Γενικά Προβλήματα με τα καναρινάκια μου

giwrgoskanar

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2017
Μηνύματα
120
Πόλη
Καρδίτσα
καλησπερα φιλοι μου, χρονια πολλα, χριστος ανεστη. Σας γραφω αλλη μια φορα για το θεμα του bianco που δεν εχει κελαηδησει ακομη..Απο το μαγαζι που τον αγορασα περυσι καλοκαιρι μου ειχε πει οτι ειναι 4 μηνων, οποτε τωρα πρεπει να ειναι 14 μηνων. Ενας φιλος μου μου ειπε οτι ειναι μεγαλος σε ηλικια και οτι με κοροιδεψε αυτος απο το μαγαζι ετσι σας βαζω μερικες φοτο την μυτη του και τα ποδια του, μηπως και καταλαβετε εσεις αν ειναι μεγαλος η οχι.
rsz_20180408_174312.webp rsz_20180408_174426.webp rsz_20180408_174534.webp
Το επομενο θεμα ειναι για το κοκκινο λιποχρωμικο ζευγαρι που ειχα αγορασει το φθινοπωρο απο εναν εκτροφεα της καρδιτσας, καθως το ενα καναρινι δεν εχει αναπτυξει τα φτερα του(εχω ξαναανεβασει για το θεμα αυτο απλα δεν ειχα ανεβασει φωτογραφιες).
rsz_20180408_174744.webp rsz_20180408_174810.webp rsz_20180408_174817.webp rsz_20180408_174909.webp rsz_20180408_174916.webp
Υ. Γ. ειχα μιλησει με τον εκτροφεα της καρδιτσας και του ειχα πει θελω 1 ζευγαρι κοκκινα λιποχρωμικα το ενα εντονο και το αλλο χιονε και 1 ζευγαρι γκλοστερ. Να μην τα πολυλογω πηγα εκει μιλησαμε και αγορασα τα καναρινια το φθινοπωρο,Καθως περνουσε ο καιρος δεν κελαηδουσε κανενα απο τα 2 αρσενικα και ειχα ανεβασει θεματα-ερωτηματα(για οσους θυμουνται). Και πριν 2-3 μερες διαπιστωσα οτι μου πουλησε 4 θυληκα καναρινια! Εφοσον τα ειχα αγορασει σαν 2 ζευγαρια απο εναν εκτροφεα ο οποιος μπορει να βγαζει και 2000 πουλια καθε χρονο δεν μπηκα καν στον κοπο να κοιταξω αν ειναι οντως αρσσενικα και θηλυκα,ωσπου πριν λιγες μερες γεννησανε αυγα, αυτα που πιστευα οτι ειναι αρσενικα και μετα απο εναν ελεγχο μου ειδα οτι εχω 4 θηλυκα. Δεν νομιζω να εποικινωνησω με τον εκτροφεα ξανα διοτι οταν τα ειχα παρει τον επαιρνα τηλεφωνο 1 βδομαδα μετα για να μου πει με ποιον τροπο διατηρει το κοκκινο χρωμα των κοκκινων λιποχρωμικων και δεν σηκωνε το τηλεφωνο. Οποτε μιλαμε για εναν απατεωνα.. Τωρα ειναι πλεον αργα. Οποτε πειτε μου αν μπορειτε πως να φτιαξω το φτερωμα της καναρας.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εμένα πάντως με τον τροπο που τα γράφεις το πράγμα μου φαινεται μπερδεμένο. Ο Μπιάνκο ειναι ενα απο τα 4 καναρίνια που αγόρασες απο τον εκτροφέα; Μάλλον οχι, αφού λες οτι τον αγόρασες απο μαγαζί.
Άρα, Μπιάνκο... Μπορεις να βρέξεις τα πουπουλά του καλά και να τα παραμερίσεις ώστε να φαινεται κοιλιά και ο προσανατολισμός της αμάρας σε σχέση με την κοιλιά, ώστε να δούμε αν προκειται για αρσενικο;
Τα άλλα 4 ... Εισαι βέβαιος οτι ειναι και τα 4 θηλυκά πουλιά; Μου φαινεται κάπως απίθανο να εχει κανει λάθος δύο φορες στον προσδιορισμό του φύλου ο εκτροφεας.
Έχεις τη δυνατότητα για αυτά που σου πούλησε για αρσενικά, να τα απομονώσεις οπτικά απο όλα τα αλλα πουλιά, ώστε να μην βλέπουν κανένα άλλο, και να περιμένεις να δεις αν θα κελαηδησει κάποιο;
Πορτοκαλί: κανει μπάνιο; Μπορεις αν δεν κανει μπάνιο, να του βάλεις μπανιέρα με νερό και 1-2 σταγόνες ξίδι καθημερινά, για λίγες ημερες ώστε να δούμε μηπως το φτερωμά του εχει λιγδιασει απο κατι; Ο ουροπηγικός αδένας του στη βάση της ουράς στο τελος της πλάτης ειναι ή μάλλον φαινεται ενταξει συγκριτικά με των άλλων καναρινιων σου;
Έχεις κοιτάξει για κύστες;
 
