Γενικά Προβληματισμοί σχετικά με την απόκτηση καναρινιού

Nikoletta

PB Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2008
Μηνύματα
727
Πόλη
Άλιμος
Καλημερα σε όλη την ομαδα! Όπως ειχα αναφέρει κάποιες βδομάδες πριν, ο μικρος (11 χρονων) ειχε αναφέρει ότι θελει να έχουμε ένα καναρινακι να φροντίζουμε. Φυσικα ενθουσιαστηκα, γιατι λατρεύω τα ζώα και πάντα ήλπιζα ότι το παιδί θα μου μοιασει σε αυτό. Ενα μελος μας προσεφερθη να μας χαρίσει καναρινακι μετα τις νέες γεννες (σ'ευχαριστουμε πολυ Elli ❤️️️️) κι έκτοτε προσπαθω μεσα στο κεφάλι μου να επιλυσω διαφορα ζητήματα, για τα οποία θα εκτιμούσα την συμβουλή σας ως εμπειροτερους.

1) Επειδη το σπίτι είναι αρκετά ψηλά, συνηθως έχει πολλούς αερηδες συν αγρια πουλια που πηγαινοερχονται, οπότε έχω αποκλείσει ηδη την πιθανότητα μόνιμης εγκατάστασης του κλουβιου στο μπαλκόνι.

2) Το σπίτι είναι ΠΟΛΥ φωτεινο αλλα εχει το μειονέκτημα ότι, πλην των υπνοδωματίων και του μπάνιου, ειναι ενιαίο. Επομένως, λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα αγόρια μου ειναι θορυβωδη (σε αντίθεση με μένα, μιλάνε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυνατα) κι ότι δεν επικρατεί ησυχία μέχρι τις 23:00, ειναι σαφεστατο ότι το πουλάκι δεν θα μπορεί να ησυχάσει με τίποτα στον ενιαίο χωρο .Σκέφτηκα το υπνοδωμάτιο μας αλλα διαβάζοντας σε αλλο ποστ ότι τα πουλιά παράγουν σκόνη ίσως να μην είναι καλή ιδέα.

3) Η μόνη λύση για τον βραδινό του υπνο ίσως να είναι ένα αποθηκάκι που βλεπει στο σαλόνι, στο οποίο έχουμε τα απορρυπαντικα, το πλυντήριο και βάζουμε και τα παπούτσια. Στο εν λόγω αποθηκάκι εχω μονίμως το παραθυράκι ανοικτό αλλα εννοειται πως κλείνει. Ωστοσο δεν θερμαίνεται σαν χώρος. Μήπως ολο αυτο δημιουργήσει στο πουλάκι αναπνευστικό προβλημα? Δεν μυριζει αλλα επειδή γενικα ειμαι τρελαρα στο να υπαρχουν παντα ανοικτά παραθυρα, όταν κλείνει το παράθυρο εγω νομιζω ότι μυρίζει. Οση εκκαθάριση και να κανω, παλι θα έχει μέσα παπούτσια και κάποια μπουκαλάκια.

Θα εκτιμούσα την αποψη σας κι ευχαριστω εξ των προτέρων που διαβάσατε ολο αυτο το κατεβατό.
 
@Nikoletta πιστεύω ότι η πρώτη λύση αυτή που έχεις απορρίψει είναι η καλύτερη για σένα και το καναρίνι. Στο μπαλκόνι με την κατάλληλη προστασία από αέρα και αρπακτικά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Μπορείς να πάρεις ιδέες από το forum με τις ιδιοκατασκευες των μελών όπως εδώ,: Thread 'Προστασία από αρπακτικά' https://community.petbirds.gr/threads/Προστασία-από-αρπακτικά.37791/
 
Συμφωνώ με την πρόταση του Βάιου. Τις υπόλοιπες λύσεις τις βρίσκω ακατάλληλες.

