Ασθένειες Προβλημα στο ποδι ενος καναρινιου μου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης kxt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kxt

Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας, γνωριζει κανεις τι φαρμακο θα πρεπει να δωσω για να το αντιμετωπισω. Το πουλι εχει ειδη απομονωθει.

Συνημμένα

• DSC00639.webp
    DSC00639.webp
    79,8 KB · Προβολές: 229
Τι ηλικία έχει το πουλάκι;

Το πουλι ειναι τριων ετων και το προβλημα του το εντοπισα τις τελευταιες δυο μερες.

Εγώ θα σου έλεγα να του κάνεις μια θεραπεία με epithol για όσες μέρες συνιστάται και το του βάζεις καθαρές – απολυμασμένες πατήθρες καθημερινά για αυτό το διάστημα.

Ποιες πατήθρες χρησιμοποιείς; Σου είναι εύκολο να ανεβάσεις μια φωτογραφία ή να τις περιγράψεις;

Αυτό που σου προτείνω να κάνεις είναι να του βάζεις 3 με 4 φορές την ημέρα μπεταντίν γιατί το πίσω δάχτυλο δείχνει να έχει κιτρινίσει που ίσως να έχει πίον και χωρίς να θέλω να σε τρομάξω υπάρχει και μια πιθανότητα να ακρωτηριαστεί το πίσω δάχτυλο χωρίς αυτό να είναι και 100% πάντως μην το αφήσεις!

• Like
Αντιδράσεις: kxt
Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς (εφόσον προτιμάς τις πλαστικές) αυτές που πιάνουν από τη μια άκρη του κλουβιού έως την άλλη και έχουν την ίδια διάμετρο σε όλο τους το μήκος.

Μια άλλη πρόταση και ίσως προτιμότερη είναι οι ξύλινες που υπάρχουν στο εμπόριο, με την προϋπόθεση να αλλάζουν συχνά και να απολυμαίνονται επίσης, διότι σε αυτές μπορούν να "φωλιάσουν" ευκολότερα οι μικροοργανισμοί (μικρόβια - ακάρεα). Επίσης να χρησιμοποιείς πατήθρες διαφορετικής διαμέτρου. Αν έχεις για παράδειγμα δύο μέσα στο κλουβί, η μία να έχει διάμετρο 1εκ και η άλλη 1,2εκ.

Εσύ θα αποφασίσεις πως θα το αντιμετωπίσεις kxt και ο stavros σου έχει καλή πρόταση απλά κατεμέ το μπεταντιν είναι πιο σίγουρο αντισιπτικό.

Το πουλακι παταει το ποδι του; Επειδη φαινεται στην φωτογραφια μπλε σε καποια σημεια μου φαινεται πως το ποδαρακι του αρχιζει και νεκρωνει, χωρις να θελω να σε τρομαξω φυσικα η να σε παρω στον λαιμο μου. Μην το αφησεις πηγαινε σε καποιον κτηνιατρο της περιοχης σου να σου πει τι εχει. Αν αυτο που διακρινω το κιτρινο υγρο στο δαχτυλο του πουλιου ειναι πυον τοτε μεχρι να πας σε γιατρο εφαρμοσε καποιο τοπικο αντισυπτικο στην περιοχη και απολυμανε καθημερινα τις πατηθρες. Μην το αμελησεις ομως να πας καπου

Λοιπον, σας εχω νεα για την κατασταση του καναρινιου μου και για οσους αντιμετωπιζουν παρομοιο προβλημα να κανουν οτι κι εγω. Απολυμαινα καθε μερα το ποδαρακι με μπεταντίν και τωρα μετα απο μια εβδομαδα περιπου εχει βελτιωθει η κατασταση του αρκετα. Δηλαδη, Εχει αρχισει να το παταει και εχει φυγει το μπλε που φαινοταν. Η μονη απωλεια ειναι το νυχι του πισω ποδιου. Και μια ερωτηση τωρα, ποτε μπορω να τον ξαναβαλω με την θηλυκια του γιατι ειχε ζευγαρωσει και τωρα σε πεντε μερες περιμενω βγουν τα μικρα;

Άστο μέχρι να δείς το πουλάκι καλά! Μην το βάλεις με την κανάρα, άστο καραντίνα.Χαίρομαι που το μπενταντίν έκανε την δουλεία του!

• Like
Αντιδράσεις: kxt
Πριν πολλή καιρό είχα γράψει για ένα σπρέι που είχα βρει σε κτηνίατρο και το δοκιμάσαμε σε ένα καναρινή που για μήνες είχε περίπου το ειδιο πρόβλημα με το δικό σουκαι μετά από τρεις εφαρμογήs το πουλάκι είναι μια χαρά. Αυτό το σπρέι επιτέλουςs μετά από τέσσερις μήνες σήμερα το παρέλαβα. (Alunic) Aluminium Spray
Το ALUNIC είναι μια σύγχρονη μορφή επιδέσμου με μια ελαστική και αδιαπέραστη μεταλλική μεμβράνη. Συνεπώς οι περιοχές είναι προστατευμένες ενάντια σε βακτηριακες μολύνσεις και άλλες επιβλαβείς επιδράσεις από το περιβάλλον.

... Και μια ερωτηση τωρα, ποτε μπορω να τον ξαναβαλω με την θηλυκια του γιατι ειχε ζευγαρωσει και τωρα σε πεντε μερες περιμενω βγουν τα μικρα;

Θα ήθελα να σου πώ οτι στην θέση σου δεν θα ξανάβαζα
αυτό το πουλί για ζευγάρωμα και μάλιστα θα παρακολουθούσα πολύ προσεκτικά
τα πουλάκια που έχουν προκύψει απο το προηγούμενο ζευγάρωμα του.
Η εικόνα της περιοχής που βλέπω στην φωτό, η φλεγμονή, η απώλεια του νυχιού,
και η καλυτέρευση με το ιώδιο με κάνουν να πιστεύω οτι πρόκειται για μια μορφή
ευλογιάς.
Αν μπορείς να πάρεις μια ιατρική γνώμη, θα είναι ότι καλύτερο.

Κάποιος καλός φίλος, μου υπενθύμισε οτι πριν
απαντήσουμε πρέπει να κοιτάμε την ημερομηνία που άνοιξε το θέμα
και όχι απλώς, το τελευταίο πόστ..

Back