Ασθένειες Πρησμενο ποδι πανω απο τα δαχτυλα σε κοκατιλ

Εγγραφή
9 Νοε 2016
Μηνύματα
65
Πόλη
Γαστούνη
Καλησπέρα στην ομάδα ζτο αρσενικό μου κοκατιλ έχω παρατηρήσει ότι το πόδι του πάνω από τα δάχτυλα το σημείο δλδ που ξεκινούν τα δάχτυλα είναι σαν πρησμένο σε συγκρίσει με το άλλο που δεν είναι, δεν εχει κάποιο θέμα γενικά ούτε κουτσενει τρώει κανονικά κελαιδαει όλα μια χαρά απλά μου έκανε εντύπωση η διαφορετικότητά στα δυο ποδια
 
Γεια σου καλώς ήρθες και να σου ζήσει το κοκατιλάκι σου!
Μήπως το πόδι που είναι κάπως πρησμένο έχει δαχτυλίδι σήμανσης; Όπως και να έχει κάνε έναν κόπο να μας βάλεις μια φωτογραφία κοντινή του ποδιού μήπως βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα και μία του πουλιού ολόκληρη να το θαυμάσουμε. :)
 
Θα συμφωνησω κι εγω με την @maria p . Καλυτερα να μας βγαλεις μια φωτογραφια να το δουμε για να μπορεσουμε να απαντησουμε καλυτερα.
Οποιος ξερει δηλαδη:)
 
Νίκο, δεν φαίνεται κάτι σε αυτή τη φωτογραφία. Για να καταλάβουμε αν συμβαίνει κάτι, πρέπει να ανεβάσεις κάποια που να εστιάζει καθαρά στο σημείο που αναφέρεις μαζί με το άλλο πόδι για να μπορέσει να γίνει σύγκριση.
 
To μόνο που κάπως φαίνεται, είναι στο αριστερό πόδι του δεξιού πουλιού (του αρσενικού πιστεύω), το ένα νύχι να είναι ανάποδα ανεπτυγμένο.
Αυτό ήταν πάντα έτσι ή είναι αποτέλεσμα κάποιου ατυχήματος;
Πες μας κιόλας αν έχει δαχτυλίδι σ' εκείνο το πόδι και βέβαια αν είναι εκείνο το πόδι (το αριστερό) με το πρόβλημα.
Επίσης όντως, προσπάθησε για πιο λεπτομερείς φωτογραφίες και ξανά στείλε τις.
 
Αυτό το πόδι είναι το πρησμένο με το στραβό δάχτυλο ετσι το αγόρασα δεν είχε δαχτυλίδι ήταν χάλια το πουλί και με πολύ περιποίηση έφθασε σε υψηλό επίπεδο ούτε τσουλουφι είχε Μαρία
 
