Φροντίδα Πρέπει να κάνω μπάνιο τον 7 μηνών Μονκ μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης iolithos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

iolithos

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2020
Μηνύματα
32
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Εδώ και 10 ημέρες περίπου, εκπαιδεύω τον νέο μου ήμερο παπαγάλο Μόνκ 7 μηνών. Ήταν παραμελημένος για αρκετούς μήνες μετά τον απογαλακτισμό του, αλλά κάνουμε καθημερινά μικρά βήματα προόδου. Δεν ξέρω όμως αν πρέπει να τον κάνω μπάνιο αυτή την εποχή με χλιαρό νερό, λόγω του περιβάλλοντος που βρισκότανε, ή να περιμένω την Άνοιξη;
Άραγε αυτοκαθαρίζονται ή μήπως να χρησιμοποιήσω κάποιο διάλυμα εμπορίου. Θα παρακαλούσα για την άποψη και συμβουλή όποιου γνωρίζει. Ευχαριστώ!

191221.webp
 
Είναι κούκλος να τον χαίρεστε! Όχι, χρειάζονται μπάνιο με σκέτο νερό, αλλά δεν επείγει αν είναι πολύ στρεσσαρισμένος. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο.

Το μπάνιο στα πτηνά
 
Εγώ έχω ένα μεταλλικό ταψάκι που είχε μέσα γαλακτομπούρεκο. Βάζω μέσα νερό και πηγαίνει μέσα και πλένεται μόνος του.
Το χειμώνα το νερό να μην είναι παγωμένο και να μην το κάνεις πολύ αργά έτσι ώστε να προλάβει να στεγνώσει όταν πάει για ύπνο το βράδυ.
Προσωπικά όταν ο καιρός είναι πολύ άσχημος δεν τον βάζω για μπάνιο.
 
@Nausicaa Ευχαριστώ, ναι είναι ακόμα στρεσαρισμένος και θα μπορούσα να τον μπανιαρίσω με το ζόρι, αλλά θέλω να το αποφύγω. Απλά είναι πολύ καιρό αμπανιάριστος σε επιβαρυμένο περιβάλλον.
[automerge]1640685558[/automerge]
@jimakosk Ευχαριστώ, και εγώ το ίδιο ακριβώς έκανα πρωινές ώρες σε προηγούμενο παπαγάλο, αλλά τώρα είναι ακόμα στρεσαρισμένος.
 
θα μπορούσα να τον μπανιαρίσω με το ζόρι, αλλά θέλω να το αποφύγω. Απλά είναι πολύ καιρό αμπανιάριστος σε επιβαρυμένο περιβάλλον.
Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε πτηνό μπάνιο με το ζόρι. Αν για κάποιο λόγο χρειάζεται, θα το κάνει ο πτηνίατρο ή βοηθός του ώστε να μην το τραυματισουμε και να μην κρυώσει. Ο Σκρουτζ, που ήταν γεμάτος αίματα για μήνες, ακόμα έχει βρωμικα φτερά σε κάποια σημεία. Στο ιαρτείο η βοηθός κατάφερε να του καθαρίσει την ουρά, τώρα είναι ολόλευκη και γυαλιστερή, αλλά στις φτερούγες ήταν πιο δύσκολο και τον άφησε. Δεν θα πάθει κάτι, εκτός κι αν έχει δερματιλό, το οποίο επίσης θα κρίνει ο πτηνίατρος ποια θεραπεία χρειάζεται και πώς θα δοθεί. Ειδικά τώρα που είναι άρρωστο και στρεσαρισμένο δεν υπάρχει λόγος να υποβληθεί και σε αυτό.
 
Καλησπερα! Εμένα ο δικός μου που είναι επίσης 7 μηνών, μπαίνει μόνος του κάτω από τη βρυση! Από 3 μηνών που τον πήρα, τον εβαλα μια μέρα στο νιπτήρα, έπεφτε το νερό στο χέρι μου και ήρθε κοντά και τον πιτσιλισα λίγο! Από τότε τελείωσε!
Απλά το κάνω μόνο πρωί, του λέω παντα "μπάνιο" Και του ανοίγω τη βρυση! Αν θέλει παει αμέσως, αλλιώς δεν επιμένω! Τις περισσοτερες φορές παντως θέλει!
Του αρέσει να βαζω την τάπα και να χει λίγο νεράκι μέσα και μπαίνει μέσα και κάνει σαν τα καναρίνια!
 
Μπορείς να δοκιμάσεις με ένα καθαρό/καινούριο ψεκαστήρι και σκέτο νερό απο τη βρύση. Ο ήχος της ηλεκτρικής σκούπας ή του απορροφητήρα πολλές φορές βοηθάνε να τα ξεσηκώσουν και να θέλουν να κάνουν μπάνιο.
 
@ianos ...στο προηγούμενο φυσικά, εγω δεν θα τον άφηνα έως τώρα αμπανιάριστο. Θα τον είχα μάθει...
[automerge]1640771289[/automerge]
@Φοίβος Σε ευχαριστώ, καλή ιδέα με το ψεκαστήρι για ελάχιστο ψέκασμα στην αρχή.
[automerge]1640771441[/automerge]
@Nikolina ...και σε εμένα ο προηγούμενος (κονούρα) του άρεσε πολύ. Αυτός είναι ακόμα στρεσαρισμένος από το παρελθόν του 😀
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top