Ασθένειες Πρεπει να τα εχω σε κλειστο χωρο κατα την πτερορροια;

Πόλη
Πάτρα
Παιδια καλησπερα. Εχω ακουσει απο καποιους παλιους, που ασχολουνται με πουλια, οτι κατα την διαρκεια της πτερορροιας, τα πουλια πρεπει να τα εχουμε σε εσωτερικους χωρους, π.χ, μεσα στο δωματιο. Και οτι δεν πρεπει να τα βγαζουμε στο μπαλκονι η, γενικοτερα σε εξωτερικους χωρους.Ισχυει κατι τετοιο; Και αν ναι, για ποιο λογο; 😕

Δεν εχω ακουσει κατι τετοιο... Τα δικα μου που τα εχω εξω κατα τη διαρκεια της πτερορριας ειναι μια χαρα απλα τους δινω ειδικες βιταμινες για τα φτερα τους και περισσοτερα λαχανικα!

Φιλε Κωστα, οι ΠΑΛΑΙΟΙ οπως ειπες και εσυ, ηταν πολυ μερακληδες με τα πουλια τους. Κατα την περιοδο λοιπον της πτερορροιας εκλειναν τα πουλια τους σε εναν ειδικο χωρο τον οποιο τον ελεγαν μπαουλο-μουτι και εκει λογω χαμηλου φωτισμου και υψηλης θερμοκρασιας τα πουλια ηταν πιο γρηγορα ετοιμα στο ντυσιμο με τα νεα φτερα τους και εκτος απο αυτο επειδη ασχολουνταν και με τις φωνες των πουλιων τους αυτος ηταν ενας τροπος ωστε να τα δασκαλεψουν και να αποφυγουν να κολησουν σκαρτα στη φωνη τους και ολο αυτο γιατι κατα την περιοδο της πτερορροιας τα πουλια παυουν να κελαιδουν και απλα ακουνε...Απ΄οτι καταλαβαινω λοιπον αυτος θα πρεπει να ειναι και ο λογος που το ειχες ακουσει αυτο!

ο εσωτερικος χωρος κατα τη γνωμη μου βοηθαει παρα πολυ στην μικροτερη θερμοκρασια απο αυτη που θα ειχαν τα πουλια μας αν τα ειχαμε εξω. Οποτε περνανε και πιο ανωδυνα την δυσκολη αυτη περιοδο.

Καλημέρα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον φυσικό φωτισμό και τον ήλιο.
Ιδίως την συγκεκριμένη περίοδο που επιβαρύνει τόσο πολύ το καναρίνι.
Να διευκρινίσω όμως, ότι σε πολλές ράτσες, π.χ. ΜΑΛΙΝΟΥΑ, χρειάζεται σχετικά λιγότερος φωτισμός και ηρεμία.
Για παράδειγμα, στο δικό μου εκτροφείο όλοι οι νεοσσοί παραμένουν όλο το καλοκαίρι σ εξωτερικό χώρο, αλλά στο πλάι της κλούβας και μπροστά έχω βάλει καλαμωτή για να περιορίσω λίγο τον φωτισμό.

Για το πόσο "Μερακλήδες" ήσαν οι παλιοί, όπως γράφτηκε παρα πάνω,
το αφήνω στην κρίση σας. Διαβάστε αυτό
http://www.geocities.com/agriopoulia/diafora/mouto.html (Geocities closed in 2009)
και θα καταλάβετε τί σημαίνει ΜΟΥΤΟΣ.

Καί έπειτα εμείς συζητάμε για την σημασία του φυσικού φωτισμού
στην σύνθεση της βιταμίνης D3 . Για καθαριότητα 2-3 φορές
την εβδομάδα, τουλάχιστον. Για το ισχυρό στρές, που μπορεί να καταστρέψει
το ανοσοποιητικό σύστημα κάθε ζωντανού οργανισμού, και για το γεγονός
οτι προσπαθούμε όχι μόνο να πάρουμε απο τα πουλιά μας αλλά και να κάνουμε
τουλάχιστον μια προσπάθεια να τα διατηρούμε "αξιοπρεπώς".

