Διατροφή Προετοιμασια διατροφης καναρινιων για την αναπαραγωγικη περιοδο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stelios98
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

stelios98

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουλ 2013
Μηνύματα
21
Καλησπερα στην ομαδα,! Θα ηθελα να μαθω τι διατροφη να κανω ωστε να γινει σωστη προετοιμασια για την αναπαραγωγικη περιοδο και ποτε να ξεκινησω την διατροφικη προετοιμασια αυτη... Καθε απαντηση δεκτη! Ευχαριστω πολυ!
 
Χρειάζονται πολύ περισσότερα για δομημένη συζήτηση πάνω σε όλα αυτό που αποκαλούμε (λανθασμένα ίσως) προετοιμασία αναπαραγωγής... όπως ο σχεδιαζόμενος χρόνος έναρξης της αναπαραγωγικής προσπάθειας, οι συνθήκες του χώρου αναπαραγωγής (μέσα έξω κλπ), η ηλικία των προς αναπαραγωγή πτηνών και πολλά ακόμη.
Για μένα τα πουλιά τώρα (Νοέμβρης) θα πρέπει να βρίσκονται σε χειμερινή διατροφή συντήρησης και δυο μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία έναρξης της αναπαραγωγικής προσπάθειας να περάσουμε σταδιακά σε πιο πλούσια και πρωτεϊνούχα διατροφή που θα συνεπικουρείται κι από τις ανάλογες κλιματολογικές συνθήκες.
Αν μάλιστα διαβάσουμε τα άρθρα του petbirds θα έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα για τη διατροφή των πουλιών μας.
Συνεπώς θα πρότεινα να διαβάσουμε και να είμαστε περισσότερο έτοιμοι...
  1. https://community.petbirds.gr/threads/Σωστή-διατροφή-το-Α-και-το-Ω-στη-διαχείριση-των-καναρινιών.25918/
  2. https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-καναρινιών.17688/
  3. https://community.petbirds.gr/threads/Φύτρα-σπόρων-στα-πουλιά.17682/
Η άποψή μου όμως είναι... Πως η γενική και η διατροφική προετοιμασία για αναπαραγωγή ξεκινά από την ημέρα γέννησης του πουλιού και προσαρμόζεται κατάλληλα στις διατροφικές απαιτήσεις της κάθε φάσης.
Για παράδειγμα άλλη διατροφή έχουμε στη μετά τον απογαλακτισμό περίοδο, άλλη στην πτερόρροια, άλλη σε εποχή συντήρησης κι άλλη στην αναπαραγωγή.
Πιστεύω πως το πουλί μόνο αν περάσει ομαλά από τη μια φάση μπορεί να μπει σωστά στην επόμενη και κυρίως σε αναπαραγωγή https://community.petbirds.gr/threads/Ζευγάρωμα-καναρινιών.17674/
 
το πουλί μόνο αν περάσει ομαλά από τη μια φάση μπορεί να μπει σωστά στην επόμενη και κυρίως σε αναπαραγωγή
αυτή η φράση του Γιάννη, αποτελεί την αρχή των πάντων για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα πτηνά συντροφιάς και σεβόμαστε τόσο την ζωή όσο και την ύπαρξή τους δίπλα μας.👍🙂
 
Back
Top