Μπράβο Νίκο που το φρόντισες, να είσαι καλά!
Τώρα μέχρι να δούμε καλές φωτογραφίες, θέλω να σε ρωτήσω, τα πιάνεις άνετα τα πουλιά στο χέρι; Είναι ήμερα;
Πρέπει να κοιτάξεις μήπως έχει πληγή στην πατούσα.
Επίσης μήπως πλην του νυχιού έχει και κάτι στραβό στα δάχτυλα που το κάνει δυσλειτουργικό και δυσκολεύεται να πατήσει.
Βέβαια οι πατήθρες σου είναι καλές και πλατιές αλλά ίσως για να το διευκολύνεις, πρέπει να του φτιάξεις κάποιο πλάτωμα αν έχει δυσκολία στο πάτημα, για να ξεκουράζεται κάποιες ώρες την ημέρα.
Επίσης σίγουρα θα χρειαστεί κάποια περιποίηση με κρέμα ή επιθόλ από κτηνιατρικά ή novaquasol από φαρμακείο ή τελικά και απλή βαζελίνη.
Πάντα σε ελάχιστες ποσότητες, με καλό απαλό μασάζ να εισχωρήσει η κρέμα στις κατώτρες στοιβάδες και απογευματινή ώρα πριν τον ύπνο του πουλιού.
Να προσέχεις να μην λερωθούν τα φτερά και τα πούπουλα γιατί θα κρυώνει τώρα τον χειμώνα.
Επίσης πριν βάλεις την κρέμα, να την δουλεύεις λίγο στα δάχτυλά σου.
Ωστόσο να το παρατηρείς σχολαστικά γιατί αν πρηστεί κι άλλο, θα χρειαστεί οπωσδήποτε να το δει γιατρός.
Δώσε και 3-4 μέρες ριγανότσαγο ή τσάι τριών βοτάνων που είναι αντιμικροβιακά. Πρόσεχε στην παρασκευή, να μην χαθούν οι υδρατμοί στον αέρα.
Κοίτα αυτά τα λέμε τώρα, χωρίς να έχουμε δει πόδι και με την προοπτική ότι είναι ένα επιπόλαιο πρηξιματάκι. Αν διαπιστώσεις ότι αυξάνεται το πρήξιμο, το πουλί πρέπει να ελεγχθεί από γιατρό.
Μην διστάζεις να επικοινωνούμε και εύχομαι περαστικά! 🙂
 
Να είσαι καλά Μαρία για τις πληροφορίες σου δεν πιάνεται ο άτιμος και δεν θέλω να τον στρεσαρω πάντως επιθολ του έβαλα αν και το πρήξιμο είναι το ίδιο από τότε που το πήρα και δεν έχει θέματα πατηματος σκαρφαλωματος όλα μια χαρά δεν τον ενοχλεί κάτι... Θα σου στείλω καλύτερες φωτο τώρα
 
Ααα δεν το πιστεύω, δεν το κατάλαβα, νόμιζα τώρα συνέβη το πρήξιμο. Πόσον καιρό το έχεις το πουλί;
Προφανώς κάτι συνέβη και 'έδεσε' λάθος στον κόμπο το πόδι του.
Ωστόσο πρέπει να το προσέχεις γιατί κάποια επιβάρυνση θα την έχει και τσαγάκια να του κάνεις και πλάτωμα αν μπορείς να του φτιάξεις.
 
tinypic-no-longer-available.jpg

Είναι πρησμένο, δείχνει κόκκινο; από την κάτω πλευρά (δηλ πατούσα) πως είναι, το έχεις δει;
 
Μια χαρά είναι το είδα όταν του έβαλα επιθολ δεν έχει πρόβλημα πουθενά απλά το είδα διαφορετικό από το άλλο γι'αυτό μου έκανε εντυπωση
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Μπορεί λόγω του ότι το ένα δάχτυλο δεν στέκει καλά (δείχνει να γυρίζει ανάποδα) να υπάρχει αυτό το πρήξιμο μπορεί να έγινε όταν ήταν μωρό... Ποιος ξέρει...
Δείχνει να πονάει; Το κρατάει μαζεμένο;
Δεν πιστεύω πως μπορεί να γίνει κάτι πια, αυτό βέβαια μόνο ένας γιατρός θα στο πει με σιγουριά.
 
Δείχνει να πονάει; Το κρατάει μαζεμένο;
Όχι τίποτα ούτε μαζεμένο ούτε πονάει σκαρφαλώνει πέφτει κάτω τα πάντα κάνει... Προφανώς κουσούρι από μωρό θα το έχει
 
Ευχαριστώ κυρίες μου ασχοληθήκατε με τον κύριο γριβίζα μου... Επειδή αγαπάτε τα πουλιά εγώ θα σας πω το ζευγάρι που πήρα ήταν από τα πιο ταλαιπωρημένα τα πήρα επίτηδες για να τα αναδείξω και τα κατάφερα και είμαι χαρούμενος γιαυ'το
 
Back
Top