Γενικά Πρέπει να δώσω τον παπαγάλο μου ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mirtopap
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mirtopap

PB New Member
Εγγραφή
20 Φεβ 2023
Μηνύματα
89
Καλησπέρα σας και καλή χρονιά. Πριν έναν μήνα περίπου πήρα ένα lovebird, τον σκιπερ. Ήταν ήμερος από την πρώτη στιγμή και γενικά έχουμε μια καλή σχεση. Ο λόγος που τον πήρα εξαρχής ήταν για να με υποστηρίξει συναισθηματικα λόγω της κατάθλιψης και άλλων θεμάτων που έχω. Παρόλα αυτά παρατηρώντας τον εαυτό μου αρχίζω και σκέφτομαι πως ίσως ήταν λάθος τελικά. Επειδή έχω και άλλα προβλήματα εκτός της κατάθλιψης, πολλές φορές η νορμάλ συμπεριφορά του πουλιού όπως το να φωνάζει ή να τσιμπάει για πλάκα αποτελεί ερέθισμα που με κάνει να νιώθω πολύ ασχημα και να παθαίνω κρίσεις πανικού, ξεσπάσματα και πολλές φορές να τον αντιπαθώ και τον ίδιο χωρίς λόγο. Ξέρω ότι εγώ φταίω και σε καμία περίπτωση το πουλάκι, για αυτό κιόλας έχω διαγνωστεί και παίρνω φάρμακα, και απλά σκεφτόμουν μήπως θα ήταν καλύτερο να το αναλάβει κάποιος που θα είναι σταθερός συναισθηματικά και δεν θα ξεσπαει πάνω του. Με στεναχωρεί πολύ αυτή η κατάσταση και θέλω μια δεύτερη γνώμη.
Μπορεί να με κάνει κάποιες φορές να χαίρομαι και να ξεχνιέμαι αλλά είναι ακόμα πιο πολλές οι φορές που νευριάζω μαζί του και με επηρεάζει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Καλή χρονιά Μυρτώ .. μην απογοητεύεσαι έτσι είναι όλες οι σχέσεις είτε με ζωάκια είτε με ανθρώπους ..θέλει υπομονή ... Θα μπορούσες να συμβουλευτείς έναν ειδικό που γνωρίζει και το ιστορικό σου για να σε κατευθύνει .. τα ζωάκια είναι σαν μικρά παιδάκια που θέλουν πολύ φροντίδα ..δείχνεις για παιδι με γνώσεις και εκφράζεις πολύ όμορφα κα ευγενικά τα συναισθήματα σου και φαίνεται ότι αγαπάς το πουλάκι ..σε κανέναν άνθρωπο καμία μέρα δεν είναι ίδια ή κανένας δεν έχει την ίδια όρεξη κάθε μέρα ..άλλες μέρες είναι όμορφες άλλες συννεφιασμένες ... Μπορείς όταν δεν νιώθεις καλά τις ημέρες αυτές, να περιορίσεις την έξοδο του πουλιού από το κλουβι του μέχρι να νιώσεις άνετα ξανά .. και δίπλα του να κάθεσαι αυτό νιώθει την παρέα σου .. μην απογοητεύεσαι αν δεν γίνονται όλα κάθε μέρα στο ίδιο μοτίβο ... Προσαρμόζονται και τα ζωάκια προσαρμόζεσαι και εσύ ... Πολλοί άνθρωποι λόγω δουλειάς τα βγάζουν έξω μόνο σαββατοκύριακα και παίζουν μαζί τους ... Μπορείς όταν δεν νιώθεις καλά να του βάζεις να απασχολείται με μια λιχουδια ,ένα παιχνίδι...
 
@Ελένη Σαμ και πάλι όμως νιώθω άσχημα. Δεν πηγαίνω σχολείο είμαι όλη ημέρα σπίτι και ακόμα δεν μπορώ να τον βγάζω όλη ημέρα νιώθω πως δεν κάνω για εκείνον. Νιώθω πως στεναχωριέται όταν εγώ ξαφνικά τον αντιπαθώ χωρίς λόγο και μακάρι να μπορούσα να το σταθεροποίησω λιγο. Ξέρω πως δεν είναι οι ημέρες ίδιες αλλά η διαταραχή που έχω με κάνει να αλλάζει η διάθεση μου κάθε λίγα λεπτά. Ξέρω ότι με κάνει απαίσιο άνθρωπο αυτό απλα θέλω ότι είναι καλύτερο για τον σκιπερ και δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω. Ευχαριστώ για την απάντηση όμως.
 
