Γενικά Πρέπει να κόβουμε τα νύχια των πουλιών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης voula
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

voula

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιουν 2006
Μηνύματα
12
Πόλη
Καλάβρυτα
Πρέπει να κόβουμε τα νύχια των καναρινιών, αν βλέπουμε να δυσκολεύονται;
 
Αν διαπιστωσεις οτι δυσκολευονται, φυσικά και χρειαζονται κόψιμο τα νυχια τους. Κυκλοφορουν στο εμποριο ειδικα ψαλιδακια για αυτη την χρηση. Απλα, αν είναι η πρώτη φορα που το κάνεις, πρεπει να είσαι ιδαιτερα προσεχτικη μην τυχων και κανεις καταλαθος καμια ζημια στα ποδαρακια του πουλιου.Αν μπορει να σε βοηθησει καποιος εμπειρος, θα ηταν πολύ ωφελιμο. Καλη επιτυχια στο πεντικιουρ:D
 
αν διαπηστοσεις οτι δυσκολευετε να πεταξει και εχουν μεγαλωσει τα νυχια πρεπει να τα κοψεις με τα ειδικα ψαλιδια που κικλοφορουνε στο εμπωριο η με νυχοκοπτη αλλα να πρωσεχεις να μην κανεις καμια ζιμια στο ποδι του πουλου(να κιτας το νυχι και να προσεχεις να μη το κοψεις πολυ και κοψεις και το νευρο που εχει)θα το δεις ξεχοριζει απο αλλο νυχι
 
Αυτό που ξέρω εγώ για τα καναρίνια (αν και δεν το έχω δοκιμάσει) ειναι πως για να κόψεις τα νύχια απο τα πόδια πρέπει να τα κοιτάς στο φώς να και να μην κόψεις μια φλεβίτσα που έχουν.

Αν την κόψεις καταλάθος να βάλεις μία σκόνη που έχουν στα πετshop για να σταματήσει η αιμοραγία και να μην μολυνθεί.

Για να μεγαλώσει πολύ το νύχι ενός καναρινιου να είναι σε μικρό κλουβί με ένα κλαδάκι και να μην μπορει να πηδήξει. Τα δικά μου 3 χρόνια δεν έχουν πρόβλημα με τα νύχια τους.

Αν υπάρχει κάποιος πιο έμπειρος απο εμένα ας βοηθήσει.

Κώστας
 
Αν είναι μεγάλα τα νύχια τότε το καναρίνι δυσκολεύεται να πιαστεί από τα κλαδάκια και πρέπει να τα κόψουμε. Κάπου έχω δει φωτό αλλά δεν θυμάμαι που. Πάντος είναι εύκολο με ένα νυχοκόπτη να τα κόψουμε. Πιάνουμε τα δάχτυλα του πουλιού ένα ένα και τα βλέπουμε στο φως. Στις "μαύρες" ποικιλίες υπάρχει μία δυσκολία να δούμε τη φλεβίτσα. Βλέπουμε μέσα στο νύχι μια φλεβίτσα. Κόβουμε με τον νυχοκόπτη πριν από αυτή τη φλέβα. Αν όμως κατα λάθος κόψουμε τη φλέβα τότε βάζουμε λίγο κάρβουνο (ανάβουμε ένα σπίρτο αν δεν έχουμε έτοιμο κάρβουνο εκεί κοντά) για να σταματήσει η αιμοραγία. Δεν χρειάζεται πανικός. Στην αρχή το πουλάκι θα μαζεύει το ποδαράκι του γιατί θα πονάει (αν κόψουμε τη φλέβα). Αλλά σύντομα θα είναι παλι καλά.
 
Ηθελα μόνο να συμπληρώσω ότι καλόν θα είναι
να μη τα κόβουμε τελείως κάθετα, αλλά υπο γωνία 45 μοιρών ούτως ώστε να
δημιουργείται μια νέα άκρη στο νύχι που να μοιάζει(κατα το δυνατόν) με το φυσιολογικό
τελείωμα του.
 
Απλά ήθελα να σας αναφέρω ότι εδώ και χρόνια που έχω πουλιά, δεν χρειάστηκε να επέμβω ποτέ στα νύχια τους.. Αν έχουν θέμα, τα βολεύουν, μόνα τους συνήθως, δαγκώνοντάς τα με το ράμφος τους! Κι ούτε τα είδα ποτέ να έχουν θέμα στήριξης κλπ (ευτυχώς). Ίσως κάποιοι να το αντιμετώπισαν, οπότε η φωτό που ανάρτησε ο Παναγιώτης, είναι νομίζω εκπληκτική και κατατοπιστικότατη!
:)
 
Back
Top