Γενικά Πριν αγοράσετε ένα καναρίνι... προσέξτε

dikatgreece

PB Member
Εγγραφή
4 Δεκ 2007
Μηνύματα
704
Πόλη
Αθήνα
Την πέμπτη που πέρασε επισκέφτηκα ένα μεγάλο πετ στη Γλυφάδα στη Λ. Βουλιαγμένης για να δω τι υπάρχει από νέα καναρίνια. Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι ένα καναρίνι (μέσα σε κλούβα με άλλα) είχε στο αριστερό μέρος του ράμφους 2 φουσκάλες μαύρου χρώματος, ενώ στη δεξιά υπήρχαν άλλες 2 και έδειχναν ότι είχαν μέσα πύον. Το χειρότερο δε είναι ότι οι υπάλληλοι που πουλούσαν τα πτηνά δεν το είχαν δει και το ακόμη χειρότερο είναι ότι μέσα στο συγκεκριμένο κατάστημα υπάρχει κτηνίατρος συνέχεια.

Συμπέρασμα, όταν αγοράζετε πτηνά από πετ εκτός από το πτηνό που θα πάρετε, ρίξτε και μια προσεκτική ματιά στα διπλανά μήπως ασθενούν και έχει κολήσει και αυτό που διαλέξατε.😱

Παρεπιπτόντως, τι μπορεί να είχε αυτό το καναρίνι;(ακάρεα)😕
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Δυστυχώς Κώστα τις περισσότερες φορές η ασθένεια δεν έχει εμφανή σημάδια όπως στην περίπτωση που περιγράφεις.
 
δυστυχως καπως ετσι, ειναι λιγο πολυ παντου!

κ γω εδω κ 1,5 χρονο ηθελα να παρω ενα θηλυκο για τον αγαπημενο μου κ δε το αποφασιζω!
φοβαμαι μην κολλησει τιποτα!

το τι εχω δει στα pet shop , ασε!😱
το καλυτερο που μπορεις να δεις ειναι παρατημενα κ βρωμικα ζωα σε ανθυγιεινες συνθηκες...
το οτι τα παρατανε καποιοι στον ηλιο με τις ωρες;
εφ'οσον ο ανθρωπος επηρεαζεται απο την ηλιακη ακτινοβολια, που τωρα πια ειναι τρομερα επικινδυνη, με την ασυλλογιστη εκθεση,
τα υπολοιπα πλασματα δεν κινδυνευουν;
η στον δυνατο αερα που απ οσο ξερω βλαπτει τα καναρινια...
το οτι τους παρεχουν τροφες ακαταλληλες;
η ακομα κ ποσοτητες;
εχω δει σε μαγαζι να δινουν ολοκληρη ταιστρα σε πουλι γεματη καναβουρι/
σ εναν αλλον παρομοιως γεματη νιζερ...
ειναι σποροι που τα πουλια αγαπανε ιδιαιτερως!

νερα που ειχαν μεσα πρασιναδα...

τα χειροτερα δεν θελω να τα πω
κ ειναι πολλα!

το τελευταιο που ειδα μονο κ σοκαριστηκα ασχημα...
τυπος σε pet shop ,ψεκασε πανω σε καναρινι εντομοκτονο , για να με βεβαιωσει οτι δεν παθαινει τιποτα 😱
(επειδη του ειπα οτι δεν χρησιμοποιω στο σπιτι τετοια σπρευ -ουτε κ αρωματικα κλπ λογω τω ν πουλιων κυριως!)
 
Εύα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά των καταστημαρχών. Τελικά οι πετσοπάδες εδιαφέρονται για το εύκολο και γρήγορο κέρδος και όχι στο να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του πελάτη. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά ελάχιστες. Όλα θυσιάζωνται στον ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
 
