Αναπαραγωγή Προσπάθεια αναπαραγωγής καναρινιών, θέλω τη γνώμη σας

Dionysis K

PB New Member
Εγγραφή
24 Νοε 2019
Μηνύματα
74
Πόλη
Ηράκλειο
Χαίρετε! Θέλω τη γνώμη σας ως πιο΄έμπειροι από μένα. Σε εξωτερική εκτροφή έχω σε ζευγαρώστρα δυο καναρίνια αρσενικό και θηλυκό με χώρισμα -βλέπονται. Το αρσενικό είναι πυρωμένο (μου το έδωσαν) κελαηδάει και έχει ήδη κάνει μία αναπαραγωγή και το θηλυκό παρόλο που έχει κάνει διατροφική προετοιμασία εδώ και αρκετό καιρό δεν βλέπω όρεξη για στρώσιμο φωλιάς. Το αρσενικό κελαηδάει ορμάει κ στα κάγκελα αλλά το θηλυκό του αγριεύει. Έχω διαβάσει όλα τα άρθρα τα σχετικά με την αναπαραγωγή και τη διατροφή. Δεν είδα φιλάκια, δεν είδα ταΐσματα οπότε δεν έβγαλα το χώρισμα. Ωστόσο επειδή δεν είμαι κ όλη μέρα να τα παρατηρώ έβαλα νήμα κ φωλιά για να δώ. Δεν έστρωσε, το πέταξε κάτω το νήμα. Θέλω να ρωτήσω τα εξης :
1) τι να κάνω για να πυρώσει η κανάρα; (η τροφή τους έχει μπόλικη πρωτεΐνη, το ίδιο και η αβγοτροφή, βάζω και αβγό, μπροκολο, μηλο ζοχό κλπ βιταμίνες ασβέστιο όπως λένε τα άρθρα τελοσπαντων.. Ο καιρός περνάει κ φοβάμαι μην κ δεν κάνει ούτε μία γέννα. Η θηλύκια ειναι ενος χρόνου το αρσενικό δυο ετών. Μήπως να βγάλω το χώρισμα και ό,τι γίνει;
2) το μπάνιο επιτρέπεται την περίοδο αυτή που είναι σε ζευγαρώστρα; αν ναι πόσο συχνά; Επηρεάζει το πύρωμα του θηλυκού αρνητικά;
3) δινω αυτη την αυγοτροφή
Deli Nature Yellow Moist eggfood
αλλά αν κ την πήρα για patte(έτσι αναφέρεται) μου φαίνεται πιο ξηρή από την προηγούμενη που χρησιμοποιούσα (manitoba pate gold) Μήπως να βάζω μερικές σταγόνες νερό στο κυπελάκι ή να την αφήσω όπως είναι;
όποιος απαντήσει τον ευχαριστώ εκ των προτέρων με έχετε βοηθήσει ήδη με συμβουλές και στο παρελθον. Χαίρετε!
ΥΓ : τα πουλάκια ειναι ορεξάτα ζωηρά υγιή. στο κλουβί υπάρχει σουπιοκόκκαλο, γκριτ τροφη manitoba best canary premium δεν μετακινώ το κλουβι, ειναι σε μέρος φωτεινό μακριά απο ρεύματα.
 
Γεια σου Διονυση, απο την περιγραφη σου φαινεται οτι εχεις προσεξει ολες τις βασικες παραμετρους.

Το θηλυκο το ειχες απο πριν;
Δηλαδη ειμαστε σιγουροι οτι δεν εχει μπει στην αναπαραγωγη φετος ηδη;
 
Να πω και εγω κατι;δεν ειμαι ειδικη αλλα μηπως βοηθησω σε κατι! Μηπως το πουλακι ειναι πρωταρα; Ειχα μια παρομοια κατασταση και εκανα το εξης αλλα μπορει να μην ειναι σωστο αλλα σε εμενα επιασε! Τα εβαλα μαζι εβαλα την φωλια και της εβαλα τα σπαγκακια φτιαγμενα τα πεταξε το ιδιο μετα παλι ξανα τα ιδια και στο τελος μετα την τεταρτη φορα που της εφτιαξα την φωλια πηγε και καθησε επιτελους και μου εκανε και πουλακια! Τωρα καποιος ειδικος εδω πιο εμπειρος θα σου πει τι ειναι σωστο!
 
@Tony Forpus Ευχαριστώ για την απάντηση! Το έχω αρκετούς μήνες ήδη από το χειμώνα θεωρώ ότι δεν είχε μπει καθώς ήταν σε εξωτερική εκτροφή. Θα ήθελα τη γνώμη σας Κ στις δύο άλλες ερωτήσεις αν είναι εύκολο.
[automerge]1589484142[/automerge]
@Elli Ευχαριστώ για την απάντηση Ναι είναι πρώταρα Κ σκέφτομαι να τα βάλω μαζί με τον έμπειρο αρσενικό Κ θα κάνω αυτό που είπατε με το νήμα Κ τη φωλιά.. Πολύ ενδιαφέρον αυτό που κάνατε!
 
Διονύση αν γραφει moist μπροστα η συσκευασια ειναι υγρη, ενδεχομένως να εχει λιγοτερα λιπη απο την προηγουμενη που ουτως ή αλλως ειναι πολυ λιπαρή.
Τα πουλακια την τρωνε;

Το μπανιο θεωρητικα βοηθα στο ξεπυρωμα των πουλιων.

