Αναπαραγωγή Προλαβαίνω να το βάλω για αναπαραγωγή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης NP81
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

NP81

PB New Member
Εγγραφή
2 Δεκ 2016
Μηνύματα
122
Πόλη
Γλυφάδα
Άλλη μια φορά που θα σας ζαλίσω.. Έχουμε λοιπόν το καινούργιο μέλος μας που τον έχουμε σε καραντίνα... ακομα δεν του έχουμε βγαλει ονομα τον φωναζουμε αρχοντα... Και την κοπελιά που σφυρίζει συνεχεια σαν να κατάλαβε ότι ήρθε κάποιος καινούργιος... Πόσο διάστημα να κρατήσω καραντίνα και αν προλαβαίνω για αναπαραγωγή; Γιατί είναι η πρώτη μου φορά... Ευχαριστώ,...
Υ. Γ: η εκτροφή είναι εξωτερική...
 
Δεν ξερω αν εγω ειμαι λαθος σ αυτο αλλα 40 μερες προσωπικα ποτε δεν κρατησα καραντινα.Αν επαιρνα ενα πουλακι που ερχεται απο καθαρο περιβαλλον ηταν εμφανως υγιες και ζωηρο η περιοχη της κοιλιας καθαρη και καλες κουτσουλιες.

Μετα απο 20-25 μερες θα προχωρουσα σε ενωση.

Επισης και 40 μερες να κρατησεις καραντινα στην χειροτερη των περιπτωσεων να χασεις μια γεννα, δηλαδη το θηλυκο σου να γεννησει σε φωλια ασπορα να την αφησεις να τα κλωσσησει ενα διαστημα και να τα παρεις. Οταν το αρσενικο σου θα ειναι ετοιμο απ ολες τις αποψεις (καραντινα/πυρωμα) το βαζεις μεσα και συνεχιζεις 1-2 ακομη γεννες χωρις προβληματα.

Οποτε την αναπαραγωγικη περιοδο δεν την εχασες εχασες ενα μικρο μερος της, ετσι κι αλλιως οσοι κανουν εξωτερικη εκτροφη τωρα ξεκινουν δειλα δειλα.

Φροντισε μονο να κανεις μια καλη διατροφικη προετοιμασια στο αρσενικο σου.
 
Δεν ξερω αν εγω ειμαι λαθος σ αυτο αλλα 40 μερες προσωπικα ποτε δεν κρατησα καραντινα
Φίλιππε, 40 ημέρες είναι το τυπικό χρονικό διάστημα για την καραντίνα. Προτείνουμε το τυπικό γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για όλες τις περιπτώσεις. Εσύ, και κάθε ένας που μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση των πουλιών του, μπορεί να πράξει αναλόγως, αλλά καταλαβαίνεις ότι δεν είναι σωστό να το κάνουμε εμείς από μακριά.
 
To καταλαβαινω και το σεβομαι γι αυτο ειπα οτι ειναι κατι που προσωπικα κανω και εφερα σαν παραδειγμα οτι για να ειμαι στο οριο που εθεσα πρεπει να πληρουνται καποιες προυποθεσεις.

Αν θεωρησουμε οτι το μεγαλυτερο ποσοστο προμηθευεται πουλια απο πετ σοπ αλλα και πολλες φορες απο εκτροφεις με αγνωστη για εμας υγιεινη στα πουλια μπορει και οι 40 μερες να ειναι λιγες...
 
Μπορείς να μιλήσεις ( που το έχεις κάνει) με τον άνθρωπο που στο έδωσε να σε ενημερώσει σχετικά για το τί διατροφή ακολουθούσε αν έχει πάρει κάποια φάρμακα ή βιταμίνες κτλ ! Επίσης εσυ βλέπεις την γενική εικόνα του πουλιού αν όλα τα σημάδια είναι θετικά δεν χρειάζεται να κρατήσεις Ούτε καν 30 ημέρες, για εμένα! Δεν είναι ένα πουλί εισαγωγής που δεν ξέρεις τίποτα για αυτό και δεν γνωρίζεις ούτε τι προβλήματα θα σου παρουσιάσει λόγο αλλαγή κλίματος! Εκεί επιβάλετε η καραντίνα!
 
Καλημέρα ianos ο μικρός έχει αρχησει και πυρώνει, αλλά δεν τα έχω βάλει μαζί ακόμα τι να κάνω ;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
ο μικρός έχει αρχησει και πυρώνει, αλλά δεν τα έχω βάλει μαζί
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι κάνει το θηλυκό.
Αν το θηλυκό ξεκινήσει να φτιάχνει φωλιά τότε ναι... Τα ενώνεις
Σε διαφορετική περίπτωση αφήνεις το διαχωριστικό να τα χωρίζει.
 
φωλιά φτιάχνει τις έβαλα νήμα και φωλιά και την έχει στρώσει, απλώς δεν τα είχα μαζί... Τα είχα σε διαφορετικά κλουβιά...
 
όχι δεν τα είχα μαζί τα είχα σε διαφορετικά κλουβιά... Εκεί κολαω λίγο..
 
Back
Top