Διατροφή Πρέπει να ενισχύσω την prestige premium με καναβούρι για να αντέξουν στο κρύο;

THODORIS1982

PB Member
Εγγραφή
22 Οκτ 2007
Μηνύματα
759
Πόλη
Λάρισα
Εδω και ενα εξαμηνο χρησιμοποιω το μειγμα prestige prenium.Αρχισα να το χορηγω απο την προετοιμασια αναπαραγωγης και συνεχιζω ακομα. Τα καναρινια ολοκληρωνουν την πτερορια σιγα εκτος απο ενα μικρουλι που αρχισε εδω και μια εβδομαδα να χανει καποια πουπουλα. Γεννηθηκε τον Ιουλιο.Ακομα χορηγω αυγοτροφη συντηρισης της Beafar.To Ερωτημα ειναι το εξις. Το συγκεκριμενο μειγμα της prestige ειναι σιγουρα τουρμποτροφη. Τι κανουμε σε αυτες τις περιπτωσεις συνεχιζουμε να δινουμε κανονικα αυτη τη τροφη. Πολλοι λενε οτι αραιωνουν με κεχρι 1 προς 1 αλλα τα καναρινια μου θα ξεχειμωνιασουν σε κλουβα στο μπαλκονι και σιγουρα θα πρεπει να ενισχυσω τη τροφη με καναβουρι για να αντεξουν στο κρυο.
 
Στα δικά μου που έχουν αρκετό χώρο για πέταγμα και που θα τα αφήσω για πρώτη φορά έξω τον χειμώνα, θα συνεχίσω να τους δίνω την Prestige Premium και ανάλογα με τον καιρό θα την εμπλουτίσω με κανναβούρι ή θα προτιμήσω καποια Light συντήρησης όπου και αυτή θα εμπλουτιστεί με κανναβούρι και βλέπουμε :)
 
Αν και κυριος παραγωντας για την αναπαραγωγη ειναι η θερμοκρασια και οι ωρες φωτος τι θα κανεις στην προετοιμασια; Τα πουλια θα εχουν συνηθισει αυτη τη τροφη τι θα κανω θα την ενισχυω με καποια αλλης μαρκας για να βοηθισω το πυρωμα;Θα τι κανω πιο τουρμπο ακομη;Η απλα συνεχιζω οπως ειναι και δινω απλα τα προσθετα;
 
VERSELE LAGA
PREMIUM
Canary seed 58 %
Rapeseed 10 %
Niger seed 6 %
Peeled oats 5 %
Linseed 5 %
Wild seeds 2 %
Perilla seed 2 %
Hempseed 2 %
VAM pellets 8 %
Oyster shells 2 %

LIGHT
Canary seed 67 %
Niger seed 5 %
Rapeseed 4 %
Peeled oats 4 %
Linseed 4 %
Hempseed 2 %
Perilla seed 2 %
Chia 2 %
VAM pellets 8 %
Oyster shells 2 %

SUPER BREEDING
Canary seed 50 %
Niger seed 17 %
Peeled oats 7 %
Rapeseed 4 %
Linseed 4 %
Wild seeds 2 %
Hempseed 2 %
Perilla seed 2 %
Chia 2 %
VAM pellets 8 %
Oyster shells

-Ο πρώτος πινακας είναι αυτό που δήνεις και δεν είναι το πλέον ισχυρό μείγμα. Ο τελευταίος είναι για προετοιμασία και δεν έχει καμμιά διαφοροποίηση στο καναβούρι. Ο μεσαίος είναι το μείγμα συντήρησης.
Εχοντας αυτά μπροστά σου μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα.
 
Μακη μπηκα και εγω στο site εταιριας και πιο πολυ μπερδευτικα με τις διαφορετικες μαρκες παρα καταλαβα τι γινετε. Υπαρχουν μειγματα για τις διαφορες φασεις των πτηνων. Το κακο ειναι οτι στην επαρχεια και κυριοτερα στην Πολη μου σε συσκευασια κιλου ερχεται η prenium που χρησιμοποιω, μια χωρις μπισκοτακια χρωματος πρασινη και μια για siskins . Παρατηρησα οτι απο τοτε που χορηγω αυτη την τροφη τα πουλια ειναι πιο ζωηρα και πιο υγιεις απο αλλες τροφες που χρησιμοπουσα.Ακομα τρωνε ολους τους σπορους. Επειδη τα πουλια τα εχω ολο το χρονο εξω εκανα αυτη την ερωτηση για ολους εσας που χρησιμοποιειται τι συγκεκριμενη τροφη τι προσθηκες κανετε σε καθε εποχη των πουλιων. Προετοιμασια-αναπαραγωγη-πτερορια-αναπαυση.
Τελος ειδα οτι στο site της οτι βγηκε τροφη με προσθηκης chia. Ελπιζω να βγει και σε κιλου και να κυκλοφορησει στα ραφια των πετ
 