Παιδια θηξαμε ενα πολυ μεγαλο και σοβαρο προβλημα και θα ηθελα να τοποθετιθω λιγο πανω σε αυτο γιατι εχω προσωπικη πειρα απο πετ σοπ:λοιπων απο τα εκατομηρια πετ σοπ που υπαρχουν στην Ελλαδα εινια πολυ ελαχιστα αυτα που ξερουν οχι μονο παο πουλια αλλα και παο ολλα τα αλα ζωα οι αλλοι δεν ξερουν την τυφλα τους παρολο που εχουν ενα ραφι με βιβλια τα οποια δεν τα εχουν ανιξει καθολου.
dikatgreece ειναι καλητερο να περνεις πουλακια απο ενα μικρο μαγαζακι παρα απο το μελαλο που λες γιατι το σηγκεκρημενο που λες εχει πολλα ειδοι και λιγο προσοπηκο που επρεπε να εχει ενα ατομο ανα τομεα, οσο για τον κτηνιατρο ενδιαφερετε για τα σκυλακια και της γατες που τουε φερνουν ποιο πολυ κερδος για τα πουλια δεν ξερει τιποτα και δεν τον εδιαφερει και πολυ γιατι πολυ απλα το σκυλακι πρεπει να πουλιθει μικρο αν μεγαλοσει δεν πουλιετε ενο το πουλακι δεν τους νιαζει και για να γυνω και λιγο ποιο σκλυρος οπως ειναι αυτοι το σκυλακι το πουλανε 500 και 600 ευρω ενα το πουλακι 30 και 40 οποτε κοιτανε την μεγαλητερη κονομακαι αυτο το ξερω γιατι το εχω δει στην πραξη! Τωρα evaluieva οσο για την τρωφη ειναι ελαχιστοι αυτοι που νιαζοντε πραγματικα για τα ζωα και παρα πολυ περισοτεροι αυτοι που κοιτανε ποσο περισοτερο κερδος θα εχουνε και τι ενοω;λενε ενα πουλακι μου στηχιζει π.χ 20 ευρω και μεχρη να το δωσω θα εχει φαει αλλα 10 ευρω εγω το πουλαω 35 οποτε βγαζω 5 ευρωκαι εδω ερχετε και λεει γιατι να μην βγαλω περισοτερα;οι τρποι ειναι 2 η θα το πουλισει ακριβοτερα που θα αργησει να το δωσει η να μιωσει τα εξωδα απο την τρωφη του κτλ! Θα σας πω μερικες τιμες που ξερω και εχω δει με τιμολογια για αν ξερετε που πατατε και που βρησκετε:Η τρωφη που περνουμε οι χημα και την πληρωνουμε 1,50 ευρω το κιλο τους στιχιζει 0,45 λεπτα το κιλο η φτηνη και 0,70 με 0,80 οι επονιμες,τα στικακια που περνουμε με λιχουδιες τους στιχιζει 1 ευρω και το περνουμε 2και τωρα το χηροτερο τα πουλακια:τα αρσενικα τα κοινα τα περνουν 13 ευρω και τα ρατσας 24 με 25 ευρω και τα θυλικα 8 τα κοινα και 15 με 17 τα ρατσας και τα πουλανε οσο θελουν!
 
Γιάννη συμφωνώ με όσα λές και επιπλέον κανένας καταστηματάρχης δεν προβαίνει σε απολύμανση του χώρου, με αποτέλεσμα να εμφανίζωνται αρρώστειες στα ζωάκια. Όσο αφορά τα μεγάλα πετ συμφωνώ γιατί σε μικρά πετ έχω βρει πάρα πολλές φορές αξιόλογα πτηνά, αλλά σε τρελές τιμές (πχ καρδερίνα αρσενική εκτροφής...300€; ). Πάντως λόγω προσωπικής επαφής στο μικρό πετ που έχεις με το αφεντικό έχεις περισσότερες πιθανότητες να ΜΗ σε εξαπατήσουν.
 
Μπορεί να μη θέλουν να μας εξαπατήσουν αλλά δεν ξέρουν. Προχθές ένας καταστηματάρχης του είδους μου είπε ότι τα καναρίνια εκκολάπτουν τουλάχιστον 20 ημέρες. Εδώ δεν υπάρχει πρόθεση αφού από αυτή την λάθος πληροφορία δεν έβγαλε φράγκο. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ.
 
