Αναπαραγωγή Προετοιμασία αναπαραγωγής καναρινιών

Εγγραφή
22 Σεπ 2017
Μηνύματα
44
Πόλη
Άλιμος
Αγαπητοί φίλοι, είμαι νέος στο χώρο. Έχω 3 θηλυκά και ένα αρσενικό καναρίνι. Τα έχω έξω στο μπαλκόνι περιοχή Αττικής και προστατευμένα από το κρύο. Το αρσενικό κόκκινου χρώματος μόνο του. Ένα κόκκινο θηλυκό μόνο του και δυο λευκά θηλυκά μαζί σε ζευγαρώστρες 60άρες. Βοηθήστε με στις απορίες που έχω. Ξεκινώ τώρα διατροφή ειδική και με τι; Για πόσο καιρό και πότε γίνεται η ένωση τους;
 
Ξεκινώ τώρα διατροφή ειδική και με τι;
Η διατροφή είναι βασική προϋπόθεση για ολόκληρα το χρόνο κι όχι μόνο για τις 4-6 βδομάδες πριν την αναπαραγωγή. Απλά προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε εποχής.
Αν λοιπόν σκοπεύεις όπως γράφεις να κάνεις αναπαραγωγή σε εξωτερικό χώρο... Τότε άνετα μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και σε ένα περίπου μήνα. Οπότε:
  1. Βάζεις τα αρσενικά σε ποιο φωτεινό και ευήλιο χώρο.
  2. Προσφέρεις πλούσιο μείγμα σπόρων
  3. Αραιά και που άγρια χόρτα ή λαχανικά
Και όταν καταλάβεις πως τα αρσενικά είναι έτοιμα... κελαηδάνε έντονα και είναι ανήσυχα μέσα στο κλουβί τους τότε ίσως είναι και η ώρα να πας τα θηλυκά δίπλα τους.
Σίγουρα μετά από ελάχιστες μέρες θα αρχίσουν τα ταΐσματα από το χώρισμα μεταξύ τους... Αυτό είναι δείγμα πως πρέπει να αφαιρέσεις το διαχωριστικό, να τοποθετήσεις φωλιά στη ζευγαρώστρα και ασφαλώς και το κατάλληλο υλικό.
Επειδή όπως καταλαβαίνεις χρόνος υπάρχει... καλό είναι να διαβάσεις το άρθρο που αναφέρθηκε νωρίτερα όπως κι αυτά:
  1. https://community.petbirds.gr/threads/Αναπαραγωγή-καναρινιών-σε-ζευγαρώστρες.17713/
 
Back
Top