιατί είχε μαζέψει λίπος.
και ο ναμ ναμ είναι καναρινάκι που, ειδικά εκείνη την εποχή, έκανε πτήσεις σε όλο το σπίτι.
από τότε δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου και το ίδιο συμβουλεύω και τους άλλους.
 
Εγώ απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι ένα καλό και προτιμητέο περιστασιακό κέρασμα είναι τα τσαμπιά κεχριού. Υγιεινά και είναι μία ευχάριστη και αγχολυτική δραστηριότητα για τα πτηνά!
 
Για την πτερορροια Muta vit!

Εξαιρετικό, το δοκίμασα το καλοκαίρι και τα βοήθισε πολυ. Όμως για μια βδομάδα μέρα παρα μέρα και όχι πάνω απο 3 φορες για να αποφύγουμε την επιβάρυνση συκωτιού με τα πρόσθετα.

καλό και προτιμητέο περιστασιακό κέρασμα είναι τα τσαμπιά κεχριού.

Αμβρόσιε δεν το έχω χρησιμοποιήσει, παχαίνει;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αμβρόσιε δεν το έχω χρησιμοποιήσει, παχαίνει;
Όχι, μηδαμινά! Το κεχρί είναι αμυλούχος σπόρος που δίνεται άφοβα, χωρίς τον φόβο της πάχυνσης. Αραιά και περιστασιακά μπορείς να τους δίνεις! Τους αρέσει! 🙂
 
Back
Top