Πριν λιγο καιρο που πηγα σε ενα PET SHOP για να παρω μια καναρα, ειδα μεσα στην κλουβα, στην οποια ηταν η καναρα, ενα νεκρο πουλακι. Οταν το ειδε ο υπαληλος (αλλοδαπος) ο οποιος μαλλον δεν ειχε γνωσεις για τα καναρινια, το πηρε και το πεταξε στην ακρη του πεζοδρομιου. 😡 Εγω τοτε φυσικα πηγα σε αλλο pet shop
 
Να κατι τετοια ειχα δει και φοβαμαι ακομη και να πλησιασω σε αυτα τα μαγαζια εστω για ενημερωση. Πολλα πουλια σε αθλια κατασταση, βρωμικα κλουβια τα περισσοτερα απαθη και η μυρωδια ανυποφορη.☹
 
Νομίζω πως θα πρέπει να δούμε τα πράγματα πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πίσω για να συμπεριλάβουμε και τον εαυτό μας στο πλάνο.

Τα pet shop είναι εμπορικά καταστήματα και λειτουργούν με βάση το κέρδος όπως κάθε άλλη εμπορική επιχείρηση. Ένας καταστηματάρχης pet shop, μπορεί να έχει ως χόμπι τα πουλιά μπορεί και όχι. Σε ό,τι αφορά όμως το κατάστημα, απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει να λειτουργεί είναι το κέρδος, κάτι απολύτως λογικό και δεν είναι σωστό να απαιτούμε από μια επιχείρηση να γίνει φιλανθρωπικός οργανισμός.

Υπάρχει όμως μια βασική διαφορά μεταξύ των επιχειρήσεων που εμπορεύονται προϊόντα για κατοικίδια ζώα ή και τα ίδια τα ζώα και των επιχειρήσεων που εμπορεύονται άψυχα προϊόντα. Η διαφορά αυτή είναι ότι το ένα "προϊόν" χρειάζεται φροντίδα, σεβασμό και αφοσίωση, και το άλλο χρειάζεται απλώς αποθήκευση. Στη δεύτερη περίπτωση το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να έχουν αποθηκευτεί σωστά τα προϊόντα, να μην είναι ληγμένα και να τα προμηθευτούμε σε καλή τιμή, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να μας ενδιαφέρει και το επίπεδο της φροντίδας, του σεβασμού και της αφοσίωσης του καταστηματάρχη προς τα "προϊόντα" του.

Για να κάνουμε μια σωστή αγορά, θα πρέπει να έχουμε και στις δύο περιπτώσεις καταναλωτική συνείδηση για το δικό μας όφελος. Θα πρέπει όμως παράλληλα να είμαστε πολύ πιο αυστηροί όταν πρόκειται για "έμψυχα προϊόντα" και να μην ψάχνουμε μόνο το "φτηνό και καλό". Θα πρέπει δηλαδή όταν μπαίνουμε σε ένα μαγαζί και κάτι μας "ξινίζει", να κάνουμε πως χαζεύουμε μέχρι να έρθει η ώρα να φύγουμε χωρίς να αφήσουμε ούτε ένα ευρώ, έστω και αν αυτό που θα θέλαμε να αγοράσουμε το βρήκαμε σε χαμηλή τιμή. Αντιθέτως, όταν μπούμε σε ένα κατάστημα που θα μπορούμε να χαζεύουμε ώρες, είτε προϊόντα είτε ζώα και να χαιρόμαστε για αυτό που βλέπουμε, θα πρέπει να αγοράζουμε το που μας ενδιαφέρει ακόμη και αν πρέπει να πληρώσουμε λίγο παραπάνω. Σαν επιβράβευση βρε αδερφέ για κάτι που δεν μας στενοχωρεί.

Με απλά λόγια, η διαφορά μεταξύ ενός σουπερμάρκετ και ενός pet shop είναι ότι στην πρώτη περίπτωση μας ενδιαφέρει να αγοράσουμε ένα φτηνό προϊόν που να μην είναι ληγμένο, ενώ στη δεύτερη να αγοράσουμε ένα "προϊόν" το οποίο δεν υπέφερε όσο βρισκόταν εκεί, ακόμη και αν χρειαστεί να το πληρώσουμε λίγο παραπάνω.

