Αναπαραγωγή Προετοιμασία για αναπαραγωγή - ένωση ζευγαριών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης djpietro
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

djpietro

PB New Member
Εγγραφή
9 Δεκ 2013
Μηνύματα
136
Πόλη
Λευκωσία
Καλησπέρα σε όλους!Φτάνουμε σιγά σιγά στη περίοδο αναπαραγωγής και προβληματιζόμουν πότε θα ενώσω τα ζευγάρια μου. Μέχρι σήμερα είχα τους αρσενικούς μόνους στις ζευγαρώστρες και τις θυληκιές μαζί ανα χρώμα και τύπο (κόκκινα, κίτρινα, ασπρα και γκλόστερ). Έχουν ξεκινήσει διατρόφική προετοιμασία εδώ και ένα μήνα και 1 βδομάδα περίπου. Την τελευταία ενάμιση βδομάδα έχω ξεκινήσει Ferti Vit και θα συνεχίσω για ακόμα ενάμιση με δυο βδομάδες.2 φορές την βδομάδα έδινα αυγοτροφή με Calci Lux και Breedmax και σταδιακά θα την αυξήσω στις 3 και μετα καθημερινα μέχρι το πρώτο αυγό. Δίνω επίσης και διάφορα φρούτα σε μικρές ποσότητες.Λογάριαζα να ενώσω τα ζευγάρια σε 2-3 εβδομάδες όταν θα είναι πιο έτοιμα όμως μιλώντας με διάφορους εκτροφείς και εκθέτες με εμπειρία μου έχουν πει ότι είναι καλύτερα να τα ενώσω απο τώρα τα ζευγάρια για 10 μέρες - 2 βδομάδες και μετα να τους βάλω τις φωλιές. Μου είπαν δεν έχει κανένα πρόβλημα αν μερικά είναι πυρωμένα και άλλα όχι και ότι ίσως είναι καλύτερα να μπουν απο τώρα να μάθουν το ένα το άλλο και να συμφιλιωθούν μέχρι τη στιγμή που θα είναι και τα 2 πυρωμένα. Σήμερα λοιπόν τα έβαλα μαζί. Μερικές θυληκιές είναι ήδη πυρωμένες όπως και μερικοί αρσενικοί και μερικά ζευγάρια στα λίγα λεπτά που τα είδα, γιατι τα είχα βάλει το απόγευμα πριν να σβήσει ο φωτισμός τάιζε ήδη το ένα το αλλο. Δεν είδα κανένα τσακωμό η κάτι άλλο.
Να πω επίσης ότι λόγω έλλειψης χώρου αλλά και χρημάτων δεν έχω τη δυνατότητα να έχω ζευγαρώστρες με χώρισμα εκτός από τις 3 μεγάλες κλούβες που ήταν οι θυληκιές οι οποίες γίνονται και 3 ζευγαρώστρες. Ξέχασα να πω ότι ο φωτισμός τώρα είναι στις 12,5 ώρες.
Εσάς ποια είναι η γνώμη σας γι αυτη τη μεθοδο;Θα υπάρξει κανένα πρόβλημα που τα ένωσα απο τώρα;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Πέτρος
 
Εγώ θα σου πρότεινα να τα βάλεις από τώρα μαζί με χωρισμα αλλά καθώς διάβαζα το μήνυμα, έφτασα εδώ:
Να πω επίσης ότι λόγω έλλειψης χώρου αλλά και χρημάτων δεν έχω τη δυνατότητα να έχω ζευγαρώστρες με χώρισμα εκτός από τις 3 μεγάλες κλούβες που ήταν οι θυληκιές οι οποίες γίνονται και 3 ζευγαρώστρες.
Επειδή δεν κατάλαβα όμως ακριβώς, πως βάζεις τα ζευγάρια; Σε μόνα κλουβιά, σε κλούβες όλα μαζί;
 
Σε τετράπατες ζευγαρώστρες όμως δεν έχουν χώρισμα.
https://community.petbirds.gr/attachments/26980/
Η φώτο ήταν πριν ακόμα ολοκληρωθεί το εκτροφείο θα σας βάλω και με τις καινουριες ζευγαρώστρες σύντομα. Είναι όμως το ίδιο μεγεθος μ αυτές χωρίς χώρισμα.Απλά οι ζευγαρώστρες με χώρισμα είναι πιο ακριβές και χρειάζονται και μεγαλύτερο χώρο τόσο σε ύψος όσο και σε μήκος οταν είναι 4 στη σειρα.
 
Αν δεν υπάρχουν τσακωμοί, μπορείς να τα βάλεις από τώρα μαζί. Θα μπορείς όμως να τα παρακολουθείς αρκετά για να βαλεις έγκαιρα φωλιά όπου χρειάζονται; Από την άλλη πάλι, αν τα κρατήσεις χωριστά περισσότερο από όσο πρέπει, αυτά που θα είναι πιο ετοιμα θα ξεκινήσουν τα αυγά στο πάτωμα. Γενικά είναι κάπως δύσκολο να διαχειριστείς την αναπαραγωγή χωρίς χωρισματα όταν έχεις αρκετά ζευγάρια.
 
