Φροντίδα Πριν δυο βδομάδες απέκτησα ένα Μπάτζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ΜΑΚ12
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ΜΑΚ12

PB New Member
Εγγραφή
17 Νοε 2017
Μηνύματα
9
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σε ολη την παρεα. Πριν δυο βδομαδες απεκτησα ενα μπατζι αρσενικο, μου ειπαν οτι δεν εκλεισε χρονο απ το πετ σοπ. Του πηρα ολα τα καλα απο καθρεφτη και σκαλα μεχρι και μπανιερα. Δειχνει δισταχτικος και μαζεμενος. Τιτιβιζει ελαχιστα. Τρωει αλλα μονο τη παπαγαλινη και τσιμπολογαει και μια μπαρα σπορων. Μηλο μπανανα μαρουλι που του εβαλα, ουτε τ ακουμπησε, ουτε αυγο. Ανησυχω μηπως ειναι αρρωστος και τον παρακολουθω προσεχτικα. Τα ποδαρακια του εχουν ενα γριζοπρασινο χρωμα που δεν ξερω αν ειναι το σωστο. Ελπιζω να τον εξημερωσω σιγα σιγα, οπως ειχα κανει και μ ενα μπατζι που χα πριν πολλα χρονια οταν ημουν πιτσιρικος.
 
Καλημερα Μακη και καλως ηρθες στη παρεα μας!
Το καθρεφτη και τη μπαρα σπορων να τα βγαλεις αμεσα!
Τροφη πρεπει να δινεις συσκευασμενη ειδικη για μπατζι!
Δοκιμασε να του δωσεις να φαει ανηθο, ολα τα μπατζι τον λατρευουν!
Επισης παρε μιλλετ κεχρι θα σου χρειαστει και για την εξημερωση!
Αν μπορεις βαλε μας φωτογραφιες που να δειχνουν και τα ποδια του για να δουμε αν οντως υπαρχει προβλημα!
Δες εδω πως να τις ανεβασεις petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-εικόνας-σε-μήνυμα.9996/
Να χαιρεσαι το πουλακι σου!
 
Ευχαριστω για τις συμβουλες, θατις ακολουθησω αν και η μπαρα φαινεται να του αρεσει. Κεχρι σε τσαμπι αγορασα και του βαλα, αν ειναι ιδιο μ αυτο που προτεινεις. Φωτο θα προσπαθησω να του βγαλω γιατι ακομα ειναι αγριος και ταραζεται.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Ανεβασα μια φωτο απ το παπαγαλακι ως εικονα προφιλ. Δεν τα πολυκαταφερνω με τα ηλεκτρονικα. Απ οσο φαινονται τα ποδια του, μπορει να μου πει κανεις αν ειναι νορμαλ τα ποδια του; Μη τον ταλαιπωρησω αδικα με γιατρους.
 
Ανεβασα μια φωτο απ το παπαγαλακι ως εικονα προφιλ. Δεν τα πολυκαταφερνω με τα ηλεκτρονικα. Απ οσο φαινονται τα ποδια του, μπορει να μου πει κανεις αν ειναι νορμαλ τα ποδια του; Μη τον ταλαιπωρησω αδικα με γιατρους.

Aπο τη φωτο του αβαταρ δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα. Χρειάζονται καθαρές κοντινές απο τα πόδια του όταν μπορέσεις, δεν χάθηκε ο κόσμος. Δεν φαίνεται εκ πρώτης και πολύ μακρινής όψεως κάποιο μεγάλο πρόβλημα που φαίνεται σε άλλα πουλιά απο τα 10 μέτρα.
 
Ευχαριστω Φοιβο το παρακολουθω. Στο ανεβασμα του αρχειου μου εγραφε "μεγαλο αρχειο" και δεν το δεχοταν.Ισως κατι κανω λαθος.
 
Τα ποδαρακια του εχουν ενα γριζοπρασινο χρωμα που δεν ξερω αν ειναι το σωστο.
Τα πόδια μπορεί να έχουν χρώμα σε τόνους του ροζ ή του γκρι και αυτό εξαρτάται από την μελανίνη του κάθε πουλιού.
Ως χρώμα είναι φυσιολογικό.
Θα ανησυχήσεις αν υπάρξουν αλλαγές στο χρωματισμό ή ανωμαλίες στην επιφάνεια του δέρματος.
 
Back
Top