Αναπαραγωγή Πρεπει να βλέπονται τα πουλια απο το χωρισμα στη ζευγαρωστρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gkavala
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gkavala

PB New Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2013
Μηνύματα
118
Πόλη
Καβάλα
ρε παιδια εχω μια απορια διαβαζω μεσα στο site και δεν βγαζω συμπερασμα στο εξης. Το χωρησμα στην ζευγαρωστρα πρεπει να ειναι συρμα δηλαδη να βλεποντε τα πουλακια; η πρεπει να ειναι κλειστο να μην βλεποντε;γιατι αλλου διαβαζω οτι πρεπει να ειναι κλειστο για να πυρωσουν και αλλου ανοιχτο τι πρπει να ειναι τελικα;
 
Όταν τα προετοιμάζεις για αναπαραγωγή, πρέπει να βλέπονται. Το χωρισμα στην ουσία το βάζεις για να μην υπάρχουν τσακωμοί το διάστημα που δεν θα είναι ακόμη έτοιμα. Μόλις δεις τα πρώτα σημάδια "φλερτ", αφαιρείς το χώρισμα.
 
Καλησπερα! Γιωργο.

Πρεπει να ειναι κλειστο. Δηλαδη (μη οπτικο) σχεδον κατα ολη την περιοδο του χρονο, εκτος απο την περιοδο της αναπαραγωγης. Γιατι τα πουλια δεν πρεπει να βλεπονται εκτος αυτης.

Και ανοιχτο (οπτικο) κατα την διαρκεια της αναπαραγωγης, δηλαδη ενα βημα πριν ενωθει το ζευγαρι, για να πυρωσουν τα πουλια.

Το οπτικο χωρισμα φευγει οταν η καναρα εχει ολοκληρωσει την φωλια της και ετσι ειναι ετοιμη να δεχτει τον αρσενικο και να αρχισει η αναπαραγωγη τους.
 
Εγώ πάντα το ζευγαράκι όταν το έχω στη ζευγαρώστρα για αναπαραγωγή τα έχω με το σύρμα και βλέπονται.

Μία εκδοχή που έχω ακούσει από έναν ερασιτέχνη εκτροφέα για πολλά χρόνια είναι ότι πρέπει στην αρχή να βάζεις ένα χαρτόνι και και όσο περνάει ο καιρός να κόβεις λίγο λίγο το χαρτόνι. Οπότε ο κάναρος προσπαθεί να δει τη θηλυκιά και την βλέπει λίγο και την ακούει και πυρώνει πολύ! Ο ίδιος μου έχει πει ότι την μέρα που βγάζεις το διαχωριστικό σκεπάζεις τα πουλιά με ένα σεντόνι και τα αφήνεις και ζευγαρώνουν σίγουρα.

Δεν έχω κάνει τίποτα από τα παραπάνω απλά τα λέω ως μια διαφορετική άποψη!
 
τα εχω με συρμα στην μεση να δουμε τι θα κανουμε φετος ακουλουθαω τις οδηγιες κατα γραμμα
 
τα πουλια ειναι καλο αρκετο καιρο πριν απο την αναπαραγωγη να μην βλεπει το ενα το αλλο... Μολις μπουμε στη διαδικασια αναπαραγωγης προετοιμασια, μπορουμε να εχουμε τα πουλια μονο με το χωρισμα συρμα και τα πουλια να βλεπει το ενα το αλλο ετσι ωστε να γνωριστουν.

Το χωρισμα συρμα το βγαζουμε οταν η φωλια ξεκινησει να χτιζεται... Ετσι ωστε να ειναι φουλ ντουρος ο αρσενικος και αυτη ετοιμη για να γονιμοποιηθει, και να χουμε αριστα αποτελεσματα
 
Back
Top