Συμφωνω σε ολα. Τα παρακολουθώ καθημερινα για αρκετη ωρα, νομιζω εχω μια βδομαδα με δεκα μερες μεχρι να βαλω φωλιές και μετα αυτες που θα ειναι ετοιμες θα μπορουν οποτε θελουν να ξεκινησουν να την φτιαξουν.. Σ ευχαριστώ πολυ Σταυρο για τις συμβουλές και τη βοήθεια!
 
Παιδια ξυπνωντας σήμερα πολυ πρωι ειδα 2 ζευγαρια να ζευγαρώνουν ήρεμα χωρις τσακωμους χωρις τιποτα..🙂 Εχω βαλει φωλιες και μερικές θυληκες επιασαν ηδη δουλεια. Για να δουμε... Μπηκαμε και επισημα στην αναπαραγωγικη περιοδο αν και καποια ζευγαρια μου είναι ακομα πισω διατροφικά και δεν εχουνπυρωσει ακομα. Σ αυτα δεν εβαλα φωλιες.
 
Και γω το ευχομαι.. Με την προετοιμασία που εχουν κανει ελπιζω ότι τα καταφεραν...🙂
 
Γεια σας και παλι παιδια! Πως ειστε; Λοιπον αππ αυγα μεχρι στιγμης ειμαστε μια χαρα μιας και περασαμε τα 45.Αλλες εκαναν 4 κ αλλες 5.Χτες ειχα την πρωτη μου απωλεια οταν πηγα να κανω ωοσκοπηση βρηκα ενα αυγο ραγισμενο και αναγκαστικα το απεσυρα. Σπαζοντας το ειχε μεσα νεοσσο μιας και κυριακη πρεπει να βγουν. Τα υπολοιπα 3 ειχαν σπορο και τα περιμενω να βγουν Κυριακη/Δευτερα αν ολα πανε καλα.Απο Κυριακη και μετα σχεδον καθε μερα θα περιμενω νεοσσους απο τα υπολοιπα ζευγάρια. Σας ευχαριστω ολους εδω στη σελιδα για ολες τις συμβουλές που μου δινατε ολο αυτο τον καιρο, ελπιζω να εχουμε καλα αποτελεσματα. Θα σας ενημερωσω συντομα και με φωτογραφίες.
Φιλικα
Πετρος
 
Καλημέρα με το καλό και να μας ενημερώνεις και όταν με το καλό βγουν, θέλουμε φωτογραφίες :)
 
Λοιπόν παιδια μέχρι στιγμής βγήκαν 2 από τα 4 Λευκά Υπολειπόμενα και 1 από τα 2 κόκκινα που περίμενα..Αυτα δε κατάφερα να βγάλω φώτο χτες ελπίζω να τα καταφερω πιο μετα σήμερα.
Τα 3 από τα 4 Gloster από την κανέλα μου βγήκαν ενώ εμπαινα στο κλουβι σήμερα το πρωί.. Περιμένουμε ακόμα 1... Δείτε τι όμορφη η μαμα!
2014-02-25 08.32.37.webp 2014-02-25 08.32.27.webp 2014-02-21 14.42.09.webp
 
Καλή συνέχεια!
Γιατί τόση σκίαση Πέτρο;. Έχεις ήλιο η απλά το κάνεις για κάλυψη;
 
Καλως τα δεχτηκες! Με το καλο να κλαρωσουν και να βγουν και τα υπολοιπα! :D
Εξωτερικη η εκτροφη σου ή εσωτερικη;
 
Καλή συνέχεια!
Γιατί τόση σκίαση Πέτρο;. Έχεις ήλιο η απλά το κάνεις για κάλυψη;
Το κάνω για κάλυψη απο σκόνες κτλ μιας και το διχτυ δεν αφηνει να περναν πολλες ακαθαρσιες στο κλουβι. Επισης για να μην βλεπονται τα ζευγαρια γιατι οι ζευγαρωστρες μου ειναι πολυ κοντα η μια στην αλλη.
@alicedros το εκτροφείο μου ειναι κάτι ενδιάμεσο προς το παρών 🙂 είναι έξω στεγασμένο όμως και καλυμμένο απο παντού με δίχτυ και νάυλον.Φυλάω χρήματα για να το κάνω πιο επαγγελματικό και πιο μεγάλο αμέσως μετα την αναπαραγωγη όταν με το καλό μεγαλώσει και το σμήνος μου :) Πιο κάτω οι φώτο από τα λευκά υπολειπόμενα μου καναρίνια. Είναι 2 ημερών βγάλαμε 2/5. Ελπίζω στην επόμενη γέννα να πάμε καλύτερα :)
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές αλλά και τις συμβουλές σας όλο αυτο τον καιρο.
2014-02-25 14.19.50.webp 2014-02-25 14.19.56.webp
 
Back
Top