Φροντίδα Προληπτική θεραπεία κατά της τριχομονάδας στα πτηνά

alexisthes

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2021
Μηνύματα
293
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, θέλω την γνώμη σας. Μετά την αναπαραγωγή κάνετε προληπτικη θεραπεία κατα της τριχομονάδας όπως κάνουμε για σκουλήκια, και πιο σκευάσμα δίνετε.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@alexisthes
Από ότι γνωρίζω προληπτική θεραπεία κατά της τριχομονάδας μπορούμε να κάνουμε στους γονείς, κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής μετά την εναπόθεση των αυγών και πρίν από την εκκόλαψη τους.
Υπάρχουν δύο τρία σκευάσματα
https://kanarinokosmos.gr/Dr-COUTTEEL-Ronella-%CE%A5%CE%B4%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%A3%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B7-250g
 
Μετά την αναπαραγωγή, τώρα στην ανάπαυση δεν γίνεται η θεραπεία? Έχει; δοκιμάσει κάποιο από αυτά? @Vada
 
Προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ προληπτική αγωγή για ο,τιδήποτε πριν ή μετά την αναπαραγωγή. Ο λόγος είναι ότι δεν είχα ενδείξεις ασθένειας και επίσης ούτε επιμολύνσεις από π.χ. άγρια πτηνά, καθώς έχω λάβει μέτρα ώστε να μην πλησιάζουν τα κλουβιά.
Επιπρόσθετα, θεωρώ ότι προληπτική αγωγή θα είχε ίσως νόημα να συζητηθεί, αν κάποιο πτηνό έχει μπει σε σχετικά μικρό χρόνο πριν την έναρξη της προετοιμασίας στο κοπάδι μας και δεν μπορούμε να έχουμε ενδείξεις. Αλλά και πάλι δεν θα αποτολμούσα να κάνω προληπτική αγωγή για τριχομονάδα. Για σκουλήκια ναι, θα το έκανα κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
Αλέξη, έχεις κάποιες ενδείξεις για τριχομονάδα;
 
@ianos όχι, απλα επειδή έδωσα για σκουλήκια τώρα στους γονείς και σε μικρά 4μηνων, κοιτούσα αν πρπει να δώσω για κάτι άλλο προληπτικά....
Εφόσον δεν υπάρχουν ενδείξεις, μην δώσεις τίποτα. Θεωρώ βέβαια, και ακούγεται αιρετικό εκ' μέρους μου, ότι μια αντιβίωση ευρέος φάσματος, καρβουνάκι επίσης θα πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι καθενός που έχει πτηνά, όπως και μια απλή λάμπα πυρακτώσεως ή θερμαντική, ώστε να προλάβει να δώσει πρώτες βοήθειες σε μερικές περιπτώσεις που δεν βρίσκει γιατρό. Και αχρησιμοποίητη, αποστειρωμένη σύριγγα του 1mL.
 
όχι, απλα επειδή έδωσα για σκουλήκια τώρα στους γονείς και σε μικρά 4μηνων, κοιτούσα αν πρπει να δώσω για κάτι άλλο προληπτικά....
Όχι δεν χρειάζεται ούτε και πρέπει. Φάρμακα δίνουμε μόνο όταν υπάρχει ασθένεια. Κατά τα άλλα, απλώς προλαμβάνουμε.
 
Άλλη η περίπτωση της αποπαρασιτωσης που προληπτικά γίνεται σε πολλά είδη και άλλη περίπτωση οι τριχομοναδες.
Το αποπαρασιτικο καλως το δίνεις αφού κάνεις και αναπαραγωγή.
 
Μετά την αναπαραγωγή κάνετε προληπτικη θεραπεία κατα της τριχομονάδας όπως κάνουμε για σκουλήκια,
Δεν έχει καμία σχέση, το ένα με το άλλο.
Τα σκουλίκια υπάρχουν σχεδόν σε όλους τους νεοσσούς και πρέπει να φύγουν διότι οι πιο αδύναμοι απο αυτούς, θα έχουν πρόβλημα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Αν θέλει να κάνει κάποιος έναν προληπτικό έλεγχο της τριχομονάδας, πρέπει να το κάνει στους γενήτορες πριν την αναπαραγωγή , ώστε να μη μεταφερθούν τα πρωτόζωα στα νεαρά πουλάκια.
 
Back
Top