Ασθένειες Προβλημα με δυο μωσαικα καναρινια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης koskos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

koskos

PB Member
Εγγραφή
4 Απρ 2009
Μηνύματα
166
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Εχω πρόβλημα με δυο καναρινια. Είναι ασπροκόκκινα μωσαικα περσινα. Το ένα θηλυκο και το άλλο αρσενικο. Είναι στα τελειώματα πτερορροιας. Ταιζω τ3 platino και ετοιμη αυγοτροφη χωρις χρωστικη. Γλυστριδα και muta vit. Πριν ένα μηνα τα εκανα baycox λογω ερεθισμένων εντερων. Τα πουλια είναι δραστηρια αλλα η θηλυκια πινει πολύ νερο εχει διαρροια ενώ ο αρσενικος τρωει πολύ και εχει το στομα του καποιες φορες ανοικτο.Ανοιξα το ραμφος τους και είναι καθαρα.

Η θηλυκια

0012.webp 0015.webp

Αρσενικος

0013.webp 0016.webp
 
Η κοιλιά δεν δείχνει να έχει κάτι. Ψηλά η περιοχή που βρίσκεται το συκώτι, αν και δεν φαίνεται καθαρά, δείχνει μαύρη. Καλό θα ήταν να βγάλεις από μια φωτογραφία την περιοχή του στήθους και χαμηλότερα, τουλάχιστον μέχρι το μέσο της κοιλιάς.
 
Σταυρο το συκωτι φαινεται να ειναι μαυρο. Θα προσπαθησω αυριο για αλλες φωτογραφιες..
 
Επίσης Κώστα αφαίρεσε τη έτοιμη αυγοτροφή και προτίμησε να φτιάξεις μια σπιτική (έχει αρκετές συνταγές στο φόρουμ) για να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει μέσα κάτι ύποπτο.
 
Σημερινες φωτογραφιες
θηλυκο

0025.webp

αρσενικο

0026.webp

Αυγοτροφη δεν τρωνε τωρα. Μηπως η θηλυκια εχει πρόβλημα στα νεφρα η στο συκωτι;Η λαιμαργια του αρσενικου είναι σημαδι κοκκιδιωσης αν και εχω κανει ένα κυκλο με baycox?
 
Οταν κάνεις μια οποιαδήποτε θεραπεία θα την ολοκληρώνεις. Διαφορετικά μην την ξεκινάς καθόλου. Πιθανόν να δημιουργήσεις χειρότερο πρόβλημα απο το ήδη υπάρχον. Το Baycox είναι γνωστό οτι δουλεύει σε δυό πενθήμερους κύκλους με μια ενδιάμεση διακοπή δύο ημερών. Αλλα τα κόπρανα των πουλιών δεν φαίνονται ογκώδη, δεν υπάρχει βλέννα αλλά ούτε και αίμα, άρα η κοκκιδίωση μάλλον... Πιθανολογείται.
-Το στόμα του αρσενικού κάποιες φορές ανοικτό δεν λέει τίποτα. Εχει ταυτότοχρονα σφύριγμα; Ταχύπνοια;ρογχο ή πτερνισμα; Ανοικτό μπορεί να είναι απο κάποιο στρες ή κάποια αμυντική στάση.
-Διάρροια στις κουτσουλιές δεν υπάρχει. Πολλά υγρά ΝΑΙ . Αλλά αφου πίνει πολύ νερό δεν θα έχει πολλά ούρα; Γιατί πίνει πολύ νερό; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ .. Αλλά μήπως ξεκίνησε να πίνει πολύ νερό μετά την λήψη του BAYCOX ; Σε κάθε περίπτωση μια διατροφή με σπόρους όπως ΚΙΑ - ΚΑΜΕΛΙΝΑ -ΦΟΝΙΟ θα βοηθήσει να βγεί ένα πρώτο συμπέρασμα. Φυσικά σ' ένα πουλί με πολλά υγρά ας μη δίνουμε για λίγο καιρό γλυστρίδα ή φρούτα. Η καθαριότητα καλόν είναι να γίνεται με σχολαστικό τρόπο σε όλο το κλουβι και τα σκεύη.
 
Πριν ένα μηνα τα εκανα baycox λογω ερεθισμένων εντερων
Σε σχέση με την εικόνα που βλέπουμε σήμερα, πώς ήταν η κατάσταση τους πριν από ένα μήνα;
Γλυστριδα και muta vit
Γλιστρίδα εξακολουθείς να δίνεις μέχρι σήμερα;

Στις φωτογραφίες του μηνύματος #5 υπάρχει όντως πρόβλημα στο συκώτι. Μικρότερο στο αρσενικό μεγαλύτερο στο θηλυκό. Στα έντερα δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα εκτός από μια μικρή διόγκωση στο αρσενικό, η οποία μπορεί να μην οφείλεται καν σε ασθένεια.

Η παρατήρηση περί λαιμαργία νομίζω πως δεν μπορεί να αξιολογηθεί από τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε λίπος, αλλά ούτε και καρίνα που να βάζει υποψίες για κάτι περίεργο.

Σε τι χώρο διατηρείς τα πουλιά; Σε τι είδος κλουβια διατηρείς τα συγκεκριμένα πουλιά. Ποια ακριβώς είναι η διατροφή που τους παρείχες τις τελευταίες είκοσι μέρες;
 
To baycox το χρησιμοποιω σε 2 κυκλους των 5 ημερων με 5 μερες κενο και στο τελος 5 προβιοτικο 5 πολυβιταμινη. Γλυστριδα εχω κοψει εδω και 10 μερες τρωνε μονο σπορους muta vit μια φορα την εβδομαδα. Η εκτροφη μου ειναι εσωτερικη με επαρκη φυσικο φωτισμο.Χρησιμοποιω εξηνταρες ζευγαρωστρες με πατο που αφαιρειται. Οσο για την κατασταση τους προ baycox ειναι οντως καλυτερη.
 
Δεν βλέπω να έχω κάτι να συμπληρώσω σαν γνώμη για κάποια βοήθεια. Το θέμα το ξέρεις και κάνεις τα απαραίτητα. Φαίνεται όμως οτι κάτι άλλο συμβαίνει με τα πουλιά και δεν απέδωσε η θεραπεία. Συνήθως η ιδιαίτερη φροντίδα, η παροχή σπόρων υγείας, το ήρεμο περιβάλλον και ο σωστός υπνος, βοηθάνε στο να αποκατασταθεί η όποια ανισορροπία του οργανισμού και σε λίγο χρόνο είναι κακιά ανάμνηση. Αν όμως υπάρχει ασθένεια, χωρίς ακριβή διάγνωση, πάει κανείς ψάχνοντας. Όπως καταλαβαίνεις αυτό σπάνια βγαίνει σε καλό για το πουλί.
 
Κώστα, δεν ξέρω αν παρακολουθείς το θέμα Γύρισα από τις διακοπές και δύο θηλυκές έχουν καρίνα | Σελίδα 6 Αν όχι, ρίξε μια ματιά από το σημείο που θα σε βγάλει το λινκ και μετά. Είναι αρκετά σχετικό και θα σου πρότεινα να δώσεις και εσύ τα διατροφικά συμπληρώματα που βοηθούν το συκώτι.
 
Back
Top