Θα πρέπει επίσης να ενημερωθούμε για το τι είναι σωστό και τι όχι, τι είναι φθηνό και τι ακριβό, τι είναι απαραίτητο και τι όχι. Θα πρέπει να πάψουμε να κατηγορούμε έναν έμπορο επειδή αποσκοπεί στο κέρδος γιατί είναι απόλυτα φυσιολογικό. Θα πρέπει όμως να τον ελέγχουμε για τους τρόπους με τους οποίους προσπαθεί να αποκτήσει το κέρδος και τέλος να πάψουμε να κατηγορούμε κάποιον επειδή μας έπιασε κορόιδο και να ενημερωνόμαστε συνεχώς για να πάψουμε να δίνουμε το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να μας πιάνει κορόιδο.

Μερικά από τα πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουμε, ακολουθούν στο επόμενο ποστ.
 
Όροι χορήγησης άδειας καταστήματος πώλησης σκύλων κα γατών

Άδεια λειτουργίας

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που διατηρεί κατάστημα πώλησης σκύλων ή γατών πρέπει να είναι κάτοχος άδειας.
Απαιτείται άδεια του οικείου Νομάρχη μετά την εισηγητική έκθεση του προϊστάμενου της νομαρχιακού επιπέδου Κτηνιατρικής Αρχής στην περιοχή δικαιοδοσίας της οποίας ο ενδιαφερόμενος έχει την έδρα του καταστήματός του.

Άρθρο 2

Προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας

1. Όλα τα καταστήματα πώλησης σκύλων και γατών πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) κάθε σκύλος ή γάτα πρέπει να έχει στη διάθεσή του χώρο διαστάσεων (μήκους, πλάτους, ύψους) που του επιτρέπει να στρέφεται ελεύθερα προκειμένου να περιποιηθεί το σώμα του, να κατακλίνεται χωρίς περιορισμό, να ανασηκώνεται στα πίσω πόδια του και να είναι τουλάχιστον διπλάσιος των διαστάσεών του, στη μέγιστη ηλικία διατήρησής του στο κατάστημα πώλησης.
β) ο κλωβός φιλοξενίας πρέπει να είναι από υλικό που επιτρέπει στα ζώα να βλέπουν το ένα το άλλο, να επιτρέπει τα πόδια τους να στηρίζονται κανονικά (όχι πλέγμα), να είναι εύκολο να απολυμανθεί και να καθαριστεί, καθώς και να μην είναι επιβλαβές για την υγεία του (πρόκληση ατυχημάτων).
γ) τα ζώα πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σε νερό και η τροφή που χορηγείται να είναι πλήρης και ισορροπημένη.
δ) οι ταΐστρες και οι ποτίστρες πρέπει να κατασκευάζονται και να τοποθετούνται σε τέτοια θέση ώστε να περιορίζεται η μόλυνση του νερού και της τροφής
από τα κόπρανα και τα ούρα των ζώων.
ε) να εξασφαλίζεται η προστασία των ζώων από αντίξοες καιρικές συνθήκες (πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες) με την ύπαρξη κατάλληλων
εγκαταστάσεων κλιματισμού και εξαερισμού.
στ) τα ζώα δεν πρέπει να εκτίθενται σε χώρους έξω από το κατάστημα πώλησης,
ζ) τα ζώα πρέπει να προστατεύονται από θορύβους, έντονη ηλιοφάνεια, υγρασία και από πυρκαγιά.
η) στους χώρους διαμονής των ζώων να προβλέπεται επαρκής φωτισμός και αερισμός.
θ) οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι ασφαλείς, να μην επιτρέπουν στα ζώα να διαφύγουν και να μην είναι δυνατόν να κλαπούν.
ι) πρέπει να υπάρχει χώρος απομόνωσης των ασθενών ζώων.
ια) πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την άσκηση του ζώου ιδιαίτερα μεγαλόσωμων φυλών και μεγάλης ηλικίας,
εκτός των κλωβών διαμονής τους.
ιβ) ο υπεύθυνος του καταστήματος υποχρεούται να μεριμνά για την υγεία των ζώων και την αντιμετώπιση των ασθενειών,
ιγ) πρέπει να υπάρχει βιβλίο εισόδου και εξόδου των ζώων.
ιδ) πρέπει να υπάρχει βιβλίο απολυμάνσεων των χώρων διαμονής των ζώων και του εξοπλισμού τους.
ιε) για κάθε ζώο πρέπει να υπάρχει φάκελος στον οποίο να φυλάσσεται το υγειονομικό πιστοποιητικό του, το διαβατήριό του, ο κωδικός της εκτροφής από την οποία προέρχεται, το τιμολόγιο απόκτησης του ζώου, οι κτηνιατρικές πράξεις που έχουν εκτελεστεί ανάλογα με την ηλικία του ζώου και οπωσδήποτε να περιλαμβάνει τον αριθμό σήμανσής του.

