Ασθένειες Πρήξιμο δίπλα στον αδένα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης nik81
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Σαλαμίνα
Καλησπέρα! Σήμερα διαπίστωσα σε ένα θηλυκό μου κανάρι γκλόστερ ένα εξόγκωμα δίπλα στον αδένα, στην ουρά του με διατομή που δείχνει λες και του λείπει κομμάτι. Του έβαλα στο σημείο αυτό Betadine και του ξεκίνησα προληπτικά αντιβίωση (Bigena Astricycline).
Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να είναι αυτό και από τι προκλήθηκε; Τι άλλο θα μπορούσα να του κάνω; Το πουλί είναι ζωηρό και τρώει κανονικά.

Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς με το εξόγκωμα. Επειδή πρόκειται για gloster μήπως είναι κάποια κύστη; Υπάρχει η δυνατότητα να βάλεις φωτό;

θα μπορουσε καποιος να μου πει πως θα βαλω φωτο για να το δειτε γιατι δεν γνωριζω...

petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/

Να και 3 φώτο!

Συνημμένα

• 1.webp
    1.webp
    8 KB · Προβολές: 69
  • 2.webp
    2.webp
    6,7 KB · Προβολές: 60
  • 3.webp
    3.webp
    5,6 KB · Προβολές: 69
Φίλε μου από ότι μπορώ να διακρίνω μοιάζει με μικρή κύστη αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ακόμη κι αν είναι κύστη πάντως, αν δεν έχεις αφαιρέσει ξανά θα πρέπει να την αφαιρέσει κτηνίατρος και να σου δείξει πως γίνεται, οπότε θα σου πει βλέποντας και από κοντά το πουλί αν είναι κύστη ή κάτι άλλο. Έχει μελανιάσει ή είναι βαμένο από το betadin σε εκείνο το σημείο;

Νομιζω πως ειναι κυστη. Το καλυτερο θα ηταν να επισκεφτεις αμεσα γιατρο για την αφαιρεση της,υποφερει η κακομοιρα.
Το χρωμα δειχνει οτι θα πρεπει να ''χασκει'' μερες το σημειο.
Μην σκεφτεις να την βαλεις για ζευγαρωμα.
Δικη σου εκτροφη ή την πηρες απο καπου;
Θα ευχηθω περαστικα.. Αλλα μαλλον θα σε ξαναταλαιπωρησει. Υπομονη!

Έχει μελανιάσει λίγο αλλα είναι και από το betadin. Την έχω πάρει εδώ και ένα χρόνο περίπου, αλλα τώρα το εμφάνισε αυτό δεν ηταν απο πριν... Τι να πω...

Μην σκεφτεις να την βαλεις για ζευγαρωμα.
Θα σταθώ λίγο σε αυτή τη φράση. Η κύστη είναι κάτι που συνήθως περνάει στους απογόνους. Είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις πουλιά χωρίς πρόβλημα από γονιό που υποφέρει από κύστες. Για αυτό τα πουλιά με κύστες δεν είναι κατάλληλα για αναπαραγωγή.

Back