Γενικά Προσοχή αυτήν την εποχή

Isidoros

PB Member
Εγγραφή
1 Απρ 2007
Μηνύματα
512
Πόλη
Αθήνα
Σίγουρα αυτό το πόστ έχει ξαναγραφτεί αλλά οφείλω να το ξαναπώ για να μην το ξεχνάμε.
1. Τις μέρες αυτές που ο καιρός είναι πολύ ζεστός μεγάλη προσοχή στα πουλάκια μας. Στην σκιά οπωσδήποτε με μπανάκι για λουτρό.
2. Κάθε μέρα οπωσδήποτε αλλαγή του νερού στην ποτίστρα. Πάντα πρέπει να υπάρχει φρέσκο δροσερό νερό.
3.Αυτές τις μέρες που πολλοί επιτήδειοι διαλαλούν την πραμάτια τους σε δίαφορα πετσοπ μεγάλη προσοχή. Μακρυά από πιασμένα μικρά πουλάκια που ή με την βία ή με διάφορους τρόπους αρπάχτηκαν από την αγκαλιά της μητέρας τους. Καλύτερα να μην έχουμε κανένα πουλί παρά ένα και δυστυχισμένο. Υπάρχουν και σωστοί εκτροφείς χομπίστες που αν το ψάξουμε θα είναι υπέρ μας.
4. Μία παράκληση. Παιδιά λίγο προσοχή στα λεγόμενά μας. Κανένα πουλί δεν ψοφάει. Πεθαίνουν και αυτά όπως εμείς.
 
Να προσθέσω και εγω στα πολύ σωστά θέματα που επισήμανε ο Ισίδωρος.
1. Το νεράκι της μπανιέρας να μην μενει για περισσότερο απο μισή ωρα, γιατι μετά βρωμίζει. Εναλλακτικά και μέσα στην διάρκεια της ημέρας να δροσίζουμε τα πουλάκια με καταβρεχτήρι υπο την μορφή αραιού νέφους.

2. Το νερό να το αλλάζουμε 2 και 3 φορές την ημέρα αν υπάρχει η δυνατότητα. Παρατηρήστε πόσο καιει το νερό ειδικά τις μεσημεριανές ωρες. Μην βάζετε παγακια στις ποτίστρες. Μπορεί να παθουν κακό τα πουλιά σας. Ούτε το βραστό νερό ενδεικνυται, ούτε το παγωμένο.

3. Αν και όταν πεθάνει κάποιο πουλάκι, ας μην καταλήξει σε μια σακούλα σκουπιδοντενεκέ. Σιγουρα θα υπάρχει μα φιλόξενη γωνίτσα γής να το δεχτεί. Ακόμα και αν δεν εχουμε εμεις αυλή, θα υπάρχει καπου σε καποιο γειτονικό πάρκο.
 
Φίλε Ισίδωρε και Τζωρτζίνα, συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σας, έχω όμως μια μικρή ένσταση στο θέμα τις λέξεις ψόφησε, όταν κάποιος την λέει δεν είναι απόλυτο κατ' ανάγκη ότι έχει κακά αισθήματα για το ζώο, επίσης ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει η λέξη ψόφησε είναι αρκετά συνηθισμένη στην επαρχία αλλά και στα περίχωρα της Αττικής, δεν είναι κακό να γίνεται διαχωρισμός του θανάτου των ανθρώπων από τα ζώα, ισως η λέξη ψοφησε να είναι κάπως άκομψη για τα αυτία σας αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα της σκληρης υπαίθρου.
Ζητώ συγνώμη αν φαίνομαι αντιδραστικός, πιστεψτεμε δεν είχα τέτοια πρόθεση.

Φιλικά
 
Θάνο μου εγώ με την λέξη ψόφησε δεν ήθελα να θίξω κανέναν. Σίγουρα κανείς δεν έχει άσχημα αισθήματα.Απλά το ανέφερα μην μας γίνει συνήθειακαι γιατί σε ευαίσθητες ψυχούλες όπως είναι τα πουλάκια μας απλά δεν στους ταιριάζει.
 
Θάνο μου εγώ με την λέξη ψόφησε δεν ήθελα να θίξω κανέναν. Σίγουρα κανείς δεν έχει άσχημα αισθήματα.Απλά το ανέφερα μην μας γίνει συνήθειακαι γιατί σε ευαίσθητες ψυχούλες όπως είναι τα πουλάκια μας απλά δεν στους ταιριάζει.

-Δεν μπορώ να κάτσω και ήσυχος ο άνθρωπος, γι' αυτό θα πώ
και εδώ, την γνώμη μου:D.
- Εδώ μάλλον υπερβάλουμε. Η γλώσσα μας έχει πολλή βαθειές ρίζες
και για να υπάρξει μια λέξη με την καθημερινή της, έννοια και χρήση,
πέρασε "απο 40 κύματα", εγώ δεν μπορώ να την απαξιώσω ούτε να την
ρήξω στο καλάθι των αχρήστων. Θα την χρησιμοποιώ εκεί που χρειάζεται,
διότι δεν προσφέρω τίποτα στους φίλους μου που ψόφησαν απο κάποια
αμέλεια ή άγνοιά μου, αν αρχήσω να λέω "αχ τα καημένα, μου ΠΕΘΑΝΑΝ".☹
 
-Δεν μπορώ να κάτσω και ήσυχος ο άνθρωπος, γι' αυτό θα πώ
και εδώ, την γνώμη μου:D.
Μια απο τα ιδια..:D
Το θεμα δεν ειναι αν θα πω... Πεθανε..ψοφησε.. Τα κακαρωσε... Τα τιναξε... Τα ''φτυσε'' .. Κοιταει τα ραδικια αναποδα...
Αλλα... Τι κανω για να μην φτασω σε σημειο να με προβληματιζει ποια λεξη ή φραση ειναι καταλληλη για την περιπτωση.
Και να προσθεσω με αυστηρο υφος... 😡 (καπως ετσι).. Οτι πριν παμε για το μπανακι μας.. Πριν ανοιξουμε το κλιματιστικο και "αραξουμε", ας ριξουμε μια ματια αν ειναι ενταξη τα πουλακια μας... Αν τα "πιανει" ο ηλιος.. Αν εχουν νερακι(καθαρο, δροσερο) και φαγητο... Αν ειναι καθαρα, απλα πραγματακια και ευκολα. 😉
 
Back
Top