Αναπαραγωγή Προετοιμάζεται για καινούρια γέννα;

tasioskis

PB Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2018
Μηνύματα
901
Πόλη
Πάφος
καλησπερα παιδια, στις 26 του μηνα πεταξα τα αυγα και αφαιρεσα την φωλια απο την καναρα μου, σημερα την βλεπω να κοβει χαρτι και να το τοποθετει στην αυγοθηκη σαν να στρωνει φωλια. Γινεται να προετοιμαζεται για καινουρια γεννα; Ειναι σε 60αρι κλουβι μαζι με τα 3 μπομπιρακια της απο την προηγουμενη γεννα πληρως απογαλακτισμενα, επαφη με αρσενικο δεν εχει ουτε οπτικη ουτε ακουστικη. Η μοναδικη ακουστικη επαφη που εχει ειναι με την καρδερινα που αυτες τις μερες μας εχει παρει τα αυτια με το τραγουδι της.
 
Αν η διατροφή της εξακολουθεί να είναι πλούσια σε πρωτείνη, ο οργανισμός της θα μπει σε διαδικασία νέας ωοτοκίας με άσπορα αυγά. Το ιδανικότερο είναι να μείνει σε ξεχωριστό κλουβί με λιτή διατροφή, εφόσον τα μικρά ξεκινήσουν να τρώνε σπόρους μόνα τους.
 
Αφού είναι απογαλακτισμένα τα μικρά γιατί τα έχεις μαζί; Βάλε το θηλυκό μόνο του ή με άλλα θηλυκά και αδιαφόρησε για τα αυγά. Ειναι πολύ αργα για νέα φωλιά και γέννα. Αν θέλεις να την "κόψεις" πιο ομαλά, δώσε φωλια και κλωστές και αντικατέστησε τα αυγά με ΕΝΑ πλαστικό ομοίωμα. Θα κάτσει, και θα σηκωθεί μόνη της μετά απο λίγες ημέρες.
 
περιμενω ανθρωπο να μου φιαξει κλουβα στον κηπο, ετσι ωστε να τα βαλω και τα 5 μπομπιρακια με την μητερα τους εξω να περασουν την πτεροροια εκει. Ο πατερας ειναι σε ξεχωριστο κλουβι εξω απο τωρα. Σε καμια περιπτωση δε θελω αλλη γεννα διοτι εχει ηδη κανει 4 γεννες, 2 ενσπορες με 5 μπομπιρακια και 2 ασπορες. Δεν θα αντεξει αλλο και ηδη εδω κατω εχουν σφηξει οι ζεστες
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Εντάξει, αλλά προκειμένου να μην της έρθει να κάνει και άλλη άσπορο γέννα, θα πρέπει όπως σου είπαν η διατροφή της να είναι λιτή, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο είναι σε κλουβί με νεαρά πουλιά των οποίων η διατροφή θα πρέπει να είναι όσο πιο πλούσια γίνεται, μια και ακόμα βρίσκονται στην ανάπτυξη. Όποτε, εφόσον τα μικρά τρέφονται μόνα τους, η μητέρα ας πάει σε ατομικό κλουβί, αν γίνεται φυσικά.
Τέλος για την κλούβα προνοήστε ώστε να έχει προστασία όχι μόνο από αρπακτικά, εναέρια και μη ( Π.χ πρέπει να βρεθεί τρόπος οι γάτες να μην μπορούν να προσεγγίσουν κοντά, τα ποντίκια και τα φίδια να μην περνούν από το κάγκελο), αλλά και από τα κουνούπια για αποφυγή μόλυνσης από ευλογιά.
 
Back
Top