Γενικά Πρέπει οπωσδήποτε να ζευγαρώσει ενα αρσενικό καναρίνι;

Αλεξία

PB Member
Εγγραφή
23 Σεπ 2007
Μηνύματα
359
Πόλη
Γλυφάδα
Θέλω να ρωτησω αν έχει κάποιος ενα αρσενικό καναρίνι, πρέπει οπωσδήποτε να ζευγαρώσει η όχι; Και μια ερώτηση ακόμα, μπορεί να ζήσουν σε ένα κλουβί (ζευγαρώστρα διπλή) μερικά πουλιά μαζί; και πόσα; του ίδιου φύλου; η και διαφορετικού; Ευχαριστώ εκ των προτέρον.
:) Αλεξία
 
Πριν σου απαντήσω Αλεξία στις ερωτήσεις σου θέλω να σου πω το εξής. Ποτέ μα ποτέ μην έχεις έναν αριθμό πουλιών περισσότερο από αυτόν που μπορείς να συντηρήσης και να παρατηρείς πολύ καλά. Είναι κρίμα να έχεις έναν μεγάλο αριθμό πουλιών που δεν θα του διαθέτεις τον χρόνο που θέλει.Ακόμα κάτι άλλο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι αν αναπαράγεις πουλιά τα μικρά τους τι θα τα κάνεις;
Και πάλι είναι κρίμα να βγάζεις μικρά και να μην ξέρεις τι θα τα κάνεις.
Αν λοιπόν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος ο χώρος σου μικρός καλό θα ήταν να μην ζευγαρώνεις πουλιά. Ξέρω είναι μοναδική εμπειρία τα μικρά αλλά είναι κρίμα να χάνονται επειδή δεν φροντίθηκαν αρκετά. Δεν πειράζει ένα αρσενικό καναρίνι αν δεν ζευγαρώσει.
Στο άλλο θέμα που ρώτησες, αν τοποθετήσεις το χώρισμα στην ζευγαρώστρα και στους δύο χώρους που δημιουργούνται τοποθετήσεις πουλιά (ένα και ένα) δεν υπάρχει πρόβλημα.Αν τώρα τοποθετήσεις σε μία ζευγαρώστρα περισσότερα πουλιά θα δημιουργούνται εντάσεις και καυγάδες μεταξύ τους ιδιαίτερα αν αυτά είναι αρσενικά.
 
Μπορείς να βάλεις μερικά θηλυκά μαζί σε μια ζευγαρώστρα αλλά όχι ενήλικα αρσενικά. Τα αρσενικά πουλιά έχουν αναπτυγμένο το ένστικτο της κυριαρχίας του χώρου και θα υπάρχουν μονίμως τσακωμοί. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που κελαηδούν. Για να οριοθετήσουν την περιοχή τους.
 
Αλεξία μου καλησπέρα! Εγω προσωπικά εχω 8 πουλάκια όλα αρσενικά, 2 απο τα οποία τα εχω πάνω απο 5 χρόνια και μέχρι τώρα δεν έχουν ζευγαρώσει ποτέ. Ουδέποτε παρουσίασαν καποιο πρόβλημα. 😉

Η διαδικασια της αναπαραγωγής είναι οπωσδήποτε μια από της πιό όμορφες εμπειρίες που αξίζει κανείς να την ζήσει, κάτω απο ορισμενες προυποθέσεις: να έχει τον απαραίτητο χώρο και τον να διαθέτει χρόνο για την φροντιδα και την υγειινή τους.

Οπως σου είπαν ο Ισίδωρος και ο Σταύρος, τα αρσενικά χρειάζονται ατομικά κλουβιά προς αποφυγή τσακωμών. Ομως όπως διάβασα και απο προηγούμενα πόστ, πολλά μελη κατασκευάζουν η αγοράζουν κλουβες στις οποίες βάζουν μέσα οχι μόνο τα καναρινια τους αλλα και διαφορετικα είδη πουλιών( καναρίνια, καρδερινες, καρδερινοκαναρα κτλ) χωρις ιδιαιτερα προβλήματα, εκτός του οτι τα πουλια δεν κελαηδουν με την ιδια συχνότητα και ένταση. Εσυ αποφασιζεις! 🙂
 
Georgina σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου είναι πολύ πολύτιμη. Θα ήθελα να κάνω και εγώ την εξηςπαρατήρηση όντος λένε οτι τα πουλιά πρέπει να έχουν το δικό τους κλουβί αλλά και εγώ παρατηρώ οτι πολλοί εδω μέσα όπως και στα pet shop έχουν πολλά πουλιά μαζί σε ένα μεγάλο κλουβί και έχω ακριβώς την ίδια απορία, πως ενω δεν κάνει πως βάζουνε πολλά μαζί; Τώρα συμφωνώ μαζί σου οτι για να έχεις αρκετά πουλιά πρέπει να έχεις χρόνο και χώρο για αυτό ρωτάω και εγω για να μπορώ να παίρνω τις σωστές αποφάσεις.
 
Back
Top