Φροντίδα Πρέπει να μετακινώ τον παπαγάλο όσο βάφουμε το σπίτι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alexetai
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

alexetai

PB New Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2020
Μηνύματα
49
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα,θελουμε να βάψουμε το σπίτι, ο χώρος που θα είναι ο παπαγάλος θα βαφτεί με άριστα,οικολογικά χρώματα ωστόσο το υπόλοιπο σπίτι με κλασικά χρώματα.

θα πρέπει να μετακινήσω τον παπαγάλο όσο βάφουμε το υπόλοιπο σπίτι;
 
Υποτίθεται ότι με τα οικολογικά χρώματα κοιμάται κανείς την ίδια νύχτα στο σπίτι του. Αλλά, ίσως και λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης σε εμπορικά προϊόντα, θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός. Επιπρόσθετα, η ασφάλεια αναφέρεται στο ανθρώπινο είδος, ενώ από την άλλη εδώ μιλάμε για την ασφάλεια ενός μικρότερου και διαφορετικού είδους από το δικό μας. Π.χ. στους ατμούς του τεφλόν (αντικολλητική επίστρωση μαγειρικών σκευών) ο άνθρωπος δεν φαίνεται να παρουσιάζει, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ κάποια πουλιά πεθαίνουν κατά την έκθεσή τους.
Με αυτά και μ' αυτά, θέλω να πω ότι καλύτερα το πουλί να μεριμνήσετε να το μετακινήσετε είτε σε κάποιον άλλον εσωτερικό χώρο για λίγες ημέρες είτε ακόμα και σε μπαλκόνι, αλλά με την κατάλληλη προφύλαξη από ιπτάμενους και μη θηρευτές, π.χ. προστατευτικό πλέγμα και όχι τέντες μπαλκονιού που πολλοί θεωρούν αποτελεσματικές αλλά δεν είναι.
 
Επειδη προσφατα εβαψα το σπιτι να παει ο παπαγαλος καπου αλλου σε εξωτερικο χωρο με την καταλληλη προστασια(θα βαψεις και εξω;) οπως σου ειπε ο @ianos οτι χρωματα και να παρεις μην εχεις εμπιστοσυνη! Εγω επειδη εβαψα μεσα εξω σε συνεννοηση με τον μαστορα εβαψε πρωτα εναν χωρο το αφησα 15 μερες ανοιχτα ολα ομως,εγινε κομπλε και εβαλα τα καναρινακια μεσα εκει και συνεχισε μετα τους υπολοιπους χωρους! Ειμαι περιεργη σε αυτα! Μεχρι και την λαδομπογια μην την εμπιστευεσαι ειναι υπουλη δεν μυριζει αλλα μπορει να κρυβει κινδυνους! 😔
 
@alexetai αφου αν καταλαβα καλα υπαρχει η δυνατοτητα να παει σε αλλο σπιτι εμπιστοσυνης το καλυτερο και χωρις δευτερη σκεψη πηγαινε τον στο αλλο σπιτι για πιο σιγουρα! Εγω επειδη δεν ειχα χωρο να τα μεταφερω γι αυτο το εκανα αυτο εβαψε ο μαστορας εναν χωρο το αφησα 15 μερες ανοιχτα ολα, τα πηγα εκει μετα και συνεχισε το βαψιμο στο υπολοιπο σπιτι! Αλλα εσυ αφου εχεις την δυνατοτητα μεταφορας σε αλλο σπιτι καντο ετσι πηγαινε το καλυτερα εκει και να μεινει απο το τελειωμα του βαψιματος συν 10 μερες ή οσο εσυ νομιζεις και μετα μεταφορα παλι στο σπιτι σου! 🙂
 
@ianos το πιο πιθανό είναι να πάει σε εντελώς άλλο σπίτι,το πρόβλημα τώρα είναι να φύγει όταν βάφουμε το σπίτι η όταν βάφουμε τον δικό του χώρο;
Τώρα αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο θα μυρίζει ο δικός του χώρος όσο θα βάφεται το υπόλοιπο σπίτι, αν θα υπάρχουν ρεύματα αέρα προς το δωμάτιό του, και για πόσο καιρό θα μυρίζει η μπογιά. Θεωρώ ότι ιδανικά θα ήταν να πάει σε άλλο σπίτι, στο οποίο όμως θα φροντίζεται σωστά.
 
Η πληροφορια οτι με τα οικολογικά χρωματα κοιμαται καποιος την ιδια μερα στο σπιτι χωρις προβλημα,ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ λανθασμενη.

Την ιδια μερα μπορουμε να κοιμηθούμε οταν ενα χρωμα ειναι αοσμο και υποαλλεργικο.
Αυτη την στιγμη το μονο πλαστικο χρωμα στην αγορα που φερει υποαλλεργικη πιστοποιηση απο το Βρετανικο ινστιτουτο ειναι το Smaltoplast silk της Vechro.Επισης οταν λεμε οτι ενα χρώμα ειναι αοσμο δεν εννουμε οτι δεν μυριζει αλλα οτι η οσμη του δεν ειναι επιβλαβης για τον ανθρωπο.
Και προσοχη ειναι αλλο να ειναι χαμηλης οσμης και αλλο αοσμο.
Το χαμηλης οσμής ειναι καθαρα marketing.
 
Back
Top