Προληπτικές θεραπείες στα περιστέρια

ΤΑΛΛΑΡΟΣ

PB New Member
Εγγραφή
20 Φεβ 2009
Μηνύματα
27
Πόλη
Τρίκαλα
μηπως μπορειτε να που πειτε για προληπτικες θεραπειες; Ποτε ειναι καλο να δινω τα φαρμακα γιατι τελευταια ολο και κατι μου τυχαινει στα περιστερια.
 
Κατά την γνώμη μου αλλά και πολλών άλλων περιστεράδων, θεραπεία προληπτική δεν υπάρχει. Θεραπεύεις μια ασθένεια, όχι κάτι αόριστο, τα αντιβιοτικά και γενικά τα φάρμακα είναι δηλητήρια που πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι απαραίτητα, διότι όχι μόνο επιρεάζουν τον οργανισμό των πουλιών αλλά με την συχνή χρήση τους τα μικρόβα γίνονται ανθεκτικά. Οπότε η συχνή απολυμανση και ο εμβολιασμός για "τρέλα" σαλμονέλλα και διφθερίτιδα (μούρο) είναι η σωστή πρόληψη. Βεβαια παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, π.χ. Να προσέχουμε τα καινούρια περιστέρια που βάζουμε στο κουμάσι, να μην πίνουν και να μην τρώνε δεκαοχτούρες σπουργίτια και ποντίκια από την τροφή και το νερό των πουλιών μας.
 
οχι σε προγραμματα που δινουν οι μεγαλες αιτεριες αδιαζοντας τη τσεπη σου!
κανε τα εμβολια που πρεπει! βιταμινα στο νερο! Και καμια τροφη αναμικτη που και που κανει καλο! αν εχεις ποντικια και δε το ξερεις μια ζωει θα εχεις αρροστιες προσοχη λοιπον!
 
Για μενα η προληψη φιλε μου ειναι

1)Να εμβολιαζεις 1 φορα το χρονο τα πουλια σου για παραμοιξοιο και σαλμονελα

2)Να χορηγεις 1 φορα στους δυο μηνες τριχομοναδα

3)Να ειναι καθαρα τα κουμασια σου και να αεριζοντα

4)Να εχεις παντα καθαρο και φρεσκο νερο

5)Και το κυριοτερο να μην βαζεις ξενα πουλια μεσα στο κουμασι σου.

Αν μπορεσεις και τα κανεις ολα αυτα θα δεις οτι θα απαλαγεις απο αρρωστιες
 
Back
Top