Ασθένειες Πρησμένο δάχτυλο κανάρας

konstantinosd

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαϊ 2020
Μηνύματα
12
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα,

Την βοηθεια σας παρακαλώ αν γνωρίζετε, εδω και ενα μήνα με ενάμιση το ένα δάχτυλο της καναρας είχε πρηστεί και δεν μπορούσε να πατησει το πόδι της (το αλλο πόδι ήταν μια χαρα)ξεκίνησα να της βαζω epithol, μετα απο 3-4 μέρες δεν είδα υποχωρηση ισα ισα εβλεπα οτι πριζόταν μεχρι που εγινε ετσι:



τελικα την πήγα σε κτηνιατρο που βλέπει και πουλια όπου μου είπε οτι εχει κανει αποστημα και χρειαζόταν καθαρισμα και δεσιμο με αλοιφη και ολα θα πανε καλα, αφου το καθαρισε τησ έδεσε το πόδι αλλα το δεσιμο ηταν τοσο χάλια που κατεληξε να γίνουν ολα τα δαχτυλα χάλια και να κολησουν μεταξύ τους να μην τα πολυλογό στο τέλος της έκοψε το ένα δάχτυλο, τωρα παει καλυτερα είναι ακόμα δεμένο αλλα στην αλλαγη που έκανε το είδαμε οτι είναι σχεδον οκ και μαλλον την αλλη βδομάδα θα το λυσουμε. Τωρα αρχιζουν τα δύσκολα, σήμερα που την είδα να τρώει παρατήρησα οτι και στο άλλο πόδι ξεκινάει η ιδια ιστορία


το εχετε ξανα δει; Εχω τρελαθει, η κακομοίρα εχει ταλαιπωρηθεί αρκετα. Ξεκινησα παλι epithol μεχρι να δω τι θα κάνω .
Την αποψη σας παρακαλώ.
 
Βάλε αλοιφή fucidine (από φαρμακείο) 2-3 φορές την ημέρα και επικοινώνησε με Πτηνίατρο.
Φρόντισε για την καλή καθαριότητα του κλουβιού και των πατήθρων.
Η epithol δεν μπορεί να βοηθήσει όπως ήδη έχεις καταλάβει.

Εύχομαι περαστικά !
[automerge]1589118362[/automerge]
Δώσε μερικά στοιχεία για την
Διαμονή: εσωτερική - εξωτερική;
Διατροφή :σπόροι επώνυμοι ή χύμα, αυγό, αυγοτροφή, λαχανικά, φρούτα;
Διαστάσεις κλουβιού;
Ηλικία;
 
Ευχαριστώ για την απάντηση η κανάρα είναι 3 χρονων απο τροφη παίρνω χύμα αλλα και τα αλλα μου καναρηνια την ιδια τρωνε και αυγο τωρα κατι μέρες της εβαλα αυγοτροφη χυμα, απο φρουτα τους δίνω φρεσκα μηλο, μπανανα, μαρουλι, τωρα την εχω σε μικρο κλουβι το οποιο το πλενω καθε βδομάδα αλλα δεν είναι εκει το θεμα γιατι στο πρώτο ποδι που επαθε την ζημια την είχα σε αλλο κλουβι.
Διαμονή κυρίος εξωτερικη.
 
Τα χύμα προϊόντα (σπόροι, αυγοτροφές) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν εκτεθεί σε μολυσματικούς παράγοντες και για αυτό είναι πολύ καλύτερο να αγοράζεις επώνυμες συσκευασμένες τροφές που θα ανοίγεις μόνος σου και θα γνωρίζεις τι ακριβώς περιέχουν.

Μέχρι να συνέλθει το ποδαράκι της θα σου πρότεινα να περιορίσεις την διατροφή μόνο σε σπόρους και λαχανικά.

