Αναπαραγωγή Προλαβαίνω να βάλω για ζευγάρωμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gkikbill
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gkikbill

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαρ 2018
Μηνύματα
57
Πόλη
Πετρούπολη
Σκέφτομαι να απκτησω ένα νέο ζευγαρι ntimprado και ήθελα να σας ρωτήσω εάν προλαβαίνω να τα βάλω για ζευγάρωμα φετος
 
Αν πάρεις ζευγάρι από ένα εκτροφέα τότε προλαβαίνεις οριακά να κάνεις διατροφική προετοιμασία για ένα μήνα και τέλη Απριλίου να τα ενώσεις για αναπαραγωγή, αν και εφόσον ταιριάξουν.
Αν πάρεις το αρσενικό και το θηλυκό από διαφορετικούς εκτροφείς τότε θα πρέπει να κρατήσεις καραντίνα για κάποιο χρονικό διάστημα (30 ημέρες ίσως και παραπάνω) για να βεβαιωθείς ότι τα πουλιά είναι σε καλή κατάσταση, σε αυτό το διάστημα μπορείς ταυτόχρονα να κάνεις και διατροφική προετοιμασία και μετά να τα ενώσεις για αναπαραγωγή.
Το σίγουρο είναι ότι το νέο ζευγάρι πρέπει να το κρατήσεις σε απόσταση από τα υπόλοιπα που έχεις μέχρι να βεβαιωθείς για την κατάστασή τους.
 
Σκέφτομαι να απκτησω ένα νέο ζευγαρι ntimprado και ήθελα να σας ρωτήσω εάν προλαβαίνω να τα βάλω για ζευγάρωμα φετος
Την καλησπέρα μου! Συμφωνώ με όσα σου είπαν παραπάνω οι προαναφερθέντες! Απλά θα ήθελα εντελώς φιλικά να σου πω ότι αυτή η εποχή δεν ενδεικνύεται για αγορά καναρινιών. Από τον Φεβρουάριο ήδη οι εκτροφείς έχουν επιλέξει τα αναπαραγωγικά τους ζευγάρια και τα προετοιμάζουν διατροφικά. Η ιδανικότερη περίοδος για να αναζητήσεις και να προμηθευτείς καναρίνια είναι από τον Οκτώβριο εώς τον Ιανουάριο, όπου έχουν τελειώσει την ετήσια πτερόρροια τους και υπάρχει διαθεσιμότητα σε καλά πουλιά. 😉

Σε περίπτωση βέβαια που σταθείς τυχερός και βρεις, να έχεις υπόψη σου ότι θα είσαι οριακά στο να συνηθίσουν το νέο περιβάλλον, την διαφορετική(από τον πρώην κάτοχο τους)φροντίδα που θα τους παρέχεις και το κυριότερο να τα προετοιμάσεις για την μελλοντική αναπαραγωγική τους προσπάθεια, προτού ξεκινήσουν οι θερινές ζέστες.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω και ελπίζω να μην με παρεξήγησες. Όλα αυτά τα είπα αποκλειστικά για το καλό των καναρινιών, αλλά και το δικό σου. 👍 Και να μην τα καταφέρεις τελικά, του χρόνου σίγουρα θα χαρείς την όλη εμπειρία! Σου εύχομαι να αποκτήσεις τα Timbrado που θέλεις και θα χαρούμε να έχουμε νέα σου! 🙂 Και να έχεις πάντα κατά νου το εξής:
τα πουλιά πρέπει να είναι απολύτως υγιή για να αναπαραχθούν..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Συμπληρωματικά προς το παραπάνω μήνυμα θα σου πω ότι τα καταστήματα πετσοπ συνήθως πουλούν αμφιβόλου ποιότητας / υγείας πτηνά και οι εκτροφείς αυτήν την περίοδο έχουν ήδη κάνει το ξεκαθάρισμα που χρειάζονται ώστε να επιλέξουν ζευγάρια που θα εξυπηρετήσουν τους εκτροφικούς τους στόχους και τα υπόλοιπα πουλιά που δεν τα έχουν ήδη σε αναπαραγωγή πιθανά να κρίνονται μη κατάλληλα για αυτόν τον σκοπό ή να έχουν ήδη αποτύχει σε επιτυχημένες αναπαραγωγές και για αυτό να τα δίνουν σε καταστήματα ή σε ιδιώτες. Επίσης οι εκτροφείς (που οπωσδήποτε είναι σε γενικές γραμμές πιο αξιόπιστοι από τα καταστήματα κι επομένως καλύτερα να αγοράσεις από εκτροφέα) έχουν ήδη μικρά πουλάκια στο κοπάδι τους. Θα έλεγα λοιπόν να περιμένεις έως τον Οκτώβριο και να προμηθευτείς τα πουλιά σου τότε.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας τελικά αποφάσισα από την επόμενη αναπαραγωγήκή περίοδο να βάλω πουλιά για ζευγάρωμα δεν θα το ρισκάρω για φετος. Καλύτερα από του χρόνου ώστε να κάνω και την καταληλη διατροφική προετημασια
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας τελικά αποφάσισα από την επόμενη αναπαραγωγήκή περίοδο να βάλω πουλιά για ζευγάρωμα δεν θα το ρισκάρω για φετος. Καλύτερα από του χρόνου ώστε να κάνω και την καταληλη διατροφική προετημασια
Μπράβο για την υπεύθυνη και ευσυνείδητη απόφαση σου! Θα δεις ότι θα το χαρείς περισσότερο γιατί θα τα έχεις και θα τα περιποιείσαι εσύ! Δεν θα το μετανιώσεις! 😉
 
Σκέφτομαι να απκτησω ένα νέο ζευγαρι ntimprado

Τι γραμμή Timbrado θες να αποκτήσεις; Είναι σημαντικό να πάρεις ζευγάρι ίδιας γραμμής!
 
Σταμάτη, εξήγησέ του (μας) όμως τι θα πρέπει να προσέξει (προσέχουμε) στην επιλογή του θηλυκού
Δυστυχώς μπαίνουμε σε περίεργα μονοπάτια, θα πρέπει να έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στον εκτροφέα, τα θηλυκά δεν ξεχωρίζουν απο τα κοινά αρα θα πρέπει να πάρεις Timbrado... Ένας τρόπος ειναι να πάρεις 2 ζευγάρια δηλαδή 2 αρσενικά όπου από τα δαχτυλίδια τους θα ζητήσεις απο τον εκτροφέα να σου δώσει τις αδελφές τους ώστε να ζευγαρώσεις σταυρωτά. αλλά και πάλι ειναι θέμα του εκτροφέα τι θα σου δώσει εάν ισχυριστεί οτι δεν έχει πρόγραμμα με το γενεαλογικό δέντρο των πουλιών !
 
Back
Top