Φροντίδα Πρέπει να πάρω θηλυκιά στο κοκατίλ μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panoz07
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Panoz07

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2021
Μηνύματα
78
Πόλη
Λιβαδειά
Καλημέρα φίλοι μου ! Τώρα τελευταία με έχει απασχολήσει το θέμα αγοράς θηλυκού στο κοκατιλ μου. Θα ήθελα να σας εξηγήσω την κατάσταση που επικρατεί και να μου πείτε τη γνώμη σας. Εγώ έχω τον Ρίκι 5 μήνες περίπου και σε αυτούς τους μήνες έχουμε αναπτύξει μια πάρα πολύ καλή σχέση (πράγμα που δεν περίμενα μιας και ήταν άγριος). Γενικά κάνουμε σχεδόν τα πάντα μαζί ( τρώμε μαζί, διαβάζουμε μαζί, ξεκουραζόμαστε μαζί, βλέπουμε τηλεόραση μαζί κτλ.) οπότε καταλαβαίνετε πως του δίνω πάρα πολύ αγάπη και δέχομαι το ίδιο από αυτόν. Έχω παρατηρήσει όμως πως όταν καμιά φορά περνάμε από καθρέφτη κοιτάζει πολύ έντονα την αντανάκλαση του και πηγαίνει κοντά και κοιτάζεται πράγμα που μου δίνει την εντύπωση πως θέλει θηλυκό (επίσης έχω ακούσει πως τα πτηνά που ζευγαρώνουν αντέχουν πιο πολύ, ισχύει κάτι τέτοιο?). Εγώ λοιπόν έχω αρχίσει και ψάχνω πληροφορίες για το αν χρειάζεται ένα κοκατιλ ζευγάρι και δεν είναι όλα σαφή. Επίσης γεννιούνται και μερικά ακόμα προβλήματα. Άμα πάω διακοπές με την οικογένειά μου θα φύγουμε για περίπου μία εβδομάδα. Ο Ρίκι άμα λείψω μια μέρα θα πέσει σε κατάθλιψη. Επίσης δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανέναν από τους συγγενείς ή φίλους μου. Οπότε θα αναγκαζομασταν να τον περνάμε μαζί. Αν περνάμε όμως και θυληκο το πράγμα θα δυσκολευτεί. Επιπροσθέτως αν τα δύο κοκατιλ ζευγαρώσουν και κάνουν μωρά μετά δεν μου πάει η καρδιά να τα πουλήσω αλλά αν τα κρατήσω θα καταντήσει το σπίτι κοτέτσι 😛 και θα χρειάζονται πολλά έξοδα.
Ελπίζω να μην είμαι παράλογος και να μην σας κούρασα με το μυθιστόρημα που έγραψα 😂 ευχαριστώ εκ των προτέρων !
 
Καλησπερα,ετσι οπως περιγραφεις την σχεση σας δεν ξερω ποσο ευκολα θα αποδεχθει την συντροφια ο Ρικι.
Μπορεις για να αποφυγεις την αναπαραγωγη,να του παρεις αρσενικη παρεα.

Η αναπαραγωγη δεν δινει εξτρα αντοχη,ειναι λαθος πληροφορια αυτη.
 
Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις δεύτερο πουλάκι αν δεν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις ότι θέμα προκύψει. Εφόσον στην παρούσα φάση μπορείς και του αφιερώνεις χρόνο κι είναι ευτυχισμένος, θα το άφηνα έτσι χωρίς να διαταράξω τη γενικότερη ισορροπία που φαίνεται να υπάρχει.
 
@Φοίβος σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τελικά σκέφτηκα πως εφόσον είναι ευχαριστημένος μαζί μου ίσως δεν χρειάζεται παρέα. Αν όμως είμαι λάθος παρακαλώ διορθώστε με.
 
Back
Top