Το μονο συμπερασμα που μπορω να κανω ειναι οτι συνεχιζω να δινω την ιδια τροφη ολο το χρονο προσθετωντας ισως λιγο καναβουρι ακομα. Κατα τη περιδο προετοιμασιας προσθετω στο μειγμα της εταιριας νιζερ και chia
 
-Τα είδη αυτά που σου παραθέτω είναι αυτά που χρειάζεσαι για να περάσεις όλες τις φάσεις του έτους.
-Η Αλήθεια είναι οτι, οταν δεν μπορείς να διαλέξεις αυτό που θέλεις
δυσκολεύει το πράγμα. Γι' αυτό θα πρέπει να βρείτε ένα τρόπο τα παιδιά εκει στην Λάρισα να πιέσετε, να συνενοηθείτε με κάποιο καλό ΠΕΤ και να τον κάνετε να πιστέψει οτι θα κερδίζει αν σας φέρνει κάποια πράγματα που του παραγγέλνετε.Αλλιώς θα αναγκάζεστε πάντα να παίρνετε αυτό που βρίσκετε, και οχι αυτό που προτιμάτε.
 
Μακη τα περισσοτερα πετ εδω εχουν αγρια μεσανυχτα εκτος απο καποια καινουρια. Το προβλημα ξεκιναει απο τους προμηθευτες. Η τροφη ερχεται πολυ ακριβα στη βορεια Ελλαδα με αποτελεσμα τα πετ επειδη δεν εχουν την εκπτωση που θελουν δεν παραγγελνουν. Ενδεικτικα θα σου πω οτι την εχω βρει μονο σε δυο πετ. Το ενα την πουλαει κοντα στα 5 ευρω και ξερει οτι τι δινει ακριβα αλλα δε μπορει να κανει και αλλιως.Αυτο αγοραζει απο αντιπροσωπο στην Αθηνα. Το αλλο πετ την αγοραζει παραλληλα δε ξερω απο που αλλα η τιμη της αμα θες το πιστευεις ειναι 7 ευρω. Ο καταστηματαρχης ζουσε στη Γερμανια και δε μπορει να καταλαβει πως γινεται μια τροφη που αγοραζε ανεκαθεν στη Γερμανια σε πολυ καλη τιμη κοστιζει τοσο πολυ στην Ελλαδα. Μου ειπε οτι παρολο που αγοραζει απο την εταιρια τροφες για σκυλους σε πολυ καλη τιμη δε γινεται το ιδιο και με τα πτηνα. Του ειπα απο τη στιγμη που ξερει Γερμανικα να επιχηρησουμε να την παραγγειλει καυτευθειαν απο το Βελγιο αλλα το προβλημα ειναι οτι δε τον συμφερει να κανει κατι τετοιο απο τη στιγμη που οι περισσοτεροι κατοχοι Πτηνων δεν αγοραζουν συσκευασμενη ουτε για ενα πουλι. Προτιμουν τη χυμα.
 
Απ' όσο ξέρω οι premium τροφές έχουν εκτός από τους σόρους και ένα κάρο πρόσθετα.
Εκτός από τα premium έχει και απλούς σπόρους χωρίς πρόσθετα. Εκεί μπορείς να βάζεις εσύ ότι θες.
Και γω την ίδια χρησιμοποιώ και δεν την αλλάζω γιατί βλέπω ότι σε αντίθεση με τις άλλες σε αυτή τα τρώνε όλα.
 
Παιδιά είχα πάρει πρίν 3-4 μήνες την Βελγική πρεσβεία στην Αθήνα και ρώτησα αν ξέρουν τον αντιπρόσωπο της versele laga στην Ελλάδα γιατί έψαχνα για τροφές περιστεριών.
Δεν ήξεραν και μου είπαν ότι θα πάρουν στο Βέλγιο στην ίδια την εταιρεία και θα μου δώσουν πληροφορίες.
Πράγματι μετά από μισή ώρα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν υπάρχει αποκλειστικός αντιπρόσωπος της versele laga στην Ελλάδα.

Υ. Γ.1)Το τηλέφωνο της Βέλγικης Πρεσβείας είναι 2103610125
2)Η VERSELE LAGA ζητάει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα αλλά δεν βρίσκει.
 
Θοδωρή εγώ στην Αθήνα τα βρίσκω κάπου στα 3 και κάτι δεν θυμάμαι ακριβώς.
Για την αναπαραγωγή τώρα δες <dead link>
και να διαβάσεις τα άρθρα του.
 
Back
Top