Ασθένειες Πρησμενη κοιλια καναρας

Πόλη
Αιγάλεω
Γεια σας παιδια θα ηθελα παρακαλω τις γνωσεις σας. Εχω μια καναρα που πριν απο μια βδομαδα εκανε 1 αυγο και δεν εκανε αλλο την κοιταξα στην κοιλια
και ειδα οτι ειναι πολυ πρησμενη αλλα δεν δειχνει καποια αδιαθεσια τρωει κανονικα και κλωσαει. Φαινεται σαν να εχει αυγο ετοιμο να βγει αλλα ειναι ετσι 5 μερες που τη παρακουλουθω ξερετε να μου πειτε τι μπορει να εχει ευχαριστω πολυ.

οταν το αγγιζεις ειναι σκληρο η μαλακο μηπως εχει κολλησει το αυγο και δεν μπορει να το γεννησει αλλα δεν πιστευω να εχει γινει αυτο αφου λες οτι εκανε ενα αυγο πριν αμα εχει κολλησει το αυγο τοτε μπορεις να βαλεις λιγο λαδι ωστε να μαλακωσει και να το βγαλει το αυγο καλυτερα κρατα γνωμες απο ποιο εμπειρα μελη.

δεν φαινεται να της εχει κολησει το αυγο το πουλι δειχνει ευδιαθετο και η κοιλια δεν ειναι ιδιαιτερα σκληρη

ισως να ειναι ετσι επειδη ειναι πολυ πυρωμενη δεν υπαρχη αλλη εξηγηση ειχα και εγω ενα θηλυκο που ηταν πολυ πρησμενο απο πυρωμα αλλα οχι σαν το δικο σου το δικο σου ειναι λιγο πιο πρησμενο απο οτι ηταν το δικο μου.

Αλέξανδρε η κανάρα και γενικά ένα πυρωμένο πουλί μπορεί να γεννήσει αυγό και όταν είναι μόνο του χωρίς αρσενικό.Αυτό δηλώνει ότι το πουλί είναι τόσο πυρωμένο που και χωρίς αρσενικό έστρωσε φωλιά και έκανα αυγό.
Μήπως η θηλυκιά σου ήταν τόσο πυρωμένη που έκανε αυγό και έστρωσε φωλιά και απλά τώρα με τον αρσενικό έρχεται στην σωστή σειρά;

με τον αρσενικο ειναι μαζι περιπου 1 μηνα την ειχε βατεψει πολλες φορες πριν κανει το αυγο, η κοιλια της δεν εχει πρηξιμο πυρωματος. Στην φωτογραφια δεν φαινεται τοσο πολυ
ΥΓ ευχαριστω για την απαντηση σου

Βάλε για καλό και για κακό ένα μπανάκι με ζεστούλικο νερό, ώστε αν είναι από αυγό που κώλυσε, να χαλαρώσει η κανάρα και να βγει.
Βάλε και καμιά καλύτερη φωτογραφία να δούμε

το πουλι δειχνει ευδιαθετο
Το θετικό της υπόθεσης είναι αυτό, διαφορετικά θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι κάποιο αυγό έσπασε μέσα της (χτύπα ξύλο).

Πάντως μου φαίνεται λίγο δύσκολο να είναι αυγό που κώλυσε. Αν ήταν αυγό δε νομίζω να ζούσε τόσες μέρες η κανάρα.
Είναι πολύ επώδυνο για το πουλί το κωλυμένο αυγό.

και εμενα εχει το ιδιο προβλημα. Εχει κανει ενα αυγο αλλα εχει 2 μερες να κανει αλλο. Ειναι η δευτερη της γεννα για φετος. Ουτε κι εγω ξερω τι να κανω. Ανυσηχω μηπως δεν αντεξει.

Back