Αναπαραγωγή Προβλημα αναπαραγωγης ζεμπρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης morpheas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

morpheas

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
195
Πόλη
Κόρινθος
Τα ζεβρακια μου πριν λιγο καιρο ξεκινησαν υπο τις καλυτερες προυποθεσεις (διατροφικη προετοιμασια-μεταξυ τους συμπεριφορα) την 3η αναπαραγωγικη τους προσπαθεια στην κλουβα που εχω με το προβλημα οτι τους αρεσε να κοιμουνται μεσα στην ταιστρα με τον σπορο. Αυτο δεν αλλαξε ακομα και οταν εβαλα φωλια και νημα και ετσι επωαση μεχρι σημερα πραγματοποιειται εκει. Δυστυχως ομως επειδη το υλικο φωλιας ειναι βρωσιμο το καταναλωσαν και διαπιστωσα σημερα μετα λυπης μου οτι στην λεκανη της κλουβας υπαρχουν υπολλειματα απο αυγο που σημαινει οτι μαλλον καταναλωσαν και καποιο απο τα αυγα που επωαζαν. Σημερα η θηλυκια προσπαθει δειχνει οτι θα φτιαξει φωλια στο αλλο κομματι της ταιστρας που ειναι ανεπαφο. Τα αυγα που εχουν απομεινει ειναι ζωντανα αν κρινω απο την οψη τους.
Ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω!
 
Μαρία τώρα τι κάνουν με τα υπόλοιπα αυγά; Εξακολουθούν να τα επωάζουν χωρίς προβλήματα;
 
Δεν θα το ελεγα... Ο αρσενικος ειναι λιγο ταραγμενος αλλα κατα τα αλλα πανε εναλλαξ στην ταιστρα και επωαζουν αλλα δεν υπαρχει υλικο επιστρωσης πια. Το φαγανε. Επιπλεον σημερα το πρωι πρεπει να τσακωθηκαν αλλα μετα ολα καλα. Τωρα που μιλαμε την βοηθα να στρωσει τα αυγα.2 στον αριθμο.
 
Σε αυτη τη φαση αφησε τα να δουμε τι θα κανουνε με τα αυγα που απομεινανε διοτι δεν ξερω αν κανει να τα μετακινησεις!

Ομως θα σου προτεινα με την πρωτη ευκαιρια αλλαξε τις ταιστρες! Βαλε τετοιου τυπου που δε θα καθονται μεσα! Και μια κανονικη φωλια και υλικο και πιστευω ολα καλα θα πανε!
 
δυσκολη περιπτωση αυτη.. Κεγω δε ξερω τι να πω. Παντως θα προτεινα κατι που δε ξερω εαν ειανι σωστο αλλα νομιζω οτι ειναι η μονη λυση. Να μετεφερες τα αυγα. Γιατι τωρα κ εκει που ειναι υπαρχε κινδυνος μεγαλος να σπασουν. Εαν τους βαλεις τη φωλια την αλλη με νημα που να το εχεις βαλει εσυ πανω κ να αφησει ςλιγο σχεδον γιανα το φτιαξουν μονα τους; Εαν το κανουν αυτο μετα θα μπορουσες να μεταφερεις τα αυγουλακια μεσα. Ειναι παρακινδυνευμενο το ξερω αλλα κ το να τα αφησεις εκει στη ταιστρα επικινδυνο μου ακουγεται εξισου. Τουλ εαν μεταφερεις τα αυγα σε ηδη φτιαγμενη φωλια εαν το αποδεχτουν κ πανε κ κλωσσανε εκει μετα γλυτωσες τη ταλαιπωρια,ρνω τωρα τα αυγα βρισκοντια σε κινδυνο. Ας μας πουν κ οι πιο εμπειροι τη γνωμη τους..
 
Maria,

an thimame kala kai sti prigoumenes folies ixes problima me ta Zebrakia sou.

Ego pistebo to zefgari den teriasei. Gia afto kathe fora exeis problimata.
 
Back
Top