Αναπαραγωγή Προετοιμασία ζευγαρώματος BUDGIE

Soadilias

PB New Member
Πόλη
Γρεβενά
Σήμερα αγόρασα ένα αρσενικό Budgie για την 8ηλυκιά**,
τα εχω σε ξεχωριστό κλουβι για να σηνι8ισουν το ενα την παρουσία του αλλου και για πολους άλλους λόγους...
Φωλια αποφασισα να τους φτιαζω μια μόνος μου, είναι σχεδον έτιμη,
αυτο που 8έλω να μου πείτε είναι σε πόσο καιρο μπορώ να τα βάλω μαζι και απο εκείνη τη μερα ποσος περίπου καιρός μπορεί να χρειαστεί για να ζευγαρώσουν;
<dead link> (η φωτογραφία είναι απο άλλα Budgie αλλα τα χρώματα και τα φύλα τους είναι ίδια... )

**Το δέρμα πανω απ το ράμφος της 8ιλικιάς έχει γίνει πιο κάφε/μπεζ και αν δεν κάνω λά8ος αυτο σημένει οτι είναι έτιμη για ζευγάρωμα...

Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί τώρα είναι το αν το αρσενικό πουλί έχει κάποια ασθένεια ή όχι, κι όχι η αναπαραγωγή.

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να εφαρμόσεις <Link Removed>, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα έχεις σε χωριστά κλουβιά (όπως τα έχεις ήδη δηλαδή) και σε διαφορετικά δωμάτια.

Η καραντίνα θα σου πάρει τουλάχιστον ένα μήνα. Μετά θα βάλεις κοντά κοντά τα κλουβιά για να συνηθίσει το ένα το άλλο και μετά θα μπορέσεις να τα βάλεις σε ένα κλουβί, μετά όλα θα γίνουν μόνα τους όταν νιώσουν έτοιμα!

Τα Budgerigars προτιμούν φωλιές κλειστού τύπου και προτιμούν να την γεμίζουν με ροκανίδι ή μικρά κομμάτια σκισμένου χαρτιού.

Επίσης μπορείς να τα βοηθήσεις παρέχοντάς τους μια πλούσια διατροφή σε πρωτεϊνες (όπως είναι το αυγό), ασβέστιο (όπως είναι το σουπιοκόκαλο, διάφορες υδατοδιαλυτές μορφές ασβεστίου, όπως είναι το <Link Removed>, <Link Removed> κτλ) φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Επίσης καλό θα ήταν να τα έχεις σε εσωτερικό και με ησυχία χώρο και να μην τα πολυμετακινείς. Αυτά είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις. 🙂

Από τη δική μου εμπειρία, τα Budgerigars ναι μεν θέλουν φωλιές κλειστού τύπου, αλλά δεν θέλουν τίποτα για μέσα..

Ηλια, επισης κτ για τη φωλια. Θα τη φτιαξεις απο ξυλο γιασενιτ;Να ξερεις οτι ειναι, κατα μερικα χιλιοστα, χοντροτερο. Εγω προσωπικα τους εφτιαξα μια στα ιδια μετρα με μια αγοραστη. Τους την εβαλα κ η θηλυκια μπηκε κανα δυο φορες μονο, επειτα τιποτα. Επειτα την εβγαλα κ εβαλα μια αγοραστη. Σε μια βδομαδα το πολυ, ηταν ετοιμη για αυγα.Αργοτερα, που τα εβαλα σε μεγαλη κλουβα, επανελαβα το πειραμα. Εβαλα αυτη που εφτιαξα απ τη μια μερια κ την αγοραστη απ την αλλη.Αφου περιεργαστηκε κ τις δυο, κατεληξε παλι στην αγοραστη. Τωρα, δεν ξερω αν ισχυει αυτο για ολα τα παπαγαλακια η αν απλως η δικια μου θηλυκια τα ξεψειριζε τοσο. Επισης το γιασενιτ ειναι κ πιο σκληρο απ της αγοραστης. Μιλησα μονο για το γιασενιτ ξυλο,το οποιο το χω δοκιμασει.Αν υπαρχει αλλος τυπος ξυλου, ευχαριστως να μας ενημερωσεις σχετικως. 🙂

Υ. Γ. Θα συμφωνησω κ εγω με την Εφη. Δεν τους εβαλα ποτε κτ μεσα, ο τι σκαλιζαν αυτα απ το εσωτερικο της φωλιας

Ευχαριστω

Την φωλιά την έκανα απο τέτοιο ξυλο που είναι και οι σανίδες των κρεβατιών,(ειχα βρει και λεπτότερο αλλα δν μπορουσα να καρφωσω τα κοματια μεταξυ τους),
οι διαστάσεις της φωλιάς είναι:
υψος:16,5cm
μήκος:18cm
πλάτος:11,5cm
το πάχος του ξύλου είναι 17mm
σκέυτικα οτι όσο πιο παχυ είναι το ξυλο τοσο καλητερα 8α διατιρεί τη 8ερμοκρασία...
και εγω δεν 8α τους βαλω τιποτα μεσα στην φωλια...

Back