2. α) Η μέγιστη ηλικία διατήρησης είναι:

Μικρόσωμοι σκύλοι: 4 μηνών
Μεγαλόσωμοι σκύλοι: 3 μηνών
Γάτες: 4 μηνών
β) Ο μέγιστος χρόνος παραμονής είναι μέχρι 30 ημέρες.

3. α) Οι νεογέννητοι σκύλοι που αγοράζονται σημαίνονται με ευθύνη του νέου ιδιοκτήτη τους, σύμφωνα με την παρ. 1α του άρθρου 2 του Ν. 3170/2003, από κτηνίατρο της επιλογής του τελευταίου και πριν την ολοκλήρωση της πώλησης.
β) Τα προς πώληση ζώα πρέπει να
έχουν απογαλακτισθεί και να είναι σε θέση να λάβουν μόνα τους την τροφή τους.
γ) Τα προς πώληση ζώα πρέπει να είναι υγιή και χωρίς παράσιτα.
4) Ένα τηλέφωνο επείγουσας ανάγκης πρέπει να αναγράφεται στην πρόσοψη του καταστήματος.

Άρθρο 3

Χορήγηση άδειας

1. Για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας καταστήματος πώλησης σκύλων και γατών ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που συνοδεύεται από δήλωσή του, στην οποία προσδιορίζει:
α) αριθμό σκύλων και γατών που φιλοξενεί ή θα φιλοξενήσει και την ηλικία τους, β) περιγραφή των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους προκειμένου να εξασφαλίζουν τις απαιτήσεις του άρθρου 2 της παρούσας Απόφασης,
γ) το υπεύθυνο άτομο και τις απαραίτητες γνώσεις για την άσκηση της δραστηριότητας αυτής, λόγω επαγγελματικής κατάρτισης είτε λόγω επαρκούς
εμπειρίας με τα ζώα συντροφιάς,
δ) τα απαιτούμενα βιβλία.
2. Η άδεια έχει ισχύ δύο έτη.

Άρθρο 4

Διενέργεια ελέγχων
Τα καταστήματα πώλησης σκύλων και γατών δέχονται τις επιθεωρήσεις της προϊσταμένης Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας για την υγεία και την ευζωία των ζώων.
Ο επιθεωρητής κτηνίατρος κατά τη διενέργεια του ελέγχου συντάσσει έκθεση με τα ευρήματα του ελέγχου που επιδίδει στον ενδιαφερόμενο. Στην ίδια έκθεση σημειώνονται ο παραλείψεις που επισημάνθηκαν και το χρονοδιάγραμμα που τίθεται για την συμμόρφωση του ενδιαφερόμενου.
Εάν κατά τον έλεγχο που διενεργεί η αρμόδια Αρχή διαπιστωθεί η μη συμμόρφωση του ενδιαφερόμενου κινούνται οι διαδικασίες επιβολής των κυρώσεων των άρθρων 12 και 13 του Ν. 3170/2003.
 
Σταυρο εχεις και το αναλογο για πτηνα η καλυπτεται απο αυτο;
ΜΦΧ
Πανος
 
:) ακριβως ετσι σταυρο! 🙂

επισης σ ευχαριστω πολυ για το post #11
εξ΄αλλου
χαρουμενος καταναλωτης ειναι ο, σωστα ενημερωμενος!
 