Δεν μυριζει αλλα...
Και αυτά δεν μυρίζουν αλλά τα καναρίνια πεθαίνουν. 🙂

 
Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Θα πρέπει να το σκεφτώ πολυ σοβαρότερα απ'οσο το σκεφτομαι ηδη και να δω πώς θα τα καταφέρω.
Το μπαλκόνι δημιουργεί ασφαλή 'γωνία' που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ιδιοκατασκευη σχεδον διπλα από την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικου (παρεμβαλλεται μια τζαμοπορτα μονο), που αποτελεί και την βασική θερμανση του σπιτιού χειμωνα-καλοκαιρι. Άρα είναι κι αυτό μια σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες..
Επίσης από τότε που ο μπαμπακας μου, το καλο και δημιουργικό αυτο ακουραστο μυρμήγκι, έπαθε εγκεφαλικό, ολα εχουν ρημάξει γιατι εκεινος μου έφτιαχνε κυριολεκτικά τα παντα.. Τα δικά μου χέρια πιάνουν αλλα στα βασικά μόνο οποτε η ιδιοκατασκευη θα πρέπει να γίνει παραγγελία λογω ασχετοσύνης.
 
Στο μπαλκονι,θα συμφωνήσω κι εγώ,ειναι η καλύτερη λύση.
Σε ότι αναφορά την σκόνη που είπες πιο πάνω αφορά κυρίως τους παπαγάλους αλλα παραμένει ακατάλληλος ο ύπνος στο ίδιο δωμάτιο.
 
Άρα είναι κι αυτό μια σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες..
@Nikoletta δώσε μας μια φωτογραφία του χώρου και θα σου αποδείξουμε ότι είμαστε "δυνατά μολύβια" εδώ μέσα.
 
@Nikoletta από τα "λεγόμενά" σου απορρέει υπερβολική αγάπη για το χόμπι μας. Τώρα δεν ξέρω εάν είναι ο μικρός ή εσύ, πάντως εμένα δίνεις την εντύπωση πως περιμένεις τον νέο σου φιλαράκι πως και πως. Εάν διαβάζοντας αυτές τις αράδες αισθανθείς πως έχω 1% δίκιο τότε εκμεταλλεύσου τον χρόνο, κάνε μια ανακαίνιση στο αποθηκάκι ή προσάρμοσε σχετικά μια γωνιά του σπιτιού σου για να υποδειχθεί μια νέα εκτροφή, γιατί κατά 'κει σε βλέπω. Έχεις όλο τον χρόνο να κάνεις ένα χώρισμα σε κάποια γωνιά με κοτόσυρμα, να επισκευάσεις όποιες ατέλειες στο αποθηκάκι, ακόμα και να στήσεις ένα οικίσκο σε μια γωνιά του κήπου. Μην θεωρήσεις ότι είμαι υπερβολικός, δες μπροστά και θα καταλάβεις τι θέλω να πω, βάλε μια σωστή αρχή. Καλή συνέχεια.
 
Σας βάζω και τις σχετικές φωτο, της κογχης που ειναι η μοναδική στα μπαλκόνια μου που να έχει και πλαϊνό τοίχο. Να διευκρινίσω πως είμαστε ψηλα, σε γωνία κι έχει παντα ρεύματα. Στην 1η πάνω από το ξύλινο τραπέζι είναι η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικου.
 

Συνημμένα

  • 20210313_094039.webp
    20210313_094039.webp
    55,9 KB · Προβολές: 21
  • 20210313_094424.webp
    20210313_094424.webp
    49 KB · Προβολές: 21
@Nikoletta πιο ιδανική γωνία δεν γίνεται. Ήδη σε φαντάζομαι να παίρνεις δύναμη απολαμβάνοντας το πρωινό καφεδάκι σου παρέα με τους ήχους του πουλιού προτού αρχίσουν οι φωνές των παιδιών σου.
Όταν παρθούν οι αποφάσεις εδώ είμαστε.
 
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19 ευχαριστω πολυ για την ενθαρρυνση Θα ψάξω σχετικά με τις ιδιοκατασκευες, ώστε όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα (...) να μπορώ σιγα σιγα να οργανωθώ. Εχω παρα πολλες απορίες αλλα πριν σας ζαλίσω, θα το κοιταξω λιγακι μόνη μου.
 
Back
Top