Ασθένειες Προληπτικά φάρμακα σε καναρίνια

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης dim74
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αίγιο
απο το pet shop που εχω αγορασει τα καναρινια μου, μου εχουν πει μετα απο ερωτηση μου, πως ειναι καλο προληπτικα να τους δινω καποια φαρμακα.συγκεκριμενα περα απο καποιες βιταμινες στο νερο, να τους δινω μια φορα τον μηνα και για 7 συνεχομενες μερες το bogena sivotine και επισης ενα φαρμακο της ιδιας εταιρειας, που αυτη την στιγμη δεν εχω την ονομασια του επειδη μου εχει τελειωσει και ειναι οπως μου ειπαν για το σκουλικι(ειναι υγρο και ριχνω μερικες σταγονες στην νερο μια φορα τον μηνα). Ειναι σωστα ολα αυτα η μηπως ειναι υπερβολικα;

Μάλλον μιλάμε για υπερβολές.
Εκτός εάν ο μαγαζάτορας γνωρίζει κάτι παραπάνω για την υγεία του συγκεκριμένου πουλιού που δεν γνωρίζουμε εμείς.
Από τα λίγα που γνωρίζω, το προϊόν που αναγράφεις, είναι γνωστό για την χρήση του σε αγριοπούλια.
Εάν ξέρει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, που τότε κακός το πήρες, τότε ακολούθα τις συμβουλές του.
Εάν όχι, τότε είναι σαφώς υπερβολή να χορηγείς φαρμακευτική αγωγή, έστω και σαν πρόληψη.

Προληπτικά να δίνεις φάρμακα στα πουλάκια; Γιατί; Το θεωρώ υπερβολή... Εμείς παίρνουμε προληπτικά φάρμακα; Οχι βέβαια. 🙂

καλως ηρθες

σε καμια περιπτωση δεν δινουμε προληπτικα αντιβιοτικα(sivotine) και αλλα φαρμακα οπως αυτο που αναφερεις που ειναι για εσωπαρασιτα (bogena worm-middel ) ποσο μαλον οταν προκειτε για μια μικρη εκτροφη οπως η δικη σου τα βασικα που πρεπει να φροντιζεις επιγραμματικα ειναι
καθαρα κλουβια και εξαρτηματα ποτιστρες ταιστρες πατηθρες κτλ
φρεσκο νερο καθημερινα
φρεσκους σπορους συσκευασμενους (ποτε χυμασπορους)
μια επωνημη αυγοτροφη 1 φορα την εβδομαδα 1 κουταλακι του γλυκου για καθε πουλακι
μερα παρα μερα νερο για λουτρο
1-2 φορες την εβδομαδα φρουτακι και πρασινο λαχανικο
λιγη αμμο βρωσημη σε ενα μικρο δοχειο παντα γεματο
τελος η θεση που βρισκονται τα κλουβακια να ειναι μακρια απο ρευματα αερα και απευθειας εκθεση στον ηλιο τουλαχιστον τωρα το καλοκαιρι για μεγαλα χρονικα διαστηματα
επι της αρχηκη σου ερωτησεις το μονο που θα κανεις προληπτηκα ειναι ενας ψεκασμος με ενα εξωπαρασιτοκτονο ελαφριας τοξηκοτητας 1 φορα των μηνα τοσο στα κλουβια οσο και στα πουλακια σου προτηνω το chevitren της chevita
επισης διαβασε και αυτα τα πολυ χρησιμα αρθρα και εαν σου δημιουργηθουν αποριες τα ξανα λεμε.

Φροντίδα των πουλιών και συνθήκες περιβάλλοντος
Βασικές οδηγίες για τη φροντίδα του καναρινιού
Διαχείριση της Πτερόρροιας
Η Διατροφή και η συμβολή της στην καλή υγεία των πουλιών

Back