Υπάρχει περίπτωση να είναι παχουλό το πουλάκι;
Η διάγνωση του Κτηνίατρου ποια ήταν;
 
Δεν είναι παχουλή και ο γιατρός το μονο που μου είπε είναι οτι εχει κανει απόστημα
 
ο γιατρός το μονο που μου είπε είναι οτι εχει κανει απόστημα
Πιστεύω πως πρέπει να επισκεφτείς πάλι Πτηνίατρο και εκτός από το οφθαλμοφανές
εχει κανει απόστημα
να σου εξηγήσει για ποιο λόγο δημιουργήθηκε και ποια είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία με αλοιφή και κάποια αντιβίωση ίσως.
Δες τον παρακάτω κατάλογο:
 
τελικα απο γνωστό κτηνιατρο στο περιστερι που ποτε δεν έκανε διαγνωση για την πάθηση παρα μονο μου έλεγε οτι δεν είναι τίποτα και θα το φτιάξουμε εχουμε καταλήξη να έχουμε ενα καναρινι ΑΜΕΑ .
Aλλαξα γιατρό και το σωστό να λέγετε καμια σχέση αντιμετώπισης ασθενούς, καταρχήν μεχρι την περασμένη Τριτη δεν ήξερα τι είχε η κανάρα μου εκτοτε έμαθα, αφου την αφήσαμε στην κλινική με πήραν μετα απο μια ωρα τηλ και μου είπαν οτι το καναρίνι τα εχει πάθει αυτα απο ουρικη αρθρητιδα υπερβολική προτείνη, δευτερον ο προηγούμενος γιατρός εχει δεσει λαθος το πόδι και ειχε στριμώξει στο δεσιμο και τα καλά δαχτυλα με αποτέλεσμα να μην περνουν αέρα (απο αυτο το λάθος αναγκαστηκε ο προηγούμενος γιατρός να κωψει το δαχτυλο γιατι είχε μαυρίσει) τρίτον ή στο δέσιμο που είχε κανει ο γιατρος ή λόγο του δεσίματος το πρώτο πόδι που είχε ζημια του έκανε καταγμα και εχει κολλησει στραβα και εχει χάσει την ευθεία του, βγαίνει αρκετα προς τα δεξια (εξω απο το σωμα), αυτο μου είπαν δεν μπορουν να κάνουν ανάταξη εξαιτίας κοκκαλου μπορεί ναγινει θρίψαλα εκει οπου μπορει να πάθει μεγαλύτερη ζημιά επίσης επειδή τις έλλειπαν μερικά πουπουλα γύρω απο τον λαιμο της πήρε δήγμα και μου είπε οτι εχει (δεν θυμάμαι πως μου το είπε) αλλα δεν είναι τιποτα θα το φτιάξουμαι αυτο. Συνεπώς μου είπε εχεις ενα καναρίνι με ειδικές ανάγκες και πρέπει αμεσα να ξεκινήσουμε αγωγη.
Αυτή είναι μια πλήρης διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση και στο σημείο αυτο θα πρέπει να αναφέρω οτι ο πρωτος γιατρός είναι στο περιστέρι (γνωρίζουμε ποιος κοιταει πουλια στο περιστέρι και η δευτερη σωστη διαγνωση έγινε sto animal medical center . Όλα αυτα προς γνωσην και συμμόρφωσην.
 
Λυπάμαι για την ταλαιπωρία του καναρινιού.
Ελπίζω σύντομα να ξεπεράσει το πρόβλημα.
Θα ήθελα να σου ζητήσω, επειδή ίσως τώρα όλοι να ξέρουμε, αλλά τα μέλη όταν θα χρειαστούν γιατρό, θα αναζητήσουν στις παρουσιάσεις, αν θα ήθελες, να έγραφες στα σχόλια του κάθε γιατρού, τα γεγονότα που μας παραθέτεις, ώστε να μπορέσει να ωφεληθεί ο οποιαδήποτε θελήσει να απευθυνθεί σε γιατρό.
 
Μήπως μπορείς να μου πεις την αγωγή που ακολούθησες γιατί έχει και τα δυο προβλήματα της δικιάς σου! Λείπουν τα φτερά από το λαιμο και στο κεφάλι και έχει πρησμένο δάχτυλο 😟
 
Back
Top