Σε οτι αναφορα την αναπαραγωγική προσπαθεια, αν το θηλυκό σου δεν δειχνει σημάδια οτι θελει να μπει σε αναπαραγωγη και αφου δεν εχει θετικη σταση, εστωβκαι στο χωρισμα, με το αρσενικο δεν βρισκω καλη ιδέα να τα ενωσεις γιατι ενδεχομενως να εχεις τσακωμούς.
Η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο αργα για εναρξη αναπαραγωγης τωρα, το ζευγαρακι ειναι πολυ νεο ακομα.
Μπορεις αν θελεις να δωσεις στο θηλυκο σε μικρο ταιστρακι καθαρισμενο ηλιοσπορο μηπως την "ανεβασει" λίγο και δοκιμαζεις να δωσεις νημα σε λιγες ημερες παλι.
 
εδώ και αρκετό καιρό δεν βλέπω όρεξη για στρώσιμο φωλιάς
Αν έχεις βάλει εσωτερική φωλιά βάλε και μια εξωτερική, αν πάλι έχεις βάλει εξωτερική βάλε και μία εσωτερική, βάζε νήμα στο κλουβί και παρακολούθησε την συμπεριφορά της κανάρας.
 
@Dionysis K να μην τα ενώσεις αν το θηλυκό δεν έχει ήδη μισοστρώσει την φωλιά... (θέλει υπομονή και επιμονή).
Αν μπορείς βάλε διαφορετικές φωλιές και διαφορετικά νήματα (λίγο-λίγο, για να μην το σκορπάει και πάει χαμένο)

Αν έχεις βάλει εσωτερική φωλιά βάλε και μια εξωτερική, αν πάλι έχεις βάλει εξωτερική βάλε και μία εσωτερική, βάζε νήμα στο κλουβί και παρακολούθησε την συμπεριφορά της κανάρας.

+ 1000
 
@Tony Forpus ακριβως οπως το περιγραφετε Αντωνη συμβαινει. Δεν δειχνει διαθεση ουτε μεσα απο το χωρισμα κ οντως δειχνει να θελει να μαλωσει οταν πλησιαζει το αρσενικο. Θα κανω αυτο, με τον ηλιοσπορο. Η αυγοτροφη οντως γραφει moist το θηλυκο την τρωει το αρσενικο δεν τρελαινετε. Και μπανιο δεν τους ξαναβαζω. Και βλεπουμε.. Ευχαριστώ παρα πολυ!
[automerge]1589490763[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ εσωτερικη εβαλα γιατι δεν υπαρχει περιθωριο για εξωτερικη καθως εχω προστατευτικο για αρπαχτικα και δεν αφηνει την πλαινη πορτα να ανοιξει εντελως. Ευχαριστώ πολυ!
[automerge]1589490904[/automerge]
@TZANNSPY ευχαριστω πολυ δυστυχως μονο εσωτερικη μπορω να βαλω καθως το προστατευτικο για αρπαχτικα δεν επιτρεπει σε εξωτερικη να χωρεσει. Ευχαριστω!
 
@TZANNSPY ευχαριστω πολυ δυστυχως μονο εσωτερικη μπορω να βαλω καθως το προστατευτικο για αρπαχτικα δεν επιτρεπει σε εξωτερικη να χωρεσει. Ευχαριστω!

Τότε δοκίμασε 2 εσωτερικές φωλιές σε διαφορετικές θέσεις...
Δώσε της την ψευδαίσθηση της επιλογής...

;)
 
Ένα θέμα επίσης που ενδεχομένως θα μπορούσε να ερμηνεύσει την αδιαφορία της προς ζευγάρωμα είναι και το πότε έχει γεννηθεί το πουλάκι. Αν είναι μικρότερη των 10 μηνών ας πούμε, πιθανά θα είναι αρνητική.
Επίσης, τα πουλιά διαβιώνουν σε εξωτερικό χώρο; Αν όχι, το ημερήσιο πρόγραμμά τους (ξύπνημα - ύπνος) ακολουθεί αυτό του φυσικού φωτός;
Πόσον καιρό τα έχεις στη ζευγαρώστρα;
Το πότε πήρες τον αρσενικό έχει επίσης σημασία για το χρονοδιάγραμμά σου. Π.χ. αν ήταν σήμερα: 19 Μαΐου + 40 ημέρες καραντίνα = 30 Ιουνίου. Κι εκεί υποτίθεται (by the book) ότι τα ενώνεις... Επομένως μέσα στον Ιούλιο έχεις αυγά και νεοσσούς. Αλλά τότε είναι που ξεκινά και η ετήσια πτερόρροια.
 
Διονύση, η καραντίνα που κρατάς δεν είναι η ιδανική, υπό την έννοια ότι τα πουλάκια τα χωρίζει ένα κάγκελο, κι επομένως δεν είναι απομονωμένα το ένα από το άλλο. Η καραντίνα ουσιαστικά καλό θα ήταν να εφαρμόζεται σε τελείως ξέχωρα κλουβιά, και μάλιστα όσο το δυνατό πιο απομακρυσμένα το ένα από το άλλο, ακόμα και σε διαφορετικούς χώρους, και φυσικά με χρήση ατομικών σκευών για κάθε πτηνό.
 
@Dionysis K καλησπέρα. Επειδή γράφεις ότι έχεις εξωτερική εκτροφή, μήπως να το ξανασκεφτείς λίγο λόγω υπερβολικής ζέστης; Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά, φέτος όπως και τα τελευταία χρόνια άλλωστε ο Μάϊος θυμίζει περισσότερο Ιούλιο.
 
@Stfns καλησπερα! Εδω στην Κρητη ο καιρος φετος ηταν αστατος. Τωρα κανει φουλ ζεστη και τον προηγουμενο μηνα αρκετες μερες ηταν κρυες.. Δεν ξερω αν αυτες οι εν;λλ; Γες επηρρεαζουν το πυρωμα!
 
Back
Top