Φροντίδα Προσέγγιση κοκατίλ (building trust)

groovalos

PB New Member
Εγγραφή
4 Νοε 2008
Μηνύματα
13
Πόλη
Αθήνα
Έχω ένα κοκατιλάκι περίπου 7 μηνών (δεν ξέρω ακριβώς, μπορεί και λιγότερο) και το έχω τώρα σχεδόν ένα μήνα! Αφού πέρασαν οι πρώτες 2 εβδομάδες μεγάλης αγωνίας και ανυπομονησίας (ευτυχώς δεν έκανα βιαστικές & απερίσκεπτες κινήσεις), αποφάσισα λοιπόν πως είναι καιρός να προσεγγίσω περισσότερο το πουλάκι μου, μιας και δείχνει να με έχει συνηθίσει κι εμένα και το περιβάλλον του σπιτιού. Είχα διαβάσει για την προσέγγιση με κλαδάκι που έχει τροφή απάνω οπότε είπα κι εγώ έτσι θα ξεκινήσω. Στο δικό μου αρέσουν πάρα πολύ οι ηλιόσποροι οπότε δεν του έβαλα στην τροφή για μία μέρα, ξεκαθαρίζω όμως πως σε καμία περίπτωση δεν τον άφησα νηστικό μιας και πάντα μπορούσε να φάει το τριμμένο αβγό με φρυγανιά, το τσαμπί κεχρί και το υπόλοιπο της τροφής που είχε αφήσει. Παρ'όλα αυτά αυτό προτίμησε να δοκιμάσει μόνο λίγο από τις άλλες λιχουδιές και να περιμένει για τους ηλιόσπορους (τέλειο για μένα!). Έκοψα λοιπόν ένα κλαδάκι, το ξεφλόυδισα και το έκοψα λίγο στην άκρη (βλέπε φωτό) και καθάρισα και μερικά σπόρια. Έβαλα και λίγο αγνό μέλι στην άκρη του κλαδιού για να κολλάνε τα σπόρια αλλά και για να γλυκαθεί (δεν είναι καταπληκτική ιδέα, εγώ τουλάχιστον έτσι νομίζω) και το πλησίασα. Στην αρχή αγρίεψε και του επιτέθηκε, αλλά μόλις, κατα λάθος αρχικά, γεύτηκε το μέλι άλλαξε γνώμη! Μετά του απομάκρυνα όλο και πιο πολύ το κλαδάκι μέχρι που αναγκαζότανε να προχωρήσει για να φάει τη λιχουδιά! Ελπίζω σε 3 μέρες να το καταφέρω να φάει από τα χέρια μου! 😛

Τώρα προσπαθώ να βρω μια λύση για να εντάξω το clicker στην εκαίδευση! (έχω βρει και μία καταπληκτική ιδέα για ανέξοδο clicker και stick, κάποια άλλη μέρα θα ανεβάσω φωτό με την ιδέα μου)

Να και η φωτό των σύνεργών μου και του κοκατίλ μουυυ!:D
 

Συνημμένα

  • Cockatiel 004.webp
    Cockatiel 004.webp
    59,9 KB · Προβολές: 112
  • Cockatiel 003.webp
    Cockatiel 003.webp
    47,9 KB · Προβολές: 107
  • Cockatiel 005.webp
    Cockatiel 005.webp
    75,8 KB · Προβολές: 99
Πολυ ομορφο πουλακι να το χαιρεσαι!

Εαν και μετα την επομενη πτεροροια του διατηρησει αυτο το χρωμα τοτε προκειται για ενα θηλυκο κοκατιλακι! . 😀 Εγω δε θα χρησιμοποιουσα σε καμια περιπτωση ξυλα η ενδιαμεσα αντικειμενα για να το πλησιασω. Υπαρχει η πιθανοτητα να το τρομαξεις και δεν υπαρχει λογος να το κανεις διοτι η σιγουρη οδος ειναι αλλη. Να καθεσαι κοντα του και να του μιλας πολυ. Καλα εκανες και αφαιρεσες τους ηλιοσπορους απο την τροφη του και η αποψη μου ειναι οτι καλυτερα ετσι να κανεις μονιμα απο εδω και περα, η υπολοιπη τροφη ειναι αυτη που του προσφερει περισσοτερα. Μπορεις να τους χρησιμοποιεις ομως στην εκπαιδευση καθημερινα και να του δινεις μερικους. 😉 Δοκιμασε κατευθειαν απο το χερι σου αρχικα εξω απο το κλουβι.
 
Anesti, emena pantos mou fanike oti exei idi perasei tin proti pteroria tou... Den fenete baby ayto to poulaki..mporei na einai 1 xronon idi...
...H forma tou kefaliou kai ton mation mou leei oti einai thiliko...alla den einai apolitos sigouro...
Groovalos, vale kama fotografia tis ouras tou pouliou.
 
Anesti, emena pantos mou fanike oti exei idi perasei tin proti pteroria tou... Den fenete baby ayto to poulaki..mporei na einai 1 xronon idi...
...H forma tou kefaliou kai ton mation mou leei oti einai thiliko...alla den einai apolitos sigouro...
Groovalos, vale kama fotografia tis ouras tou pouliou.

Πωλινα εγραψα την επομενη πτεροροια οχι την πρωτη. Μετα τη δευτερη πτεροροια μπορει κανεις να ειναι πιο σιγουρος. 😉
 
Πολυ ωραιο πουλακι μοιαζει με το δικό μου! ωραια ιδέα ισως την δοκιμασω και εγώ, αν εχετε καλυτερες ιδεές πως προσεγγίζεις ενα cockatiel εδώ είμαστε.
 
Σήμερα κατάφερα να φάει από το χέρι μου!:D
Κάθε φορά που παίρνει το σποράκι από το χέρι μου πατάω και το clicker για να συνδυάσει τον ήχο. (το clicker είναι αυτοσχέδιο και ανέξοδο, βλέπε φωτό)

το αυτοσχέδιο αυτό clicker είναι καπάκι από ένα γυάλινο μπουκάλι το οποίο πατάω στο κέντρο και κάνει χαρακτηριστικό ήχο όπως ακριβώς τα clicker που κυκλοφορούνε στο εμπόριο!
 

Συνημμένα

  • Cockatiel.webp
    Cockatiel.webp
    27,1 KB · Προβολές: 73
Τώρα προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα... Προχθές που σκούπιζα το σαλόνι με την ηλεκτρική σκούπα φαίνεται πως το κοκατίλ μου τρόμαξε από το δυνατό θόρυβο... Ενώ όλο αυτό τον καιρό με εμπιστευότανε και έτρωγε από το χέρι μου τώρα με φοβάται... ****το... Πάλι από την αρχή τώρα θα ξεκινήσω;
 
Ολοι το περναμε αυτο το σταδιο (του φοβου τα πουλια, της αναγκαστικης ανησυχιας εμεις)Προσπαθησε τουλαχιστον να το κανεις χωρις αποτομες κινησεις και οργανωσε τον γυρω χωρο για γρηγορα αποτελεσματα. Δεν νομιζω οτι θαναι παλι απο την αρχη απλα ενα μικρο βηματακι μεχρι να το συνηθισει κι αυτο!Φαινεται τοσο εξυπνο και γλυκο πουλακι!
 
Back
Top