Ασθένειες Προληψη για σκουλήκια σε καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης georgels
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

georgels

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2011
Μηνύματα
105
Πόλη
Ηράκλειο
Γειά σας! Θα ήθελα να μάθω εάν κάποιος απο εσάς έχει ποτέ χηρισμοποιήσει το φάρμακο "wormmiddel" της beaphar σαν πρόληψη για τα σκουλήκια στα καναρίνια και να μου πείτε γενικά εσείς όσον αφορά τα σκουλήκια (που, αν και δεν έχω πείρα ουτε μου έχει τύχει ποτε, υποθέτω πως οταν πλεον καταλάβεις οτι εχει σκουλήκια το καναρινάκι θα έχει ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά) τι μέθοδο ακολουθείτε για πρόληψη;

Υ. Γ να πω οτι το συγκεκριμενο σκεύασμα της beaphar έχει 10ml "levamisole"...
 
Γειά σου Γιώργο. Το έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για πρόληψη, χωρίς καμία ένδειξη που να παραπέμπει σε σκουλήκια, λόγω έλλειψης γνώσεων. Έκτοτε δεν το έχω χρησιμοποιήσει προληπτικά, όπως και κανένα άλλο φάρμακο. Όσον αφορά στην πρόληψη, από την στιγμή που τηρείς ευλαβικά κανόνες υγιεινής και σωστής διατροφής δεν έχεις θέμα. Άν πρόκειται να εισάγεις νέα πουλιά στην εκτροφή, από ιδιώτη εκτροφέα και όχι από pet shop φροντίζεις ώστε:
1. Να επισκεφθείς από πριν τον χώρο εκτροφής, από τον οποίο μπορείς να κρίνεις κατά πόσο είναι πιθανό το πουλί που θα πάρεις να έχει παράσιτα.
2. Να τηρηθεί η απαιτούμενη καραντίνα.
Με τα ήδη υπάρχοντα πουλιά η πρόληψη συνίσταται στην διαρκή παρατήρησή τους. Οποιαδήποτε αλλαγή στην συμπεριφορά, στις διατροφικές τους συνήθειες και στα περιττώματα πρέπει να σε βάλει σε υποψία. Όχι φυσικά με το παραμικρό, αλλά μετά από εύλογο διάστημα, που υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει να υπάρξει κανονικότητα. Σε αντίθετη περίπτωση απευθύνεσαι σε πτηνίατρο, που θα συστήσει το κατάλληλο για την περίπτωση σκεύασμα.
 
που, αν και δεν έχω πείρα ουτε μου έχει τύχει ποτε, υποθέτω πως οταν πλεον καταλάβεις οτι εχει σκουλήκια το καναρινάκι θα έχει ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά
Εδώ θα ενημερωθείς για τα σκουλήκια στα πουλιά.

Προληπτικά, μόνο φυσικές θεραπείες. Στην προκειμένη περίπτωση βοηθά το σκόρδο, το θυμάρι, ή αλόη.

Τα ανθελμινθικά είναι δηλητήρια και δίνονται σε δόση που είναι ικανή να σκοτώσει το παράσιτο (σκουλήκι) αλλά όχι αρκετή για να σκοτώσει τον ξενιστή (πουλί), οπότε είναι καλό να δίνονται μόνο όταν υπάρχει παράσιτο.
 
Κατά τη γνώμη μου, τα σκουλήκια είναι αρκετά σπάνιο φαινόμενο στα πουλια αν τα κρατάτε σε καθαρό χώρο, μακρυά από τα αγρια πουλια και δεν έχουν πρόσβαση στο χώμα και βρώμικες τροφές. Και πιστεύω πως τόσο δυνατό φάρμακο σαν wormmiddel δεν πρέπει να χορηγείται προληπτικά.

Πολύ πιο συχνό πρόβλημα που μπορεί να έχει κανεις και στα καθαρά κλουβιά είναι η ψευδομονάδες και άλλα πρωτόζωα.

Βεβαια κρίνω από τη δικη μου μικρή εμπειρία.
 
Back
Top