Ασθένειες Προληπτικος ελεγχος πριν την αναπαραγωγη

Πόλη
Λάρισα
Σημερα εκανα ενα προληπτικο ελεγχο στα πουλια για να δω σε τι κατασταση ειναι πρωτου τα βαλω στις ζευγαρωστρες. Εκοψα σε μερικα τα νυχια τους και τα φυσηξα ολα να δω σε τι κατασταση ειναι.
Σε μια καναρα του 2007 διαπιστωσα οτι κοντα στο οργανο της εσωτερικα εχει ενα καφε χρωμα σαν να μελανωμα.Αυτο αν δε κανω λαθος ειναι μολυνση στο εντερο. Το θεμα ειναι οτι η καναρα δεν εχει δειξει σημεια ασθενειας. Τρεφεται κανονικα δεν εχει διαροια. Περσι η καναρα δε ζευγαρωσε καθως δε πυρωσε.Αλλα πιστεψα οτι ισως ηταν μικρη καθως δεν ηξερα ακριβως ποσο μηνων ηταν. Υπαρχει περιπτωση να μη πυρωσε λογω του προβληματος;Επειδη ακομα υπαρχει χρονος αφου ουτε ο Φλεβαρης δε βγηκε. Πρεπει να κανω καποια αγωγη; Δε ξερω αν ειναι σωστο να δωσω αντιβιωση αλλα σιγουρα θα χορηγισω στην αυγοτροφη της biodigest και probizume. Σκεφτομουν και ριγανονερο και σκορδονερο εναλαξ.

Θοδωρή η μόλυνση στα έντερα εμφανίζεται στην περιοχή της κοιλιάς και όταν φτάσει σε σημείο να φαίνεται, είναι αρκετά εκτεταμένη. Αν έχεις τη δυνατότητα να βγάλεις μια φωτογραφία την περιοχή της κοιλιάς θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη σιγουριά.

Τα bio-digest και probi-zyme μπορείς να τα δώσεις για κάποιο διάστημα και να παρακολουθείς τη συμπεριφορά του πουλιού και τις κουτσουλιές του. Τις πρασινάδες διέκοψέ τες για μερικές μέρες για να μη μπερδέψουν την εικόνα και τα συμπεράσματά σου για τις κουτσουλιές.

Αντιβίωση εγώ θα έδινα μόνο σε περίπτωση διαπιστωμένης ασθένειας.

Για το ριγανόνερο και σκορδόνερο δεν έχω άποψη. Φαντάζομαι πως δε θα βλάψουν αλλά σε πρώτη φάση θα προτιμούσα τα bio-digest και probi-zyme εφόσον τα είχα διαθέσιμα.

• Like
Αντιδράσεις: larys
Σταυρο προσπαθησα να βγαλω φοτο αλλα δε φαινεται καλα. Ειναι διπλα στη φυση της και το χρωμα ειναι μελανο σαν να εχει μαζεψει υγρο και εχει μεγεθος σαν ενα φασολι ψηλο.

Να και οι φοτο

Συνημμένα

• LGIM0026.webp
    LGIM0026.webp
    32,8 KB · Προβολές: 115
  • LGIM0027.webp
    LGIM0027.webp
    33,1 KB · Προβολές: 108
  • LGIM0028.webp
    LGIM0028.webp
    32,4 KB · Προβολές: 104
Ασχετο τωρα μηπως ειναι πυρωμενη επειδη η φυση της ειναι φουσκωμενη δηλαδη ευδιακριτη;
Στην πρωτη φωτογραφια θα δειτε μια μωβ γραμμη. Γιαυτο μιλαω

Την ειχα αρκετη ωρα την ερμη στο χερι μου αλλα δε διαπιστωσα καναρινιασμα η αδυνατισμα. Το πουλι δεν εχει καποια διαφορετικη συμπεριφορα σε σχεση με τα αλλα.Ισα ισα τιτιβιζε οταν την επεστρεψα στο κλουβι της

Στην πρωτη φωτογραφια θα δειτε μια μωβ γραμμη. Γιαυτο μιλαω
Δεν μπόρεσα να καταλάβω πολλά από τις φωτογραφίες αλλά η "γραμμή" που αναφέρεις δεν παραπέμπει σε αυτό που λέμε "μαυρισμένη κοιλιά". Αφού η διάθεσή της είναι όπως λες καλή, παρακολούθησέ την στενά και...

Τα bio-digest και probi-zyme μπορείς να τα δώσεις για κάποιο διάστημα και να παρακολουθείς τη συμπεριφορά του πουλιού και τις κουτσουλιές του. Τις πρασινάδες διέκοψέ τες για μερικές μέρες για να μη μπερδέψουν την εικόνα και τα συμπεράσματά σου για τις κουτσουλιές.

Οι κουτσουλιες ειναι συνδιασμος ασπρου, σκουρου και ανοιχτου πρασινου. Κανονικες οχι νερουλες. Σε μερικα σημεια το πρασινο ανακατευεται με το λευκοκαι γινεται ενα πιο θαμπο λευκο αλλα δε ξερω αν οφειλεται στο πουλι η γινεται απο την αποροφητικοτητα του χαρτιου
Εντομεταξυ ψαχνω ολο το απογευμα να βρω το ποστ με την εσωτερικη ανατομια των καναρινιων αλλα δε το βρισκω. Δεν ειμαι σιγουρος βεβαια αν το εχω διαβασει στο petbirds.To θυμαται κανενας;Θα βοηθουσε πιστευω να δω τι υπαρχει εσωτερικα κοντα στη φυση του καναρινιου

kiklos.info/kot-check.html
Βρηκα κατι στο site του Alexandros. ΔΙπλα στη φυση του πουλιου βρισκονται τα νεφρα. Μπορει να επερθει μολυνση εκει; Μηπως αυτο το χρωμα ειναι των νεφρων και εγω το βλεπω λογω του οτι εχει διογκοθει η φυση του;

Θοδωρή φρόντισε τη διατροφή της μια δύο μέρες δίνοντάς της μόνο σπόρους και τα προβιοτικά. Μετά κάνε ξανά έναν έλεγχο για να δεις αν θα υπάρξουν διαφορές σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση.

Ok ευχαριστω. Θα συνεχισω τη διατροφη αυτη. Υπαρχει μια μεγαλη πιθανοτητα να πειρωσε λογω της μεγαλης θερμοκρασιας που ειχαμε την προηγουμενη βδομαδα 17 βαθμοι.Βεβαια εκτος του οτι προσπαθει να κελαιδησει τιτιβιζοντας και το οτι η φυση της ειναι διογγκωμενη δεν εχει δειξει συμπεριφορα να θελει να ζευγαρωσει.Βεβαια εγινε και μια αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας. Το πρωι ειχαμε κατω του μηδεν. Εψαξα σε διαφορα σαιτ δε βρηκα κατι που να με ανησυχει για το σημαδι αυτο.Αν υπηρχε αυγο δηλαδη περιπτωση δυστοκιας, δε θα ηταν κατσουφιασμενη και νοχελικη;

παρατηρισα και εγω σε μια μου καναρα κατι παρομοιο! Εχει ενα μαυρο σιμαδι διπλα στη φυση και στην κοιλια υπαρχει η μαλον φενετε κατι σαν αντερο μαυρου χρωματος που ξεκιναει απο ψηλα δεξια και καταλιγει χαμηλα αριστερα. η καναρα δεν ειναι και στα καλητερα της. Δεν εχει διαροια παντος...

Back