Αναπαραγωγή Προβλήματα όταν κάποιος προχωρά απο ενθουσιασμό στο ζευγάρωμα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης argyro
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

argyro

PB New Member
Εγγραφή
18 Μαϊ 2009
Μηνύματα
7
Πόλη
Κερατσίνι
Καλημερίζω όλα τα μέλη και εύχομαι να περνάτε καλό καλοκαίρι μαζί με τους φτερωτούς ή μη φίλους σας.

Η απουσία μου οφείλεται σε ολιγοήμερες διακοπές (με υποχρέωση σε άνθρωπο για να προσέχει τα πουλάκια)και πολύ απασχόληση με τα κατοικίδια.
Η πρώτη γέννα με 3 καναρινάκια πήγε πολυ καλά. Στη δεύτερη όμως είχα προβλήματα.
Η Μπουλίτσα έκανε 5 αυγουλάκια. Από τη 1 Ιουλίου μέχρι καί της 5 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία της γέννησης των νεοσσών.
Αυτή η διαφορά δημιούργησε το πρόβλημα τα δύο τελευταία να είναι πιο αδύναμα και να μη ταϊζονται πολυ. (έμαθα από εσάς ότι επρεπε να είχα απομακρύνει τα αυγα... Κ.λ. Π στερνη μου γνώση).
Χώρισα τον πατέρα με τα δύο αδύναμα σε άλλο κλουβί καί πήγαν μια χαρά...
Το μεγαλύτερο και πιο ζωηρό γύρισα πριν 5μέρες απο τη δουλεια και το βρήκα με χτυπημένο; το ματάκι του και γεμάτο αίματα. Τώρα είναι τυφλό από το ματάκι αυτό.
Το μικρότερο που είναι στο αλλο κλουβι είχε αίματα στο πάνω μέρος του ράμφος του και σήμερα του λείπει ενα κομμάτι. Έχω πάθει σοκ αφιερώνω πολλες ωρες για να τα προσέχω και με στεναχωρεί η ιδέα ότι μπορεί να αδυνατεί να τραφεί μονο του. Να δοκιμάσω να του φτιαξω κάτι σε υγρή μορφή θα μπορέσει να φάει;
Βρήκα και πτηνίατρο κοντά μου και θα τα πάω.

Φίλοι μου σας κούρασα αλλά ένοιωσα την ανάγκη να καταγράψω τις εμπειρίες μου και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποια σαν καί εμένα που αγαπάει τα ζώα και απο ενθουσιασμό προχώρησα στο ζευγάρωμα.
 
Μηπως οι γονεις επειδη ηθελαν να ξαναζευγαρωσουν εδειξαν επιθετικη συμπεριφορα; Μηπως ο αρσενικος εκανε την δουλεια;
Οπως και να χει να το προσεξεις το ζευγαρι μηπως ο ασενικος ειναι πολυ επιθετικος κ. Τ.λ
Μηπως τα επιτεθηκε κατι απ'εξω; Προσεξε το κι 'αυτο.
Οταν τα μικρα ειναι αδυναμα μπορεις να παρεμβεις εσυ και να τα ταισεις με ετοιμες σκονες που τις διαλυεις με νερο και τα προσφερεις τα μικρα με συριγγα. Υπαρχουν πολλες στο εμποριο (πχ quico, orlux κτλ)
Σε καθε περιπτωση μην απογοητευτεις!
 
Καλημέρα σας:cooll::
Frago τα καναρινάκια απο τη 2η γέννα είναι το 1ο 30ημερών το2ο 29... Και το 5ο 25ημερών.
Pro ευχαριστώ για τις επισημανσεις σου. Δεν πιστεύω οτι μπορεί ο πατέρας να τραυμάτισε τα μικρα γιατί οσο τα παρατηρώ ειναι πολυ στοργικός με τα μικρά και τα φροντίζει πολυ.
Με βάζεις σε σκέψη ο εξωτερικός παράγοντας που μου γράφεις.
Τα κλουβια τα έχω στο μπαλκόνι μου και έχω παρατηρήσει οτι κάθε απόγευμα τα περιτριγυρίζει μια σφήγκα ή μελισσα μπορεί να ευθύνεται αυτή;
 
Back
Top