Αναπαραγωγή Πρεπει να χωρίσω τα αυγά;

xristina_χ

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2008
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
Πέρσι το καλοκαίρι αγόρασα ένα καναρινακι θηλυκό, και πριν 1,5 μήνα μου έκανε 4 αυγα, αλλα δεν τα κλώσησε, με αφορμή λοιπόν(τα αυγά) είπα να πάρω και ένα αρσενικό, και έτσι έκανα ένα ζευγάρι, τα άφησα για 3 μέρες με χώρισμα παρ ότι φιλιόντουσαν από τα κενακαι μετά τα ένωσα... Μετά από περίπου 10 μέρες είχε φτιάξει την φωλιά ξανά και έκανε μέσα σε 6 μέρες 4 αυγά...
Την Δευτέρα έσκασαν τα δυο, αλλα αυτή όπως είναι λογικό συνέχισε να κλωσάει τα αλλά δυο, αυτο που με ανησύχησε εξ αρχής ήταν ότι καθόταν πάνω τους δηλαδή και στα αυγά αλλά και στα ζωντανα, τωρα μετά από τρεις μέρες και αφού βρήκα το ένα από τα δυο πατημένο στον πάτο της φωλιάς δεν ξέρω τι να κάνω; Πρεπει να χωρίσω τ αυγά και να βάλω το νεοσσό σε άλλη φωλιά; η να την αφήσω να κλωσάει το νεοσσό?
 
Καλως ηρθες! Τα υπολοιπα αυγα ειναι σπορωμενα; Γιατι αν δεν ειναι βγαλε τα αυγα και αστην να κλωσσαει μονο τα ζωντανα.
 
καλως ηρθε και καλη διαμονη. Τα καναρινια συνηθηζουν τις πρωτες μερες της ζωης τους να μην ταιζουν πολυ τα μικρα μεχρι να βγουνε ολα εσυ προσεχτικα οταν σηκωθει η καναρα απο τα μωρα και τα αυγα δες αμα ο λαιμος των μικρων εχει φαι εστω και λιγο αμα δεν εχουν πηγαινε και κοιτα πιο μετα, αμα τελικα δεν ταιζει τους νεοσσους η καναρα προσπαθησε να αγορασεις μια τροφη ετοιμη για νεοσσους που διαλυετε με νερο και ταιζε τους εσυ αμα δεις φαει μεσα στον λαιμο των μικρων τοτε αυτο που πεθανε θα ειχε καποιο προβλημα και δεν θα αντεξε αλλο.
 
Καλως σας βρήκα Κώστα! Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω αν είναι σπορωμένα η όχι τα υπόλοιπα αυγά. Γι'αυτό τα έχω αφήσει ακόμα μέσα στη φωλιά. Το θέμα είναι οτι ήδη το ενα μικρό το έλιωσε μέσα στη φωλιά και φοβάμαι μην έχει την ίδια κατάληξη και το άλλο.
 
Back
Top