Διατροφή Προσοχη στις τροφες καθως μερικες ειναι πραγματικα αθλιες

sakaflias

PB Member
Εγγραφή
20 Ιαν 2009
Μηνύματα
102
Πόλη
Χαϊδάρι
παιδια το σαββατο ειχα παρει τροφη για τα πουλια μου απο το supermarket δεν προλαβα να παω να παρω απο το μαγαζι και μονο αυτο ηταν ανοιχτο... ;λοιπον τη δευτερα ειδα τα πουλια μου κακοδιαθετα και εκπληκτος διαπιστοσα οτι το φαι ηταν αθικτο!
εντρομος ετρεξα στο πετ και πηρα την παλια μου τροφη...Αρχικα νομιζα πως ισως δεν τουσ αρεσε η ειχαν συνιθισει στην αλλη... λοιπων για να μην παει χαμενο οπωσ συνιθιζω και με τα υπολιμματα τα δινω στισ δεκαοκτουρες που μαζευοντε στιν αυλη μου,... Και ελεος εδω και μια εβδομαδα πηγενουν το κοιτα και δεν το ακουμπαν... Παραλληλα ακριβως διπλα ριχνω τα φλουδια απο τα καναρινια ΑΚΡΙΒΩΣ διπλα και αυτο το τρωνε... 😱 παιδια προσοχη στισ τροφες καθως μερικες ειναι πραγματικα αθλιες!
 
Στα παραπάνω λάβε υπόψη ότι:
* Τα Σ/Μ κατά καιρούς πραγματοποιούν ψεκασμούς με διάφορα φάρμακα, ειδικά σε συσκευασμένα προϊόντα οσπρίων και ζυμαρικών για την αποφυγή δημιουργίας ζωυφίων.
* Τα Σ/Μ εμπορεύονται μη επώνυμες τροφές οι οποίες μένουν στα ράφια αρκετό καιρό.

Τέλος στα πετ, όταν αγοράζουμε επώνυμη συσκευασμένη τροφή πρέπει να προσέχεις:
* Να είναι αεροστεγώς κλειστή (καμία φορά μερικές έχουν ανοιχτεί από λάθος χειρισμό στην αποσυσκευασία).
* Ημερομηνία λήξεως.
* Το βασικότερο, στο ράφι που είναι να μην το χτυπά ο ήλιος.
* Πριν το άνοιγμα καθαρίστε το σακουλάκι καλά, ειδικά στο άνοιγμα και πάντα αν στο πετ υπάρχουν ζωα που κυκλοφορούν ελεύθερα και μπορεί να είναι φορείς ασθενειών (πχ γάτες).

Πρόσφατα αγόρασα τροφή γνωστής εταιρείας η οποία μου παρουσίασε διάρροια έντονη (κόκκινη) σε καναρίνια. Μετά από εργαστηριακούς ελέγχους κοπράνων δεν διαπιστώθηκε μόλυνση και αλλάζωντας την τροφή το πρόβλημα λύθηκε.
 
μακρια απο αυτες τις τροφες παιδια. Μονο συσκευασμενες επωνυμες τροφες!
 
Back
Top