Καλημέρα ianos .. Ναι ο bianco είναι ένα ξεχωριστό πουλί από τα 2 ζευγάρια. Τελειωσε η άδεια μου δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες μέσα στις επόμενες μέρες.. Πάντως είναι αρσενικός. Τα αλλά 4 είναι όλα θυληκα και με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω φωτογραφιες να τα δείτε.. Το πορτοκαλί κάνει μπάνιο.. Αλλά θα πω στην μητέρα μου να δοκιμασει το μπάνιο με το ξύδι..όσο για κύστες δεν έχω ψάξει..
 
Ο Bianco ειναι αρσενικο και δειχνει να ειναι πυρωμενο.
Που εχεις το κλουβι του αρσενικου; Μηπως το μετακινεις συχνα και στρεσαρεται ή δεν νιωθει ασφαλης να τραγουδησει; Εχει οπτικη επαφη με τα θηλυκα καναρινια;

Όσο για το πορτοκαλο χιονε καναρινακι νομιζω πως δεν περασε σωστα πτεροροια ισως. Οταν αλλαζε φτερα ντυθηκε ολοκληρη με πουπουλα; ή απο την πτεροροια και μετα ειναι ετσι το φτερωμα του; Το συγκεκριμενο να το προσεχεις λιγο παραπανω μην σου κρυωσει! Ενισχυσε λιγακι τη διατροφη του με εξτρα και βλαστωμενους σπορους, με βιταμινες στο νεράκι και με θρεπτικα βοτανα, λαχανικα και κανενα φρουτακι. Και το μπανακι με μυλοξιδο εννοειται πως θα το βοηθησει!

Εχεις γενικα τσεκαρει για παρασιτα/ψειρες στο χωρο σου;

*Αν θελεις αρσενικα ελα μια βολτα απο Αθηνα να σου δωσω. Τα καναρινια σου απ οτι βλεπω περνουν ζωη και κοτα! 😛
 
alicedros από πέρυσι που αγόρασα τον bianco τον μετακινώντας συνέχεια τον βγάζω έξω την ημέρα τον κρεμάω ψηλά κα είναι σε οπτική επαφή με τα θυληκα. Τωρα που άνοιξε ο καιρός θα τον αφήνω εξω συνέχεια σε ένα σταθερό σημείο μηπως και ξεκινησει να κελαηδησει.. Όσο για το πορτοκαλι το αγορασα λίγο πριν τελειώσει την πτερορροια του οπότε υπολογίζω ότι δεν ολοκλήρωσε την πτερορροια του σωστα(εκεί στοχεύω και εγώ).όσο για το ότι περνούν ζωή και κότα δεν νομίζω να το έλεγες ειρωνικά διότι προσπαθω να τους παρέχω τα πάντα..Από ψείρες και από παράσιτα είναι όλα καθαρά..
 
Την ημέρα που τα έχω πάλι έξω τα ρίχνω ενα δίχτυ από πάνω σαν εξτρα προστασια και την νύχτα τα περνω μεσα. Κουνουπια ακόμα δεν έχουμε αλλά αργοτερα θα το ρυθμίσω και αυτο
 
