Καλημέρα σε όλους!
Ασχολούμαι με τα καναρίνια από 8 ετών! Κατά περιόδους σταματούσα είτε λόγω σπουδών είτε λόγω φόρτου εργασίας. Πέρυσι, παρά του ότι έχω πολύ λίγο χρόνο (είμαι Πολιτικός Μηχανικός ελέυθερος επαγγελματίας αλλά και Αντιδήμαρχος Σπάρτης (!) ξεκίνησα πάλι γιατί μου το ζητούσαν και τα παιδιά μου). Μου αρέσει η διασταύρωση ποικιλιών για να πετυχαίνω περίεργα χρώματα, αλλά ζευγαρώνω και πουλιά ίδιας ράτσας. Γκλόστερ, Χερτζ, Γιόρκσάιρ, μωζαίκ κλπ. Για πρώτη φορά μου παρουσιάστηκε το εξής: Διασταύρωσα μια λευκή κανάρα με λίζαρντ. Μου έβγαλε τέσσερα καταπληκτικά πουλιά και τα τάιζαν τέλεια, μόλις όμως έφτασαν τις 8-10 μέρες έγιναν νωθρά, σταμάτησαν να ζητούν φαγητό και ψόφησαν. Κάποιοι λένε ότι φταίει το αβγό αλλά εγώ πάντα το χρησιμοποιούσα. Τι λέτε; Ακόμα, φέτος πολλά ζευγάρια μου γέννησαν άσπορα αυγά. Πώς το αντιμετωπίζουμε αυτό;
Φιλικά, Δημήτρης
Ασχολούμαι με τα καναρίνια από 8 ετών! Κατά περιόδους σταματούσα είτε λόγω σπουδών είτε λόγω φόρτου εργασίας. Πέρυσι, παρά του ότι έχω πολύ λίγο χρόνο (είμαι Πολιτικός Μηχανικός ελέυθερος επαγγελματίας αλλά και Αντιδήμαρχος Σπάρτης (!) ξεκίνησα πάλι γιατί μου το ζητούσαν και τα παιδιά μου). Μου αρέσει η διασταύρωση ποικιλιών για να πετυχαίνω περίεργα χρώματα, αλλά ζευγαρώνω και πουλιά ίδιας ράτσας. Γκλόστερ, Χερτζ, Γιόρκσάιρ, μωζαίκ κλπ. Για πρώτη φορά μου παρουσιάστηκε το εξής: Διασταύρωσα μια λευκή κανάρα με λίζαρντ. Μου έβγαλε τέσσερα καταπληκτικά πουλιά και τα τάιζαν τέλεια, μόλις όμως έφτασαν τις 8-10 μέρες έγιναν νωθρά, σταμάτησαν να ζητούν φαγητό και ψόφησαν. Κάποιοι λένε ότι φταίει το αβγό αλλά εγώ πάντα το χρησιμοποιούσα. Τι λέτε; Ακόμα, φέτος πολλά ζευγάρια μου γέννησαν άσπορα αυγά. Πώς το αντιμετωπίζουμε αυτό;
Φιλικά, Δημήτρης