Διατροφή Προβλήματα με χρήση αυγοτροφής σε καρδερίνες

Nikolas8556

PB New Member
Εγγραφή
11 Δεκ 2023
Μηνύματα
10
Καλησπερα.Εχει παρατηρηθει μετα απο χρηση patte αυγοτροφης να δημιουργουνται προβληματα σαλμονελωσης σε καρδερινες.εχει παρατηρησει καποιο αλλο μελος κατι παρομοιο?Η αυγοτροφη ειναι κορυφαιας μαρκας του εμποριου!!.
 
Καλησπερα.Εχει παρατηρηθει μετα απο χρηση patte αυγοτροφης να δημιουργουνται προβληματα σαλμονελωσης σε καρδερινες.εχει παρατηρησει καποιο αλλο μελος κατι παρομοιο?Η αυγοτροφη ειναι κορυφαιας μαρκας του εμποριου!!.
Καλησπερα @Nikolas8556 .
To αναφερεις σαν γεγονοσ/δεδομενο ή θετεις ερωτημα? Αν ειναι δεδομενο υπαρχει διαγνωση σαλμονελωσης απο εξεταση?

Και αμεση συνδεση της με την πατε αυγοτροφη του εμποριου χωρις να εχει προσμιχθει αυγο βραστο ή αλλες προσμιξεις (που ισως θα ηταν πηγη επιμολυνσης? )
 
Η αναφορα μου ειναι πραγματικο γεγονος.τα συμπτωματα εμφανιστηκαν περιπου μιση μερα αφου τα πουλια ειχαν ταιστει με την αβγοτροφη.το μονο παραξενο ειναι οτι μονο 2 απο ολα τα πουλια παρουσιασαν συμπτωματα.η μολυνση ηταν σε τετοιο βαθμο που δεν προλαβα καν να δωσω αντιβιωση.πολυ γρηγορη θνησιμοτητα!!
 
  • Sad
Αντιδράσεις: MARY58
Εσωτερική εκτροφή , εξωτερική προστατευμένη από επισκέψεις? Πόσα πουλια έχεις? Αν διάβασες τα άρθρα αναφέρονται και οι τρόποι μετάδοσης και η πορεία εξέλιξης.Το κοινό στοιχείο συνήθως είναι οι ταιστρες για τα άγρια γιατί διευκολύνεται η διαδικασία.

Έγιναν εξετάσεις που έδειξαν την μόλυνση αλλά και ότι η συγκεκριμένη τροφή ήταν επιβαρυμένη? Έχεις ακόμα την συσκευασία?μίλησες με την εταιρεία ?
Θα έχεις δει κατά διαστήματα ότι αποσύρονται τρόφιμα για εμάς νωπά από τα ράφια επειδή εντοπίζεται ο μολυσματικός παράγοντας.εδω εντοπίστηκε?
Από εκεί και πέρα είναι πάρα πολύ λόγοι που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την πάτε αυγοτροφη τους σπόρους το πόσιμο νερό και χίλια δυο άλλα.
Αυτό που δύσκολα θα δούμε στην ελληνική ορνιθοκουλτουρα αλλά και στην πτηνιατρικη κοινότητα πιστεύω είναι η πρακτική της νεκροψίας για να διαπιστώνονται οι αιτίες θανάτου.
 
Τιποτα απο ολα αυτα.λογω της πολυ γρηγορης θνησιμοτητας δεν ασχοληθηκα επειτα.απο καποιους φιλους που εθεσα το προβλημα εδω στον τοπο μου μου ειπαν οτι μπορει να ειναι και δηλητηριαση.
 
Back
Top