Διατροφή Προνύμφη μεταξοσκώληκα σε άγρια πτηνά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ace21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ace21

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2017
Μηνύματα
350
Πόλη
Μυτιλήνη
Καλησπέρα σας φίλοι μου, δεν ξέρω αν είμαι off topic, κάνω την ανάρτηση εδώ και βλέπουμε.
Έχω γνωστό ο οποίος ασχολείται με την εκτροφή και εκμετάλλευση μεταξοσκώληκα. Από συζήτηση προέκυψε ότι η προνύμφη αποτελεί πολύ καλή τροφή για άγρια πτηνά όπως πχ γεράκια, και ο ίδιος ενδιαφέρεται να στείλει σε εκτροφείς άγριων πτηνών του εξωτερικού κατεψυγμένα έντομα για αυτόν τον σκοπό. Ήθελα να σας ρωτήσω, από την τυχόν εμπειρία σας, τι χρειάζεται προκειμένου να πάρει πιστοποίηση (ISO?) για την τροφή, προκειμένου να είναι καλυμμένος και να μην του ζητηθούν ευθύνες σε περίπτωση που κάποιο πτηνό πάθει κάτι;
Θα πρέπει να επικοινωνήσει με το χημείο του κράτους ώστε να πάρει ανάλυση της σύστασης; Χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία;
Σημειωτέον πως η επιχείρηση εκτροφής είναι αγροτική επιχείρηση, σε περίπτωση που γνωρίζετε, μήπως θα πρέπει να αλλάξει και αυτό?
 
Καλησπερα Σταυρο!

Αν δεν κανω λαθος για να φτασεις στην πιστοποιηση ISO πρεπει να διαθετεις πιστοποιηση ΗΑCCP πρωτα.
Ισως δεν χρειαζεται να φτασει καν ο φιλος σου στο επιπεδο ISO, ενδεχομενως να ειναι αρκετοτο ΗΑCCP.
Ειναι πολυεπιπεδα αυτα τα προτυπα και αφορουν την γενικοτερη λειτουργια μιας επιχειρησης σε ολα τα σταδια.
Σε οτι αναφορα το ειδος της επιχειρησης σιγουρα θα πρεπει να προκυπτει νομικα οτι αναφερεται στο τομεα των τροφμων και συγκεκριμενα των ζωωτροφων.

Ισως θα πρεπει να κοιταξει επισης και πιστοποιησεις οπως η FCA (Feed Chain Alliance) και η IFS (International Food Standard) αφου θελει να κινηθει στην αγορα του εξωτερικου.
Για ολα αυτα βεβαια χρειαζεται να αποτανθει σε ειδικους συμβουλους και σιγουρα υπαρχει και το αναλογο κοστος.
 
Back
Top