Φροντίδα Πρεπει να μεινουν σε ξεχωριστα κλουβια μετα την καραντινα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης FIRFIR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

FIRFIR

PB New Member
Εγγραφή
12 Δεκ 2015
Μηνύματα
157
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ειπα να μην ανοιξω αλλο θεμα για την καραντινα.. Εχω ολοκληρωσει τις 40 μερες της καραντινας για το θηλυκο μπατζι μου και χθες εβαλα τα κλουβια διπλα διπλα για να γνωριστουν. Στην αρχη δεν ειδαν το ενα το αλλο. Μετα απο λιγο πηραν χαμπαρι και πλησιασαν τα καγκελα και εδειξαν ιδιαιτερο ενθουσιασμο. Μετα απο λιγο ο αρσενικος εχασε το ενδιαφερον του, το θηλυκο ομως απο την χαρα του σκαρφαλωνε και εκανε ακροβατικα στα καγκελα τοσο που φοβηθηκα μην τραυματιστει (κανει ενα κολπο που γατζωνεται με τα ποδια στα καγκελα στρεφοντας το σωμα του αναποδα δηλ. Προς το εσωτερικο του κλουβιου). Παραλληλα κανει βουτιες με το κεφαλι γαντζωμενη παντα στα καγκελα. Δεν το περιμενα να ενθουσιαστει τοσο, τον αλλον περιμενα πιο πολυ. Το βραδυ τα κοιμισα χωριστα το πρωι παλι τα ιδια. Αυτος της εκανε ενα καλοσωρισμα, της τραγουδησε, αλλα μετα γυρισε στις ασχολιες του. Αυτη απο το πρωι κουτρουβαλαει! Και ρωτω ειναι απαραιτητο να μεινουν σε ξεχωριστα κλουβια και για ποσο διαστημα μετα την καραντινα; Σημειωτεον οτι το κλουβι του αρσενικου ειναι ζευγαρωστρα και αν καταφερω να την πεισω να μπει, θα ειναι στον δικο της χωρο..
 
Κανονικά μετά την καραντίνα δεν τα βάζουμε αμέσως δίπλα-δίπλα αλλά στο ίδιο δωμάτιο αρκετά μακριά το ένα από το άλλο. Ο λόγος είναι να τους δώσουμε τον χρόνο να γνωριστούν κατ' αρχήν ακουστικά. Να βλέπεις, δύο πουλιά, δύο διαφορετικές συμπεριφορές.
Θα έλεγα έστω και εκ των υστέρων για λίγες μέρες να τα απομακρύνεις λίγο. Ίσως τονωθεί και το ενδιαφέρον του αρσενικού που το είδε ως εισβολή μάλλον 🙂
Στην συνέχεια τα ξανά βάζεις δίπλα-δίπλα.
 
Τωρα ειδα οτι το θεμα ηταν για τα εξωτικα πουλια, δεν το προσεξα..

Ευχαριστω για την απαντηση! Θα συνεχισω στους παπαγαλους οταν ξαναγραψω για τις εξελιξεις..
 
Back
Top