Να μην λες τον εαυτό σου απαίσιο άνθρωπο... μην αδικείς τον εαυτό σου ...Δεν φταις σε κάτι σε όλα όσα αναφέρεις ... Μακάρι οι άνθρωποι να είχαν την δικιά σου ενσυναίσθηση ... θα σου πρότεινα να μοιραστείς την φροντίδα με κάποιον άλλο μέσα στο σπίτι για αρχή και για τις κραυγές να μην τον έχεις μέσα στο δωμάτιο σου για να μπορείς να ξεκουράζεσαι οπότε το θελήσεις ... Εύχομαι να πάνε όλα καλά ... Ότι και αν αποφασίσεις είμαι σίγουρη ότι θα ειναι μια ώριμη απόφαση από την πλευρά σου ... ❤️
 
@Ελένη Σαμ και πάλι όμως νιώθω άσχημα. Δεν πηγαίνω σχολείο είμαι όλη ημέρα σπίτι και ακόμα δεν μπορώ να τον βγάζω όλη ημέρα νιώθω πως δεν κάνω για εκείνον. Νιώθω πως στεναχωριέται όταν εγώ ξαφνικά τον αντιπαθώ χωρίς λόγο και μακάρι να μπορούσα να το σταθεροποίησω λιγο. Ξέρω πως δεν είναι οι ημέρες ίδιες αλλά η διαταραχή που έχω με κάνει να αλλάζει η διάθεση μου κάθε λίγα λεπτά. Ξέρω ότι με κάνει απαίσιο άνθρωπο αυτό απλα θέλω ότι είναι καλύτερο για τον σκιπερ και δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω. Ευχαριστώ για την απάντηση όμως.
Δεν υπάρχει λόγος να το νιώθεις αυτό...Μην ανησυχείς για την αντιπάθεια (πολλές φορές αντιπαθούμε και τα ίδια μας τα παιδιά για μικρές πράξεις). Συμβουλέψου τον ειδικό που σε καθοδηγεί γενικά για το πως να τον αντιμετωπίσεις. Προσπάθησε να τον αποφύγεις όταν νιώθεις ότι σε ενοχλεί και όπως πρότεινε η @Ελένη Σαμ να τον φροντίζει και κάποιος άλλος. Μην περιμένεις να σου πει κάποιος να τον δώσεις, γιατί νομίζω ότι όλοι κατανοούμε την θέση που βρίσκεσαι και αφού χρειάζεσαι κατοικίδιο, πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί με ένα σκύλο για να μην σχολιάσω τα πιο αλαζονικά κατοικίδια ever 😼. To θέμα είναι να δουλέψεις και να προσπαθήσεις να φτιάξετε μία ακλόνητη σχέση. Η απόφαση είναι δική σου πάντα, αλλά από αυτά που γράφεις φαίνεσαι υπεύθυνη και πιστεύω ότι με λίγη προσπάθεια ακόμα δεν θα υπάρχουν από πλευράς σου τέτοια προβλήματα, καθώς η αγάπη σου για αυτόν θα καταρρίψει την πάθηση .
 
@Ελένη Σαμ καλησπέρα σας. Δεν θα τον δώσω τελικά, τουλάχιστον για τώρα. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές που μου δώσατε και ήδη όταν νιώθω πως πάω να νιώσω ασχημα τον βάζω στο κλουβί του και αλλάζω δωμάτιο και ηρεμώ. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές💗
 
@mirtopap Μπράβο που συνεχίζεις να το παλεύεις! Εύχομαι ο Σκίπερ να κάνει την δουλειά του και να απαλλαγείς σύντομα από την πάθηση! Καλή δύναμη!
 
@KONSTANTINOS MICHAIL δυστυχώς η διαταραχή είναι χρόνια και δεν φεύγει όση προσπάθεια και να καταβάλλω. Μόνο πιο ήρεμα μπορώ να ζω. Με τον σκιπερ πάντως όταν δεν νιώθω καλά γελάω με τις βλακείες του 💗 χθες έγινε και τριών μηνων!
 
Back
Top