Σταυρο εχεις και το αναλογο για πτηνα η καλυπτεται απο αυτο;
Δυστυχώς όχι Πάνο. Αυτό ήταν άλλωστε που έψαχνα πριν από καιρό και βρήκα το συγκεκριμένο για τους σκύλους και τις γάτες. Αργά ή γρήγορα θα βρεθεί είτε από εμένα είτε από εσάς το αντίστοιχο για τα πουλιά για να συμπληρωθεί η ενημέρωσή μας σε αυτόν τον τομέα και να ξέρουμε με ποια κριτήρια πέραν των υποκειμενικών, να αξιολογούμε τις διάφορες καταστάσεις. :)
 
Σταυρο εχεις και το αναλογο για πτηνα η καλυπτεται απο αυτο;
ΜΦΧ
Πανος
δεν μπορει να μην ισχυει, κατ'αναλογια τουλαχιστον, το ιδιο κ για πουλια...
θα ρωτησω κ εγω να μαθω!
το θεμα ειναι οτι "οι κανονισμοι"στην ελλαδα επιτελουν κυριως διακοσμητικη εργασια! 🙄
 
το θεμα ειναι οτι "οι κανονισμοι"στην ελλαδα επιτελουν κυριως διακοσμητικη εργασια!

Δυστυχώς θα συμφωνήσω. Άλλοστε σε ποσα πετ είναι αναρτημένη η άδεια λειτουργίας σε εμφανές σημείο; Πότε κάνουν απολύμανση; (Σχεδόν ποτέ ή αν αναγκαστούν κάνουν πρόχειρα) Δυστυχώς η Ελληνική πραγματικότητα περιγράφεται στο ποστ που δημοσιεύσατε παραπάνω!
 
Καλησπέρα σε όλους. Βρήκα τις Υγειονομικές Διατάξεις που ισχύουν για τα Καταστήματα πώλησης κατοικίδιων ζώων ή ωδικών και παραδεισίων πτηνών (ΦΕΚ 57/87 τ. Β). Επίσης περιλαμβάνω και τις διατάξεις που ισχύουν για την διατήρηση κατοικιδίων ζωων σε κατοικίες. Ελπίζω να σας βοηθήσουν.

Αντώνης
 

Συνημμένα

  • Pic_01.webp
    Pic_01.webp
    62,4 KB · Προβολές: 92
  • Pic_02.webp
    Pic_02.webp
    62,6 KB · Προβολές: 71
  • Pic_03.webp
    Pic_03.webp
    61,6 KB · Προβολές: 81
  • Pic_04.webp
    Pic_04.webp
    59,1 KB · Προβολές: 68
  • Pic_05.webp
    Pic_05.webp
    31,9 KB · Προβολές: 69
Πιστεύω ότι είναι παλαιό το συγκεκριμμένο Φ. Ε. Κ. και πως έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Το ψάχνω και όταν θα έχω την απάντηση θα την κοινοποιήσω.
Φιλικά,
 
παντου σε κοροιδευουν, αν εισαι λιγο ασχετος σου πουλαν κακαρικι για κοκατιλ,το εχω παθει, σε μικρο πετ σοπ και οταν το ρωτας γιατι μου εδωσες κατι αλλο απο αυτο που ειπαμε σου λεει οτι ειναι στην ιδια οικογενεια και οτι μοιαζουν, οταν τον ρωτας πως λεγετε η ρατσα του σου λεει αλεξανδρινος παπαγαλος,τα συμπερασματα δικα σας. Προσωπικα νομιζω οτι μονο αν ψαχνεις και διαβαζεις δεν την πατας τοσο ευκολα, παντως εμενα το φορουμ με εχει βοηθησει παρα πολυ σε τετοια θεματα. Τουλαχιστν εμαθα οτι δεν υπαρχει κοκατιλ χωρις λοφιο.
 
Αν βρείτε τον αριθμό ΦΕΚ και το έτος έκδοσης ενημερώστε το forum μήπως μπορέσω να το βρω.
 
Back
Top