Ασθένειες Προσοχή στα νύχια των καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mina

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2020
Μηνύματα
93
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα!
Θα ήθελα να θίξω το θέμα των νυχιών στα καναρίνια και πόσο σημαντικό είναι να τα κόβουμε καθώς επίσης, να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου. Τις προάλλες, παρατήρησα στον αρσενικό μου ότι πατούσε μόνο το ένα πόδι. Δεν ανησύχησα ιδιαίτερα μιας και τα καναρίνια το συνηθίζουν αυτό, ιδιαίτερα για να ξεκουράζονται. Άρχισα να ανησυχώ όμως, όταν δεν το πατούσε καθόλου κι άρχισα να ψάχνω το. Πόδι. Έπιασα το πουλί, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά, ένιωσα μόνο τα νύχια του κολλημένα στα φτερά. Το πόδι συνέχιζα να μην το βλέπω. Μετά από δύο μέρες, το πήγα στον πετσοπά. Μου είπε ότι του είχαν καρφώσει τα νύχια στην κοιλιά και ότι αν δεν το πήγαινα το πουλάκι θα σάπιζε... Του έκοψε τα φτερά, τα νύχια και του έβαλε μπενταντίν! Το πουλάκι από τότε χαίρει άκρας υγείας! Το πάθημα μου έγινε μάθημα και έκτοτε, προσέχω πολύ τα νυχάκια τους!
 
@Elli Μάλλον πήγε να ξυστεί και το έπαθε! Πάντως η αλήθεια είναι, ότι φοβήθηκα ότι θα χάσω το πουλί. Θα ένιωθα σαν να έχανα άνθρωπο. Γι αυτό έδρασα αμέσως! Ευτυχώς όλα πήγαν καλά!
 
@Mina πω πω φανταζομαι θα φρικαρες! Εγω θα λιποθυμουσα σαν τα καρτουν ετσι και το εβλεπα! Ε βεβαια να δεις τετοιο πραγμα και να μην τρομαξεις ή να μην στεναχωρεθεις αμα το εχανες; Σημασια εχει οτι ειναι καλα και οτι εδρασες αμεσα! 😊
 
ένιωσα μόνο τα νύχια του κολλημένα στα φτερά. Το πόδι συνέχιζα να μην το βλέπω
Εννοείς ότι είχαν μπλεχτεί τα νύχια του μέσα στα πούπουλα της κοιλιάς και δεν μπορούσε να κατεβάσει το πόδι από εκεί;
 
@Stavros Όχι, είχαν τρυπήσει την κοιλιά του. Του είχαν κάνει πληγή και πήγαινε για σηψαιμία. Είχε γίνει μπλε. Το είδα όταν του έκοψε τα φτερά στη γύρω περιοχή. Το πουλί υπέφερε, γιατί καθόταν με κατεβασμένη την ουρά του, κάθετα με το σώμα του. Ευτυχώς όμως έτρωγε και δεν είχε αιμορραγία. Το απομόνωσα για να είναι ήρεμο και με καλή διατροφή και πολλή αγάπη, γλυτώσαμε τα χειρότερα!
 
@Mina Ποσο χρονων ειναι; Προσφατα σε ενα αλλο αρθρο μια κοπελα ειπε πως τα εκοψε πρωτη φορα τωρα που το καναρινακι της εγινε 3! Απλα ρωταω για να εχω το νου μου, στο περιπου δλδ. :)
 
Εδώ το καναρινάκι, ο Ράμπο!
[automerge]1593692337[/automerge]
@ΜΑΡΙΑαα Αν το παρατηρήσουμε το καταλαβαίνουμε. Από ένστικτο.
 

Συνημμένα

  • 107007094_848456955562625_8950261822593531003_n.webp
    107007094_848456955562625_8950261822593531003_n.webp
    12,4 KB · Προβολές: 26
Το πουλακι ενδεχομενως να χρειαζεται καθαρισμα στην περιοχη και αντιβιωση αν ο ιστος εχει αρχιζει να μαυριζει.
Θα πρεπει να παρατηρεις τα πτηνα που φροντιζεις γιατι αυτο που περιγραφεις δεν γινεται σε 2-3 μερες.
 
@Tony Forpus Έχετε δίκιο. Σίγουρα δεν έγινε σε μια-δυό μέρες. Τα καναρίνια μου τα παρατηρώ και τα προσέχω σαν τα μάτια μου. Με πρόδωσε ίσως η απειρία μου, γι αυτό θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας! Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Να είστε όλοι καλά!
 
Back
Top