Γενικά Προσπάθησα να δώσω σπόρους στο κοκατιλ μου απο το χερι

ΜαριαΠα

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιαν 2015
Μηνύματα
36
Πόλη
Μυτιλήνη
Καλημερα παιδια! Χθες το βραδυ αλλαζα το πιατακι του cockatiel μου. Καταλαβα οτι πεινουσε οποτε πριν του βαλω καινουριους σπορους πηρα εναν ηλιοσπορο και τον κρατουςα απο τα καγγελα. Να τονισω οτι ειναι πολυ αγριος ακομα! Λοιπον με κοιτουσε και καποια στιγμη ορμισε με φορα! Ειτε να με δαγκωσει ειτε να το παρει παντως τρομαξα οποτε τιναχτηκα, ο ηλιοσπορος επεσε και ο ash αλλαξε κλαδι και δεν ξαναηρθε! Πικρα... Μια συμβουλη που μου δωσανε ειναι να τον αφησω να πεινασει για να μαθει να τρωει απο εμενα αλλα δεν θελω να το κανω αυτο με τίποτα θα ηθελα ομως να μπορω να εχω μια σχεση αλληλεπιδρασης μαζι του. Οι λιχουδιες παντως δεν πιανουν ακομα!
 
Η συμβουλή της πείνας είναι λάθος και φυσικά είναι και επικίνδυνη για την υγεία του πουλιού αφού αν την χρησιμοποιούμε για "εκπαιδευτικούς" λόγους είναι επαναλαμβανόμενη.
Χρειάζεται ηρεμία, υπομονή και επιμονή και αρκετές ώρες στην αρχή παρέα με το πουλάκι χωρίς να το πιέζουμε για επαφή. Απλά να συνηθίζει την παρουσία και την φωνή μας.
Επίσης όταν θα φτάσεις στο επίπεδο να τρώει από το χέρι σου, είναι πολύ προχωρημένο να του δώσεις ένα σποράκι. Θα βάζεις στην αρχή σπόρια στην παλάμη σου.
Διάβασε κάποια θέματα και μην χάνεις το κουράγιο σου. Καλή επιτυχία!
Εκπαίδευση- Εξημέρωση Παπαγάλων | PetBirds
Συμπεριφορά παπαγάλων - Επικοινωνία | PetBirds
Έξυπνη κοκατιλίνα Kivi (εκπαίδευση) | PetBirds
Εκπαίδευση Παπαγάλων - εκπαίδευση παπαγάλων | PetBirds
 
Η επικοινωνία και η επαφή με όλα τα ζώα δεν θα πρέπει να στηρίζεται στον εκβιασμός της τροφής. Εκτός αν θεωρούμε τα πτηνά και τα ζώα μας τμήμα κάποιου τσίρκου. Γιατί μόνο εκεί εκβιάζονται να πραγματοποιούν ασκήσεις με κίνητρο την τροφή. Οι συστάσεις των γνωστών σου για ασιτία είναι ένα βασανιστήριο που εσύ δεν θα πρέπει να το επιτρέψεις. Οι οδηγίες στο προηγούμενο ποστ της Μαρίας είναι κάτι παραπάνω από ρεαλιστικές και σχετικά σύντομα αν τις ακολουθήσεις θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα.
Αν αναπτύξεις σιγά σιγά και με πολύ υπομονή μια καλή επικοινωνία με το φίλο σου πολύ σύντομα θα αλλάξουν τα πράγματα.
 
Back
Top