Γενικά Πρεπει να μετακινω τα ζεβρακια οπως εκανα εως τωρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης SLOBODAN
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

SLOBODAN

PB New Member
Εγγραφή
8 Αυγ 2008
Μηνύματα
13
Πόλη
Βόλος
Μετα την φωλια που εβαλα, σημερα ειδα και ενα αβγο και φυσικα μιλαω
για τα ζεβρακια μου, θα ηθελα να μου πειτε αν πρεπει να τα μετακινω
οπως εκανα εως τωρα δηλ, το βραδυ μεσα και την ημερα εξω και φυσικα την
ημερισια φροντιδα τους. Εχω δει μεσα στο forum σχετικα ερωτηματα και απαντησεις αλλα πρεπει να εχω και την δικια σας γνωμη γι'αυτο ακριβως το θεμα. Σας ευχαριστω και περιμενω την απαντηση σας.😕
 
καλο θα ταν να μην τα μετακινησεις και να τα αφησεις υσηχα στο κλωσημα τους γιατι αμα τα μετακινεις υπαρχει κινδυνος να τα παρατησουν τα αυγα! Καλυτερα βεβαια ειναι να τα χεις μεσα στην δροσια! Η επιλογη δικη σου!
 
καλο θα ταν να μην τα μετακινησεις και να τα αφησεις υσηχα στο κλωσημα τους γιατι αμα τα μετακινεις υπαρχει κινδυνος να τα παρατησουν τα αυγα! Καλυτερα βεβαια ειναι να τα χεις μεσα στην δροσια! Η επιλογη δικη σου!
Φοβαμαι μηπως το σπιτι ειναι ζεστο και γι'αυτο ρωτησα.
Παραθυρο θα αφησω ανοιχτο και τις γρυλιες κατω, τι λες ετσι Fotis_
 
Οπως θα διαβάσεις και εδω https://community.petbirds.gr/threads/Ζεμπράκια-zebra-finches-taeniopygia-guttata.1575/ τα ζεμπράκια χρειάζονται ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, οποτε είναι καλύτερα να μην τα μετακινείς μέσα -έξω, ειδικά σε αυτή την φάση, αλλά να τα έχεις σε ενα δωμάτιο του σπιτιού ευήλιο και ευάερο. Να μην πέφτει πανω τους αέρας απο ανεμιστήρα και αν ο χώρος κλιματίζεται, να μην φυσάει επάνω τους το κλιματιστικό.
 
Το καλυτερο θα ηταν τωρα αφου ειδες οτι εχουν αυγουλακια να μη τα μετακινεις ππια. Οπως λενε κ οι υπολοιποι καπου που να εχει δροσια μεσα στο σπιτι η ακομα κ κλιματισμο αλλα ναμην τα χτυπαει κ να ειναι μην ειναι σε πολυ χαμηλη θερμοκρασια θα ηταν καλα. Εαν ειναι πολυ εξημερωμενα τα πουλακια μπορει να μην παρουσιασουν κανενα προβλημα στη μετακινηση σου ακομα κ αυτη τη μικρη. Αλλα για καλο κ για κακο αφησε τα σε ενα σταθερο μερος για να αισθανονται πληρη ασφαλεια κ να μην εχεις κ την εννοια οτι μπορει να σπασουν κανενα αυγο. Εμενα οταν ειχαν αυγα κ τα μετακινουσα αναγκαστικα γιανα καθαρισουμε το δωματιο, μετα την φωλια την εβλεπα ανακατεμενη τη φωλια με τα νηματα- μετα βεβαια την ξαναδιορθωναν -κ πιστευω ηταν διαδικασια αγχους για αυτα.
 
Back
Top