Γενικά Προσοχή στις αγορές

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Isidoros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Isidoros

PB Member
Εγγραφή
1 Απρ 2007
Μηνύματα
512
Πόλη
Αθήνα
Μετακινούμενος στην Αθήνα από άκρη ως άκρη λόγω δουλειάς αλλά και λόγω εποχής έχω δει σε αρκετά pet-shop να πωλούνται μικρά καρδερινάκια φλωράκια και φανέτα (γαρδέλια). Δεν θέλω να εξετάσω αν είναι άγρια ή εκτροφής. Εξάλλου δεν με πειράζει καθόλου, αφού ξέρω ότι στην πλειοψηφία τους, για να μην πω όλα, είναι άγρια.

Σκοπός αυτού του post είναι η αποφυγή κάποιων λαθών που κάνουμε όλοι μας όταν βρεθούμε μέσα σε ένα τέτοιο μαγαζί. Όλοι μας έχοντας τρέλα με τους φτερωτούς μας φίλους πάντα σταματάμε σε κάποιο pet και ρίχνουμε μία ματιά. Εκεί νομίζω ότι αρχίζει το λάθος μας. Ο εκάστοτε πωλητής θα μας πλησιάσει και αν είναι ικανός θα μας κάνει να αγοράσουμε και κάποιο πουλάκι. Τις περισσότερες φορές αυτό το πουλί μπορεί και να το χάσουμε μετά από μερικές μέρες αφού ο οργανισμός του δεν μπορεί να αντέξει τις τόσες κακουχίες που πέρασε μέχρι να το αγοράσει κάποιος. Αυτό όμως όλοι θα ξέρετε ότι δεν ενδιαφέρει καθόλου των πωλητή. Γι αυτόν πάντα το πουλί ήταν μία χαρά και απλώς, εμείς δεν ξέραμε να το φροντίσουμε και ας του λέμε απεγνωσμένα ότι έχουμε αναπαράγει γενιές από καναρίνια.

Πιστεύω όμως ότι πριν φτάσουμε σε αυτήν την στιγμή να λογομαχούμε με τον πωλητή για το πουλί που μας έδωσε, υπάρχουν μερικά μυστικά που αν τα τηρήσουμε νομίζω πως θα βγούμε εμείς τυχεροί. Ποια όμως είναι αυτά;
  1. Πριν αποφασίσουμε να αγοράσουμε κάποιο πουλί πρέπει να σκεφτούμε αν μπορούμε να το συντηρήσουμε. Πολλές φορές αγοράζουμε πουλιά που ναι μεν είναι ωραία αλλά δεν μπορούμε να τα φροντίσουμε σωστά αφού ο αριθμός των όσων έχουμε είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των πουλιών που μπορούμε να φροντίσουμε. Πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αν μπορούμε να έχουμε 10 πουλιά καλύτερα θα είναι να έχουμε 8 πουλιά. Έτσι θα τα φροντίζουμε καλύτερα.
  2. Ποτέ μα ποτέ μην δείξουμε στον πωλητή ότι δεν γνωρίζουμε τι πάμε να αγοράσουμε. Ειδικά στις καρδερίνες, αν δείξουμε ότι είμαστε ανίδεοι τότε την πατήσαμε.
  3. Πάντα πριν την αγορά κάποιου πουλιού πρέπει να το παρατηρήσουμε και μάλιστα πολύ καλά. Θα έχετε προσέξει ότι πολλά από αυτά τα καρδερινάκια που πωλούνται μέσα σε κλούβες με άλλα 50 πουλάκια, πηγαίνουν από δω και από εκεί με κλειστά τα μάτια. Εμφανές σημάδι κακοπέρασης και μεταχείρισης. Μακρυά από αυτά τα πουλιά.
  4. Όταν αποφασίσετε να αγοράσετε κάποιο πουλί μην διστάσετε να το πάρετε στα χέρια σας και να φυσήξετε την κοιλιά του. Πουλιά με μαύρα στίγματα στην κοιλιά ή φλεγμονές πρέπει να αποφεύγονται.
  5. Πάντα πρέπει να υποχρεώνουμε τον πωλητή να τοποθετεί το πουλί μόνο του σε ένα κλουβί. Εκεί το παρατηρούμε για άλλη μία φορά. Ένα καλό σημάδι είναι να το δούμε να τρώει.
  6. Πάντα πρέπει να είμαστε δύσπιστοι σε κάποιον άγνωστο σε εμάς πωλητή. Πάντα στο μυαλό μας θα υπάρχει το γεγονός ότι κάνει την δουλειά του, εμείς του δίνουμε τα ωραία μας λεφτά.
  7. Το μεγαλύτερο αγκάθι για εμένα. Το οικονομικό. Αν και πιστεύω ότι κανένα ζωντανό πλάσμα δεν έχει τιμή με μερικά μαγαζιά παραπάει. Βλέπω πουλιά που πωλούνται σε υπέρογκα ποσά. Τα χρήματα τα δίνουμε εμείς. Μην ξεχνάτε ότι αγοράζουμε ένα πουλί που το βλέπουμε πρώτη φορά, δεν το έχουμε ακούσει να τραγουδάει δεν το έχουμε παρατηρήσει όσο θα θέλαμε και το μόνο που κάνουμε είναι να ακούμε τα λόγια του πωλητή που μας εκθειάζει το πουλί.
Νομίζω ότι αυτά είναι μερικά βήματα για την όσο γίνεται ασφαλή και όχι πολυέξοδη αγορά ενός πουλιού.
 