Το δίχτυ αυτό φαντάζομαι ότι δεν πρέπει να ακουμπά πάνω στα κλουβιά σου, αλλά να είναι σε τέτοια απόσαταση από αυτά ώστε ακόμα κι αν ένα αρπακτικό πουλί πέσει επάνω (ή γάτα, αν ο χώρος τους είναι προσβάσιμος και από γάτες) να τεντωθεί τόσο ώστε να μην αφήσει τα νύχια ή το ράμφος του αρπακτικού να φτάσει στην εγγύτητα των κάγκελων των κλουβιών. Αλλιώς, δυστυχώς κάποια στιγμή θα έχεις απώλειες. Σκέψου το, όπως και τον βρόγχο του διχτιού, να είναι κατάλληλος.
 
alicedros από πέρυσι που αγόρασα τον bianco τον μετακινώντας συνέχεια τον βγάζω έξω την ημέρα
Την ημέρα που τα έχω πάλι έξω τα ρίχνω ενα δίχτυ από πάνω σαν εξτρα προστασια και την νύχτα τα περνω μεσα
Αυτο το μεσα - εξω δεν τα βοηθαει καθολου και κυριως τον Bianco. Πιστευω πως τα καναρινια ειναι ζωακια που δεν επιθυμουν συχνες αλλαγες γιατι φοβουνται και στρεσαρονται ευκολα. Επισης αυτο το μεσα - εξω μπορει να τους δημιουργησει προβληματα υγειας (κρυωμα, αναπνευστικο κτλ) γιατι οι αλλαγες και οι διακυμανσεις των θερμοκρασιων διαφερουν αρκετα. Ενα καναρινακι για να μπορεσει να αντεξει τις εξωτερικες θερμοκρασιες (ναι αντεχουν ακομα και σε βαθμους υπο του μηδενος) πρεπει να εχει περασει πτεροροια σε εξωτερικο χωρο ετσι ωστε να εχει χτισει ενα φτερωμα δυνατο που να το προστατευει απ τις καιρικες συνθηκες.
Οσον αφορα τα δικα σου, θεωρω πως ο καιρος (τουλαχιστον στην Αθηνα) ειναι σχετικα καλος και το βραδυ. Οποτε σκεψου αυτη την κατασκευη στον εξωτερικο χωρο στην οποια θα ειναι προστατευμενα απο καιρικα φαινομενα και αρπακτικα και βγαλτα ολα μονιμα εξω το συντομοτερο δυνατο! Δεν υπαρχει πιο ομορφο πραγμα απ το να ξυπνουν με τις ακτινες του ηλιου! Τα δικα μου τουλαχιστον χαλανε τον κοσμο απ την ανατολη μεχρι τη δυση του ηλιου και εγω τα απολαμβανω! Πιστευω θα αρχισει και ο bianco το τραγουδι!

Οσο για το πορτοκαλι θεωρω πως μετα την πτεροροια θα στρωσει το φτερωμα του. Αυτο ή στρεσαριστηκε αρκετα ή η διατροφη του ηταν πολυ φτωχη και δεν καταφερε να βγαλει την πτεροροια σωστα. Υπομονη, καλη διατροφη και μπανακια και θα στρωσει. Δεν νομιζω ομως να σου πυρωσει για φετος, αν το προοριζεις για αναπαραγωγη.

όσο για το ότι περνούν ζωή και κότα δεν νομίζω να το έλεγες ειρωνικά διότι προσπαθω να τους παρέχω τα πάντα..
Εννοειται το εννοουσα βρε! Αλλιως δε θα σου ελεγα να ερθεις να παρεις καναρινακι απ τα δικα μου!
 
Το μέσα έξω μονάχα τα στρεσάρει και τα κάνει πιο ευάλωτα στις αρρώστιες. Το καλύτερο είναι τα πουλάκια να μένουν έξω σε ένα καλό και προστατευμένο μέρος μιας βεράντας ή αυλής.
 
Θα τα φτιάξω κάτι μόνιμο και από φέτος το καλοκαιρι θα τα εχω πάντα εξω.. Απλά περιμένω να τελειωσω με τον στρατο τώρα και να ασχοληθώ περισσότερο μαζί τους..όσο για αυτά που μου λες τα γνωρίζω όλα απλά δεν μου πηγαινε η καρδιά να τα έχω έξω τον χειμωνα, αυτό είναι όλο..σε ευχαριστω όπως και να ζει πάντως για τις συμβουλές σου. Και το καλοκαίρι που θα ψάξω για μερικά νέα ζευγάρια(αχατες μάλλον) θα σε ρωτήσω προσωπικά αν μπορείς να Μου δωσεις..
 
Back
Top