Kυριε Μάκη εγώ αυτό στην Συρο το έχω δει πολλές φορές και ειναι ακριβώς όπως τα γραφει. Το κανουν συνήθως σε γιαβρια καρδερίνες που τις θέλουν για να στεξουν μαζί με την αρα. Γιατι μερικες καρδερινες κανουν καποιες φωνές που αν περναέι απο πάνω κοπαδι πέφτουν σαν βούτες. Πιστευω σε καναρίνια δεν χρειαζεται. 😉

Ολα αυτα που υποθηκαν απο τον κυριο Μακη ειναι πολυ σωστα, αλλα για καποιον που ασχολειται με καναρια (τα οποια δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις)... Οι παλαιοι λοιπον μιας και εγινε συζητηση και επειδη ειμαι απο οικογενεια με παραδοσιακους πουλαδες παππουδες, το μπαουλο-μουτι ειναι απαραιτητο, ενα ''εργαλειο'' ωστε να φτιαξουν τα πουλια τους οπως αυτοι θελουν... Τα πουλια απο προσωπικη πειρα και συστηματικη παρακολουθηση ειναι υγειεστατα χωρις προβληματα και οταν ερθει η στιγμη να δειξουν τι πραγματικα αξιζουν ειναι πιο ετοιμα απο καθε αλλη διαδικασια προετοιμασιας... Και βεβαια για να μην παρεξηγηθω επισημαινω πως αυτο γινεται απο τους παραδοσιακους παλαιους που ασχολουνται περισσοτερο με αγριοπουλα.

Mπαμπη και γω συμφωνώ με τον κύριο Μάκη&μαζί σου. Σέβομαι την γνώμη καθενός.Απλά εγώ έγραψα για πιο λόγο το κανουν οι παλιοί... Ο λόγος ειναι αυτός που λέω πιο πάνω. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ. Οτι τα βαζουν εκει τα γιαβριά καρδερινακια-φλώρους για να παρουν φωνές απο μια καρδερινα-φλώρο δοκιμασμένα οτι στην ΑΡΑ που θα στέξουν τα πουλιά θα κατεβάσουν ΑΜΕΣΩΣ τα αλλα που περνανε απο πάνω. Γιατι όποιος έχει παει ΑΡΑ ξέρει οτι δεν κατεβάζουν όλα τα πουλιά κοπαδι στην ΑΡΑ. 😉Όσο για τα καναρινια είπα οτι μουτος δεν χρειαζεται για μια απλή πτερόροια παρα μόνο σε καναρίνια φωνής που θα πάνε σε διαγωνισμούς που και πάλι δεν το κάνουν όπως κανουν τον μούτο στα αγριόπουλα. Είναι παρόμοια διαδικασία.ΑΛΛΑ ΟΧΙ μουτος. Καλημερα σας.

To φόρουμ που μας φιλοξενεί όλους εδώ είναι φόρουμ για τα καναρίνια.
Τα φόρουμς που αφορούν αγριοπούλια είναι εκτός λειτουργίας.
Θα παρακαλούσα να μείνουμε στα καναρίνια και να μην επεκταθούμε στο θέμα
αν αυτό αφορά σε "άγρια" πουλιά, που δεν είναι η θεματολογία του.
Ευχαριστώ πολύ!

Eγώ πολύ απλά απάντησα τι ακριβώς ειναι ο μουτος ποιο αναλυτικά επειδη είπε και ο μπάμπης κατι για αγροπούλια που αν το διαβαζε καποιος τον μπέρδευε.. Ουτος η αλλος η πρώτη μου απαντηση δεν ηταν αυτη. Αφου και εσεις που βαλατε τι ειναι ο μουτος είναι για αγριοπούλια. Μουτος για καναρινια δεν υπαρχει. Μουτος εξηγώ τι είναι και για πιο λόγο.

Back