Πόσο δίκαιο έχεις Ισίδωρε! Το ζητημα ειναι οτι δεν μας μας κοροιδεύουν μονο οι άγνωστοι πωλητες...Ακομα χειροτερα μας κοροιδεύουν οι γνωστοι που γνωριζουν το ψωνιο μας με τα πουλιά...☹ Μολις αντιληφθουν την λαχταρα μας να αποκτησουμε ενα πουλακι, δεν μας βλεπουν πιά σαν συνανθρωπους αλλα σαν ενα πορτοφόλι με ευρώ... Μαλλον όλο μας λιγο πολυ την εχουμε πατησει ακομα και οι πιο έμπειροι, αλλα δεν πειραζει... Εκεινοι κερδιζουν λιγα λεφτα παραπανω αλλα σε μας μενει η χαρα να εχουνε μια ομορφη συντροφια ακομα κι αν την εχουμε ακριβοπληρωσει...🙄 Την επαθα και εγω προσφατα και εχω πικράν την εμπειρίαν! Το παθημα μαθημα όμως τουλαχιστον στο οικονομικο, γιατι στο διαλεγμα των πουλιων τουλαχιστον δεν με πιανει κανενας "αητονυχης"...
 
καλημερα Ισιδωρε πολυ καλο το post σου μπραβω αλλα η 4 και 5 παραγραφος ειναι λιγο δυσκολο να γυνουν γιατι κανενας πολητης δεν σε αφηνει να ποιασεις το πουλακι με τα χεριασου και ουτε στο βαζει μονο του για να το παρατηρισεις, και αυτο γυνετε προφανος για να σου πουλισουν οτι θελουν αρωστο η μη για υγειες και γιαυτο πρεπει να προσεχουμε
 
ΦΙΛΕ ΙΣΙΔΩΡΕ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΧΟΜΠΥ.
 
Γιαννη μου θα διαφωνησω μαζι σου ως προς το εξης: Σε οσο πετ σοπ εχω παει ( και εχω παει σε παρα πολλα) τα "καλα πουλια" που ειναι και ακριβα εννοείτε, τα εχουν σε κλουβια μονα τους και σου δινουν οσο χρονο θες να τα ακουσεις και να τα παρατηρησεις.Αν ειναι κανεις απαιτητικος, προκειμενου να πουλησουν ενα πουλι, μπορει να απαιτησει ευγενικα μεν, να πιασει ο πωλητης το πουλι και να το κοιταξει εστω και χωρίς να το πιασει. Αλλωστε ενα καλο- υγιες πουλι φαινεται. Τωρα αν βεβαια θες να επιλεξεις ενα πουλι απο το σωρο που βρισκετε μεταξυ 30 αλλων... Εκει δυσκολευουν τα πραγματα. Σιγουρα δεν πρεπει να επιλεξουμε να αγορασουμε ενα πουλί μονο και μονο επειδη το λυπομαστε ή θελουμε να το γλυτωσουμε απο την δυστυχια του, γιατι τοτε μονο στεναχωριες θα μας προσφερει. Οπως και να εχει, απαιτείται μεγαλη προσοχη!
 
ισιδωρε, ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες!

παιδια, ειναι θεμα ιδιοκτητη αν θα σε αφησει να δεις το πουλι πριν το αγορασεις...
 
Τζωρτζινα δεν θα διαφωνισω οτι τα καλα πουλια τα εχουν μονα τους και οτι σε αφυνουν να τα δεις οσο θες αλλα μεχρει εκει, επιδη και εγω εχω παει σε απυρα πετ σοπ μεχρι και Θεσσαλονίκη εχει φτασει η χαρη μου και γενικα που πηγενω μπενω σε οποιο πετ βρω κανενας μα κανενας δεν μου επιασε το που γι αν το δω παρα λεγανε αφου το πουλι λεει ειναι μια χαρα

ΥΓ αν παει κανεις να παρει καλο πουλι αναμεσα σε μια κλουβα με 30 πουλια καλητερα να πεξει τζοκερ ποιο πολες ποηθανοτητες εχει να κερδισει παρα να βρει καλο πουλι
 
Παιδιά όπως και να χει, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πρέπει τα πουλιά να τα κοιτάμε. Μην ξεχνάτε ότι εμείς δίνουμε τα λεφτά μας. Πρέπει με ευγενικό και με ωραίο τρόπο να απαιτήσουμε το πουλί που θα πάρουμε να το δούμε πρώτα.Αλλιώς χαίρετε κύριε και σας ευχαριστώ πολύ. Σημασία δεν έχουν τα λεφτά που δίνουμε αλλά γιατί τα δίνουμε. Και στο τέλος και τι παίρνουμε. Υπάρχουν καρδερίνες που ενώ ήταν καλές σε όλα τους χάθηκαν μέσα στον σωρό. Σχεδόν όλες οι καρδερίνες που είναι μόνες τους στο κλουβί είναι διαλεγμένες στην τύχη μέσα από τον σωρό. Ετσι όπως καταλαβαίνετε και η τιμή τους παίρνει την ανηφόρα. Η γνώμη μου είναι ένα pet που γνωρίζουμε και από εκεί να αγοράζουμε.
 
Ισίδωρε έθιξες ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και πού καλά έκανες γιατί καιρός είναι πλέον να πονηρευτούμε και να γίνουμε έστω και λίγο πιο συνειδητοποιημένοι στην αγορά πουλιών. Ειδικά όταν μια τέτοια αγορά έχει πολλαπλές συνέπειες.
Ακόμα καλό είναι κάποιος που σκέφτεται να αγοράσει κάποιο πουλί να συμβουλεύεται κάποιον εμπειρότερο (όπως εσύ κι άλλοι εδώ μέσα) πριν προχωρήσει στην απόκτηση του, περιγράφοντας πουλί, κατάσταση, χώρο διατήρησης και τιμή.
Άλλωστε ο σκοπός αυτού του χώρου είναι να προσφέρει πληροφορίες και βοήθεια.
 
Back
Top